Hopp til innhold

Flugstad Østberg følte hun var et dårlig forbilde: – Den stakk mest for min del

LENZERHEIDE/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg har returnert til verdenscupsirkuset etter at hun fikk startnekt for en drøy måned siden. I perioden uten renn var det én ting som preget henne mest.

Østberg

INGVILD FLUGSTAD ØSTBERG: Skistjernen følte seg som et dårlig forbilde for de unge i perioden hun hadde startnekt.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det var den biten med å føle at du er et dårlig forbilde. Jeg tror nesten den stakk mest for min del. Du føler du gjør mye bra og som kan være til inspirasjon, og når situasjonen ble som den ble var det kanskje det som føltes verst, sier Flugstad Østberg.

Det har vært stor medieoppmerksomhet rundt Ingvild Flugstad Østbergs startnekt. Fredag møtte hun pressen før de to første konkurransene i årets Tour de Ski.

Da snakket hun ut om hvordan den siste drøye måneden har vært.

– Du har jo lyst til at det du gjør skal være til inspirasjon og motivasjon for de unge. Og det er det jeg føler jeg står for og har gode verdier sånn sett, så du tenker jo litt på det når situasjonen var som den var, ja, sier skistjernen.

Gjorde du noe feil?

– Ja, man har vel kanskje ikke gjort alt riktig hvis man ikke får stilt til start. Men jeg har ikke akkurat definert det på rett og galt. Jeg har prøvd å gjøre de rette tingene for å være her på startstrek med startnummer, sier Østberg.

– Rart å se de andre

Østbergs pressemøte var også hennes første siden langrennsåpningen på Beitostølen i november. Det var da 29-åringen meddelte at hun ikke kom til å gå skirenn på en stund, fordi hun ikke hadde oppfylt enkelte krav i helseattesten.

– Helsen min har vært det viktigste, og jeg måtte være klar. Tour de Ski er en veldig tøff konkurranse, men jeg elsker å konkurrere og elsker Tour de Ski, sier Flugstad Østberg.

Langrennsåpning Beitostølen

TUNG TID: Ingvild Flugstad Østberg har ikke fått gått renn på grunn av at hun ikke hadde oppfylt helsekravene.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siden da har alle de fire påfølgende verdenscuphelgene gått uten henne.

– Jeg har hatt det veldig greit for så vidt, men det har vært veldig spesielt å måtte se rennene på TV-en. Jeg har hatt veldig lyst til å gå, sier langrennsløperen.

Tøft «comeback»

Det er heller ingen hvilken som helst konkurranse Gjøvik-jenta gjør konkurranse-«comeback» i.

Touren i Mellom-Europa er blant denne sesongens tøffeste prøvelser. Flugstad Østberg og de andre utøverne skal gjennom syv konkurranser på bare ni dager.

– Man må jo gjøre litt vurderinger underveis på hvordan ting funker og hvordan kroppen svarer. Det er ikke gitt at en skal fullføre, men jeg er godt rustet og klar for å stille til start her nå – og det er utgangspunktet, sier Østberg.

3ToKjtvBGRY

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn (foran) sammen med kommentatorkollega Jann Post, her avbildet under verdenscupåpningen i finske Ruka i begynnelsen av desember.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener det er gledelig, men ikke minst en tøff utfordring å returnere til verdenscupen med en slik belastning touren gir.

– Jeg synes det er viktig at Ingvild og støtteapparatet følger nøye med, for det krever mye restitusjon underveis. Så det er viktig at de ikke presser dette for langt og hopper av hvis det er behov for det.

– Er du litt overrasket over at comebacket kommer i en konkurranse som består av sju konkurranser på ni dager?

– Det ideelle hadde nok vært å starte med en enkeltstående helg, med ett eller to verdenscuprenn. Men det er først nå hun har fått klarsignal til å starte, så hun får ta ett til to renn av gangen. Jeg tror formen er god nok til at hun er med og slåss i toppen på de fleste av etappene.

– Synes du hun bør ha en åpning for å dra hjem hvis belastningen blir for tøff?

– Ingvild skal ta ett renn om gangen, men heller ikke være redd for å hoppe av hvis kroppen skriker etter det, sier NRK-eksperten.

Det er også det skistjernen planlegger å gjøre.

– Jeg får heller ta noen vurderinger underveis dersom ikke kroppen skal svare som en ønsker, sier Flugstad Østberg.

Tror Østberg er i toppen

I Lenzerheide venter det 10 og 15 kilometer fellesstart lørdag. Søndag er det sprint på programmet.

Nyttårsaften og 1. nyttårsdag fortsetter Tour de Ski i italienske Toblach, der damer og menn skal gå henholdsvis 10 og 15 kilometer intervallstart. Den siste dagen i Toblach er det jaktstart i samme distanse.

Tour de Ski avsluttes med fellesstart, sprint og nok en fellesstart opp monsterbakken i Val di Fiemme om en uke.

Torgeir Bjørn har positive spådommer om Østbergs sjanser i Tour de Ski.

– Ingvild har en veldig solid treningssommer og høst bak seg, og har pustet Therese i nakken gjennom treningsperioden, så jeg er ganske trygg på at Ingvild er i toppen. Og jeg tror hun er på pallen på noen av etappene.

Skistjernen selv er ikke like sikker, men håper på å gjennomføre på best mulig måte.

– Vi får se hvordan det kommer til å gå, det er jeg noe mer usikker på, men jeg skal hvert fall få på meg startnummer igjen. Nå må jeg ta det for det det er. Jeg har jo et godt grunnlag, sier hun og legger til:

– Det første skirennet for sesongen pleier ikke å kjennes «helt rått», så jeg tror ikke jeg skal dømme etter ett eller to renn. Men jeg håper at jeg vil få noen gode svar og det vil jeg jo få.

Ingvild Flugstad Østberg forteller at hun ikke er klarert for å gå skirenn før langrennsåpningen på Beitostølen i november.

Siste nytt

 • Riises Avaldsnes rystet Vålerenga

  Serieleder Vålerenga har vært i en egen klasse til nå i Toppserien, men mot John Arne Riises Avaldsnes gikk Oslo-laget på en real smell. Kampen endte til slutt 1–1, og dermed endte seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng på fem kamper.

  – Det er klart at det er skuffede Vålerenga-spillere som ikke får med seg tre poeng mot Avaldsnes, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

  Vålerenga tok ledelsen på et selvmål etter et drøyt kvarter. Karina Sæviks avslutningsforsøk ble reddet av keeper Kelsey Daugherty, men returen gikk rett i en uheldig Susan Duah og spratt i eget mål.

  Tabelljumboen lot seg ikke sette ut og gjorde en god prestasjon mot den suverene serielederen. I det 65. minutt kom et fortjent utligningsmål da Maria Hovmark nikket inn et innlegg fra Kristina Svandal.

  Synne Skinnes Hansen sto for målene da Rosenborg vant borte mot LSK Kvinner i kampen om å være Vålerengas nærmeste utfordrer. Det NRK-sendte oppgjøret mellom Brann og Stabæk fra Bergen endte uten scoringer.

  (NRK / NTB)

  Avaldsnes har hatt det tøft i Toppserien i år og mange trodde de skulle få det tøft mot serielederen Vålerenga.
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg ser fram til å se dere i Jeddah, sier Benzema i en kort melding.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Norges sandvolleyballstjerner innledet med seier

  Begge de norske lagene vant da kvalifiseringen til den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball ble innledet i Lillesand. Onsdag er det semifinaler.

  Det er en av sju kvalifiseringsturneringer som leder fram til et sluttspill. Sluttspillvinneren i hver klasse sikrer en kvoteplass til OL i Paris, og det er målet for de norske.

  Det startet da Norge slo Estland i det innledende spillet. Mathias Berntsen og Hendrik Mol slo Kaur Erik Kais/Rasmus Meius 2-0 (21-14, 21-14) før Anders Mol og Christian Sørum inntok sanden og slo Urmas Piik/Dimitriy Korotkov 2-0 (21-15, 21-15).

  Begge de norske kvinnelagene slo sine danske motstandere i strake sett. Først vant 2.-laget Kirstine Garder/Ingrid Lunde 2-0 (21-16, 21-12) over Pia Hove/Astrid Mellmølle, så vant Sunniva Helland-Hansen/Emilie Olimstad 2-0 (21-18, 21-12) over Clara Windelleff/Sofia Nørager Bisgaard.

  (NTB)

  Christian Sørum og Anders Mol
  Foto: Ksenia Novikova / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste