NRK Meny
Normal

Østberg om tour-suksessen: – Jeg er sjokkert

LENZERHEIDE (NRK): Ingvild Flugstad Østberg hadde aldri trodd hun skulle bli pallkandidat i Tour de Ski. Nå kjenner hun på nervøsiteten etter en knallsterk start.

Ingvild Flugstad Østberg

NY SITUASJON: Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to på 15 kilometeren i Tour de Ski og er nå en het pallkandidat i sammendraget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Therese Johaug fortsetter sin triumfferd i Tour de Ski, men bak henne er det altså Ingvild Flugstad Østberg som, kanskje litt overraskende for mange, seiler opp som en klar pallkandidat.

– Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra. Jeg er sjokkert og fornøyd med meg selv, sier Østberg etter andreplassen på 15-kilometeren.

At 25-åringen er meget god til å gå på ski er ikke noe nytt, det har hun demonstrert ved å vinne sprintrenn etter sprintrenn de siste årene.

Men det er noe nytt at hun nå er så god på distanserenn. Østberg har vært på pallen i tre distanserenn denne sesongen, og nå er hun nummer to sammenlagt i touren.

– Må justere tankene mine

Johaug har til og med prøvd å gi henne favorittstempelet.

– Jeg må begynne å justere tankene mine, for jeg har ikke tenkt at jeg kunne fighte om pallen. Andre har sagt det, men jeg har ikke hatt det som mål, sier Østberg.

Hun medgir at det hele føles litt uvant. Det er kanskje ikke så rart at hun blir litt nervøs midt oppe i gleden.

Østberg 15 kilometer

JAKTET: Ingvild Flugstad Østberg (foran) fikk med seg Stina Nilsson og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i jakten på Therese Johaug.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Hver dag tenker jeg bare «ååå, kan jeg ikke bare reise hjem, jeg vil ikke konkurrere». Jeg blir så nervøs, sier hun lattermildt.

Østberg vet ikke helt hvordan kroppen vil reagere på de tette konkurransene. Hun har ikke fullført Tour de Ski på flere år. I fjor ble hun sendt hjem for å forberede seg til VM.

– Jeg har jo en litt mer muskuløs kropp en hun spretterten Therese, så det kan hende vi reagerer litt ulikt. Nøkkelen er nok å spise godt og restituere så mye man kan, sier hun.

– Bruker mye mental kraft

Med tette konkurranser er Østberg også forberedt på at touren kan kreve mer av hodet enn hun er vant til.

– Man bruker mye mental kraft på å psyke seg opp før alle konkurransene. Og er man med og kjemper i toppen tar ting mye lenger tid. Man bruker tid etter konkurranser, snakker med media og det tar tid før man er på hotellet, forteller Østberg.

Når hun snakker om sine sjanser i touren nevnre hun pallen, ikke seieren. Hun mener det er en selvfølge at Therese Johaug kommer til å vinne.

– Det sier seg egentlig selv at det er mer eller mindre avgjort. Hun er så langt foran oss på distanserennene, sier Østberg, som ble slått med 40 sekunder av Johaug på 15-kilometeren.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld