NRK Meny
Normal

Østberg om tour-suksessen: – Jeg er sjokkert

LENZERHEIDE (NRK): Ingvild Flugstad Østberg hadde aldri trodd hun skulle bli pallkandidat i Tour de Ski. Nå kjenner hun på nervøsiteten etter en knallsterk start.

Ingvild Flugstad Østberg

NY SITUASJON: Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to på 15 kilometeren i Tour de Ski og er nå en het pallkandidat i sammendraget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Therese Johaug fortsetter sin triumfferd i Tour de Ski, men bak henne er det altså Ingvild Flugstad Østberg som, kanskje litt overraskende for mange, seiler opp som en klar pallkandidat.

– Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra. Jeg er sjokkert og fornøyd med meg selv, sier Østberg etter andreplassen på 15-kilometeren.

At 25-åringen er meget god til å gå på ski er ikke noe nytt, det har hun demonstrert ved å vinne sprintrenn etter sprintrenn de siste årene.

Men det er noe nytt at hun nå er så god på distanserenn. Østberg har vært på pallen i tre distanserenn denne sesongen, og nå er hun nummer to sammenlagt i touren.

– Må justere tankene mine

Johaug har til og med prøvd å gi henne favorittstempelet.

– Jeg må begynne å justere tankene mine, for jeg har ikke tenkt at jeg kunne fighte om pallen. Andre har sagt det, men jeg har ikke hatt det som mål, sier Østberg.

Hun medgir at det hele føles litt uvant. Det er kanskje ikke så rart at hun blir litt nervøs midt oppe i gleden.

Østberg 15 kilometer

JAKTET: Ingvild Flugstad Østberg (foran) fikk med seg Stina Nilsson og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i jakten på Therese Johaug.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Hver dag tenker jeg bare «ååå, kan jeg ikke bare reise hjem, jeg vil ikke konkurrere». Jeg blir så nervøs, sier hun lattermildt.

Østberg vet ikke helt hvordan kroppen vil reagere på de tette konkurransene. Hun har ikke fullført Tour de Ski på flere år. I fjor ble hun sendt hjem for å forberede seg til VM.

– Jeg har jo en litt mer muskuløs kropp en hun spretterten Therese, så det kan hende vi reagerer litt ulikt. Nøkkelen er nok å spise godt og restituere så mye man kan, sier hun.

– Bruker mye mental kraft

Med tette konkurranser er Østberg også forberedt på at touren kan kreve mer av hodet enn hun er vant til.

– Man bruker mye mental kraft på å psyke seg opp før alle konkurransene. Og er man med og kjemper i toppen tar ting mye lenger tid. Man bruker tid etter konkurranser, snakker med media og det tar tid før man er på hotellet, forteller Østberg.

Når hun snakker om sine sjanser i touren nevnre hun pallen, ikke seieren. Hun mener det er en selvfølge at Therese Johaug kommer til å vinne.

– Det sier seg egentlig selv at det er mer eller mindre avgjort. Hun er så langt foran oss på distanserennene, sier Østberg, som ble slått med 40 sekunder av Johaug på 15-kilometeren.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag