NRK Meny
Normal

Tør ikke gjøre dette igjen: – Jeg er nødt til å prestere

SOTSJI (NRK.no): Ingvild Flugstad Østberg (23) synes ikke lenger Marit Bjørgen (33) er skummel – men tør ikke gjøre samme tabbe som i fjorårets VM når hun går for OL-gull med verdens beste.

Ingvild Flugstad Østberg gikk i bakken under lagsprinten under VM i Val di Fiemme i 2013.

Ingvild Flugstad Østberg var uheldig og falt i lagsprinten i VM i fjor. Det kostet trolig Norge en medalje.

I VM i Val di Fiemme for et år siden, gikk Ingvild Flugstad Østberg lagsprint sammen med Maiken Caspersen Falla. Dessverre gikk det galt for Gjøvik-jenta.

– Staven mellom beina i Val di Fiemme i fjor, den smakte ikke godt. Det er klart jeg har tenkt litt på det etterpå. Men jeg har greid å bruke det til noe positivt, sier Østberg til NRK.no.

I VM var de to norske jentene utfordrere og ble nummer fire. Nå ligger lista mye høyere. Ingvild Flugstad Østberg er selv nybakt olympisk sølvmedaljør – og er inne på laget på bekostning av OL-vinner Falla.

Håper Bjørgen blir fornøyd

Med seg på laget har hun fått Marit Bjørgen, som for første gang siden Sapporo-VM i 2007 prioriterer denne øvelsen i et mesterskap.

– Det blir veldig, veldig artig. Jeg er glad for at jeg får lov til å gå, og jeg tror det blir veldig spennende, sier 23-åringen, som VM-debuterte nettopp på lagsprint under Liberec-VM i 2009.

Samtidig legger hun ikke skjul på at hun merker presset:

– Vi har mål om medalje, og jeg skal gå på lag med verdens beste skiløper. Jeg er nødt til å prestere. Jeg får ikke gjort mer enn mitt beste, men det er forhåpentligvis bra.

– Litt skummelt?

– Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi håpe Marit er fornøyd med det. Vi er jo et lag. Jeg har ikke tenkt å skuffe laget.

Bjørgen: – Like nervøs

Da Flugstad Østberg VM-debuterte for fem år siden, syntes hun Marit Bjørgen var skummel. Det synes hun ikke lenger. Og det har hun da heller ingen grunn til.

For Bjørgen selv mener det tyngste ansvaret hviler på sine skuldrer.

– Jeg er like nervøs. Jeg føler kanskje at jeg som er eldst i hvert fall må levere. Vi skal ha en god tone, stå sammen og gjøre jobben sammen, sier 33-åringen.

Målet de har satt seg, er medalje. Aller helst gull, selvfølgelig, men OL har vist det Bjørgen selv har gjentatt til det kjedsommelige de siste årene – det er ikke bare å ta gull.

– Stafett er stafett

For Norge var enda større favoritter på kvinnestafetten. Der endte det med femteplass etter en totalbom på ski. Lite tyder på at historien gjentar seg, men sikker kan man aldri være.

– Hvis vi er fokuserte, har dagen og alt er på vår side, så er alt mulig. Da kan vi kjempe om det gjeveste. Men stafett er stafett, påpeker Bjørgen.

Den eneste gangen et norsk kvinnelag har vunnet et mesterskapsgull i lagsprint, var da Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen ble verdensmestere i Oberstdorf i 2005.

Så da er det kanskje på tide med det første OL-gullet?

Østberg og Bjørgen

Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen går hånd i hånd inn i OL-lagsprinten.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal