Hopp til innhold

Østberg om tour-suksessen: – Jeg er sjokkert

LENZERHEIDE (NRK): Ingvild Flugstad Østberg hadde aldri trodd hun skulle bli pallkandidat i Tour de Ski. Nå kjenner hun på nervøsiteten etter en knallsterk start.

Ingvild Flugstad Østberg

NY SITUASJON: Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to på 15 kilometeren i Tour de Ski og er nå en het pallkandidat i sammendraget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Therese Johaug fortsetter sin triumfferd i Tour de Ski, men bak henne er det altså Ingvild Flugstad Østberg som, kanskje litt overraskende for mange, seiler opp som en klar pallkandidat.

– Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra. Jeg er sjokkert og fornøyd med meg selv, sier Østberg etter andreplassen på 15-kilometeren.

At 25-åringen er meget god til å gå på ski er ikke noe nytt, det har hun demonstrert ved å vinne sprintrenn etter sprintrenn de siste årene.

Men det er noe nytt at hun nå er så god på distanserenn. Østberg har vært på pallen i tre distanserenn denne sesongen, og nå er hun nummer to sammenlagt i touren.

– Må justere tankene mine

Johaug har til og med prøvd å gi henne favorittstempelet.

– Jeg må begynne å justere tankene mine, for jeg har ikke tenkt at jeg kunne fighte om pallen. Andre har sagt det, men jeg har ikke hatt det som mål, sier Østberg.

Hun medgir at det hele føles litt uvant. Det er kanskje ikke så rart at hun blir litt nervøs midt oppe i gleden.

Østberg 15 kilometer

JAKTET: Ingvild Flugstad Østberg (foran) fikk med seg Stina Nilsson og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i jakten på Therese Johaug.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Hver dag tenker jeg bare «ååå, kan jeg ikke bare reise hjem, jeg vil ikke konkurrere». Jeg blir så nervøs, sier hun lattermildt.

Østberg vet ikke helt hvordan kroppen vil reagere på de tette konkurransene. Hun har ikke fullført Tour de Ski på flere år. I fjor ble hun sendt hjem for å forberede seg til VM.

– Jeg har jo en litt mer muskuløs kropp en hun spretterten Therese, så det kan hende vi reagerer litt ulikt. Nøkkelen er nok å spise godt og restituere så mye man kan, sier hun.

– Bruker mye mental kraft

Med tette konkurranser er Østberg også forberedt på at touren kan kreve mer av hodet enn hun er vant til.

– Man bruker mye mental kraft på å psyke seg opp før alle konkurransene. Og er man med og kjemper i toppen tar ting mye lenger tid. Man bruker tid etter konkurranser, snakker med media og det tar tid før man er på hotellet, forteller Østberg.

Når hun snakker om sine sjanser i touren nevnre hun pallen, ikke seieren. Hun mener det er en selvfølge at Therese Johaug kommer til å vinne.

– Det sier seg egentlig selv at det er mer eller mindre avgjort. Hun er så langt foran oss på distanserennene, sier Østberg, som ble slått med 40 sekunder av Johaug på 15-kilometeren.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal