Hopp til innhold

Østberg fikk den perfekte revansje: – Skikkelig fornøyd

I går var Ingvild Flugstad Østberg (26) forbannet etter semifinale-exit. I dag fikk 26-åringen den perfekte revansje da hun tok over ledelsen i Tour de Ski.

Ingvild Flugstad Østberg tok seieren på andre dag i Tour de Ski, Heidi Weng kom på andreplass

SE VIDEO: Østberg råsterk i Tour de Ski.

– Det var en revansje mot meg selv, sier Østberg til NRK etter å ha tatt over ledertrøya i touren.

Østberg leder nå med ti sekunder ned til Heidi Weng. Gårsdagens vinner Stina Nilsson er nummer tre i sammendraget, 24 sekunder bak Østberg.

26-åringen gikk fra alle og vant fellesstarten i fem kilometer klassisk. Heidi Weng fulgte nærmest, og sikret norsk dobbeltseier. Krista Pärmäkoski ble nummer tre.

– Da Liverpool vant i går skjønte jeg at dette blir en bra dag. Jeg var forbannet på meg selv etter i går, men det var ikke på grunn av store avstander. Jeg var i bra slag, og da ble jeg irritert da jeg røk ut, sier hun til NRK.

Tok trøya – ble overrasket

Sinna slutt på 2016, blid start på 2017.

– Jeg fikk det ut i dag, og er skikkelig fornøyd med løpet mitt, sier Østberg.

Nå er Østberg like foran Weng, og igjen tar 26-.åringen med seg ledertrøya når touren forlater Sveits.

– Det er litt overraskende at jeg tok trøya da jeg kom i mål. Det er en ekstra bonus, men jeg tar med meg alt det positive jeg kan, sier Østberg.

Nilsson tapte terreng

Den norske duoen gikk sammen lenge, og det ble etter hvert klart at en av dem skulle ta seieren. Bak jaktet flere på den norske duoen, men det var Pärmäkoski som var nærmest. Stina Nilsson startet som sammenlagtleder, men ble nummer fem etter å ha tapt mange sekunder underveis i løpet.

– På runde to kjente jeg at jeg ikke orket å henge med, sier Nilsson til NRK.

– Men du kom sterkt på slutten?

– Jeg ble veldig motivert av å se at fjerdeplassen var så nære.

Kathrine Harsem ble tredje beste norske med en syvendeplass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal