Hopp til innhold

Østberg nekter å tro hun kan slå Weng: – Det blir en fin opptur for Heidi

FALUN (NRK): Mens Ingvild Flugstad Østberg viser strålende form, er Heidi Weng i fritt fall. Søndag blir det en thrilleravslutning i verdenscupen.

Ingvild Flugstad Østberg

KAN VINNE VERDENSCUPEN: Heidi Wengs fallende formkurve er meget gode nyheter for Ingvild Flugstad Østberg.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det er bare å børste støvet av regnekunnskapene.

Etter at Heidi Weng så ut til å ha full kontroll på sammenlagtseieren i verdenscupen, kan det bli fintelling for å finne ut om det er hun eller Ingvild Flugstad Østberg som stikker av med gul trøye og stor krystallkule etter sesongens siste renn i Falun.

Lørdag ble Østberg nummer tre på 10 km klassisk fellesstart, mens Weng i skrantende vårform endte helt nede på 22. plass.

Før søndagens 10 km lange jaktstart i fristil har Wengs forsprang dermed krympet 107 poeng. Vinneren av jaktstarten får 200 poeng. I tillegg kan man vinne 50 poeng for beste etappetid.

Østberg går ut som nummer to, 36 sekunder bak Marit Bjørgen. Weng går ut som nummer 21, et minutt og 22 sekunder bak Bjørgen.

Poeng etappe

ETAPPEN: Slik fordeles poengene for etapperesultatene. Søndag teller etappetidene som resultat på etappen, altså ikke rekkefølgen man kommer i mål på jaktstarten.

Poeng v-cupfinale

SAMMENLAGT: Slik fordeles verdenscuppoengene for sammenlagtseier i minitouren i Falun.

– Det er veldig mye

– Begynner selv du å tro at det er mulig, Ingvild Flugstad Østberg?

– Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Det er litt defensivt å si, men det er fortsatt over hundre poeng. Det er veldig mye. Jeg er først og fremst veldig godt fornøyd med løpet i dag. Jeg var skikkelig godt fornøyd med å bli nummer tre, sier Østberg til NRK.

Det var først på sin ferd gjennom intervjusonen hun begynte å skjønne at det nå faktisk er mulig å snyte Weng for krystallkula.

Likevel tør hun ikke tro på det.

– Jeg tror Heidi er god til å ta seg sammen når det virkelig gjelder. Hun har selvfølgelig gått bedre skirenn enn hun gjør nå om dagen, men hun går faktisk rundt med den gule ledertrøya. Det viser at hun har vært sterk gjennom hele sesongen og tar nok den til slutt. Det blir en fin opptur for Heidi, sier Østberg.

Heidi Weng

KAN MISTE TRØYA: Heidi Weng er ikke i form. Ingvild Flugstad Østberg nærmer seg faretruende i verdenscupsammendraget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Weng: – Kan bli tøft

Mens Østberg tok seg god tid til media, var Weng lynrask gjennom intervjusonen etter lørdagens renn.

– Det er tungt, men sånn er det, konstaterer hun.

– Hva tenker du om sjansen til å vinne verdenscupen sammenlagt?

– Vi får se. Det kan bli tøft. Men det blir som det blir, sier Weng.

Marit Bjørgen synes det peker i retning av Østberg.

– Formmessig er Ingvild helt klart favoritt. Men det kommer an på hvilken plassering man er på. Vi kan stå her og regne hit og dit, men det må gås likevel, og hun må heller ha fokus på å gjøre et godt løp. Heidi kommer i et tog bakfra og har alle muligheter til å gjøre et bra løp, sier Bjørgen.

Satt tilbake av sykdom

Landslagstrener Roar Hjelmeset konstaterer også at den ene av duellantene er i vesentlig bedre form enn den andre, noe som blant annet skyldes Wengs sykdom i forrige uke.

– Heidi er en person som historisk har gått veldig, veldig mange gode løp, og hun pleier nesten uten unntak å være på pallen i alle løp hun går. Så det er klart det er rart både for henne og oss at hun skal være så langt nede på lista. Men er du ikke hundre prosent, så faller du ned på lista, sier Hjelmeset til NRK.

– Hvor mye er Heidi satt tilbake av sykdommen?

– Det er vanskelig å si. Men vi ser at hun ikke går like fort på ski som hun gjorde tidligere i år, så litt er hun helt sikkert satt tilbake. Det er litt kjedelig for henne, sier Hjelmeset.

Kjedelig for Weng – og desto mer spennende for alle som skal følge søndagens siste verdenscuprenn fra Falun.

Østberg er definitivt klar for å tyne ut de siste kreftene.

– Selv om jeg er defensiv, eller realist, skulle du bare vite hvor innbitt jeg er på å gå fort. Det er flere som kan skrive under på at det ikke er noe i veien med konkurranseinstinktet, smiler hun.

Siste nytt

  • Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

    Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

    Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

    – Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

    FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

    – Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

    Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

    – Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

    Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 (2-2)
    Foto: Thomas Andersen / NTB
  • Nagelsmann forlenger med Tyskland

    Julian Nagelsmann har skrevet ny kontrakt som tysk landslagssjef som strekker seg til og med fotball-VM i 2026.

    Det opplyser Tysklands fotballforbund på sitt nettsted.

    Nagelsmann er den siste tiden blitt sterkt koblet til sin tidligere klubb Bayern München, der Thomas Tuchel ikke får fortsette som hovedtrener etter inneværende sesong.

    Forlengelsen med landslaget gjør imidlertid 36-åringen uaktuell for Bayern.

    – Dette er en avgjørelse som kommer fra hjertet. Det er en stor ære å kunne trene landslaget og jobbe med de beste spillerne i landet, sier Nagelsmann. (NTB)

    X5kdFmemwRg
    Foto: AFP
  • Ny landslagsavtale godkjent av styret i Norges Skiforbund

    Styret i Norges Skiforbund godkjente torsdag det fremforhandlede forslaget til ny avtale for utøverne på landslag.

    Det bekrefter generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund (NSF) til NRK.

    – Jeg tror dette har vært viktig både for Norges Skiforbund og for hele skiidretten, samarbeidspartnere og for å utvikle skiidretten videre. Og få ro rundt situasjonen om landslagsavtalen, sier Baumann til NRK.

    Innholdet i den oppdaterte landslagsavtalen er diskutert og utarbeidet av et utvalg som blant annet har bestått av utøvere, sportssjefer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere.

    – Skistyret har konkludert med at utvalget har gjort en grundig og meget god jobb. Den nye landslagsavtalen, viljen til et godt samarbeid og god kommunikasjon også i tiden som kommer, er avgjørende for at norsk skisport skal utvikle seg slik vi ønsker, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug i en pressemelding.

    I pressemeldingen fra NSF sier alpinist Aleksander Aamodt Kilde at dialogen med Skiforbundets ledelse er god og at den nye landslagsavtalen gir et godt grunnlag for den videre prosessen.

    – Den reviderte landslagsavtalen gir bedre forutsigbarhet og tydelighet for alle. Ikke minst med tanke på forståelse og aksept når det gjelder våre Image rights, noe som har vært avgjørende for oss utøvere, sier Kilde.

    Kilde satt i utvalget som alpinistenes representant. Representanen for langrenn, Pål Golberg, mener at arbeidet med utvalget har gitt bedre innsikt og forståelse.

    Det er enighet om å bevare den nevnte utvalget som «utviklingsarena» fremover. Utvalget skal møtes hver vår før skistyret vedtar landslagsavtale for en ny sesong, og nå i høst for å diskutere erfaringene med å etablere de kommersielle manualene i grenene.

    Kilde møter pressen
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal