Østberg om aha-opplevelsen: – Trodde ikke det var mulig

SOGNEFJELLET/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg (25) bruker forrige sesongs enorme fremgang som motivasjon inn i VM-sesongen.

Ingvild Flugstad Østberg

KLAR IGJEN: Ingvild Flugstad Østberg har startet sesongforberedelsene på Sognefjellet sammen med resten av langrennslandslaget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Sesongen i fjor var helt vanvittig, og det gjør at jeg har en veldig motivasjon for å bli enda bedre nå også, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Det var ikke som om jenta fra Gjøvik var ukjent fra før - hun har tross alt både VM- og OL-gull - men forrige sesong kom det virkelige gjennombruddet også på distanse. Østberg ble nummer to både i verdenscupen sammenlagt, sprintcupen og i Tour de Ski.

Ingvild Flugstad Østberg

GLEDE: Ingvild Flugstad Østberg jublet for andreplassen i Tour de Ski.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg kan nok ikke ta et like stort steg i år, men skal gjøre mitt og se hvordan det går. Jeg har alltid sagt at jeg vil bli like god på alt, og trener fortsatt på det. Jeg kan fortsatt utvikle meg, slår hun fast når NRK møter henne på solfylte Sognefjellet.

Aha-opplevelser

Høydepunktene kom så tett, at 25-åringen selv ble overrasket over hva hun presterte i langrennssporet.

– Det var ikke sånn at jeg kjente det på høsten at jeg hadde tatt så store steg, selv om jeg kanskje burde gjort det, mener Østberg.

– Jeg hadde flere aha-opplevelser gjennom sesongen hvor jeg tenkte: Er dette mulig? Blant annet å komme på pallen på 15 kilometer fri. Det trodde jeg ikke var mulig. Det gir meg jo litt troa på andre ting også, legger hun til.

Østberg var på pallen i løpet av de fleste verdenscuphelger forrige sesong - totalt 21 turer opp på podiet ble dt. Det tar hun ikke for gitt nå. Med Marit Bjørgen tilbake fra «mammapermisjon» blir konkurransen også tøffere.

– Det er nok mange som er ganske innbitt i de neste årene nå, med både VM og OL, så det må trenes og jobbes hardt, sier hun.

Ski Tour Canada

PÅ PALLEN: Ingvild Flugstad Østberg (t.h.) ble nummer tre i Ski Tour Canada, bak Heidi Weng og Therese Johaug.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Ikke tid til fotball

Østberg har ofte brukt fritiden til å spille fotball for Raufoss. Det har det ikke blitt noe av i år. Selv om Stabæk kom på banen etter at hun flyttet til Oslo.

– Det er blitt altfor lite fotball og det er for dårlig. Jeg er jo nødt til å finne frem fotballskoa igjen. Stabæk kontaktet meg, men jeg har ikke gjort noe med det ennå. Vi får se hva det blir til, forteller hun.

Siste nytt

 • Dopingutestengt i åtte år

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har avgjort at den taiwanske vektløfteren Lin Tzu-chi (30) er utestengt for doping i åtte år. Vektløfteren leverte en positiv dopingprøve i juni 2016. Også i 2010 testet den tidligere verdensrekordholderen positivt.

 • City-forsvarer ute med skade

  Manchester City-forsvarer Benjamin Mendy må belage seg på et opphold på sidelinen etter at han onsdag ble operert i kneet. Det opplyser klubben. Det opplyses ikke hvor lenge franskmannen er satt ut av spill.

  Benjamin Mendy
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Hjemmeseier for Blackhawks

  En enkelt scoring var alt Chicago Blackhawks trengte for å slå St. Louis Blues i «the windy city» onsdag. Kampens eneste mål sto hjemmelagets Brent Seabrook for. Norske Andreas Martinsen fikk drøyt elleve minutter på isen denne gangen.

  SPO-HKO-HKN-COLORADO-AVALANCHE-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
  Foto: JONATHAN DANIEL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Ekspertmøte - sjakk-VM
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
Sport i dag: VM sjakk 2018
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana