Hopp til innhold

Østberg: – Hvis du ikke får kjøre med dem, må du slå dem

Mads Østberg kjører ikke for franske Citroën kommende sesong, men nordmannen er ikke bekymret for fremtiden.

Mads Østberg

Mads Østberg har vært i forhandlinger med laget, men blir ikke en del av Citroën neste sesong. - Hvis du ikke kan være på lag med dem, må du slå dem, sier en offensiv Østberg.

Foto: Fransson, Micke / NTB scanpix

Citroën World Rally Team offentliggjorde torsdag ettermiddag at spanske Daniel Sordo skal kjøre for det franske laget kommende sesong.

Dermed blir Mads Østberg definitivt ikke å se bak rattet på den franske bilprodusenten neste sesong. Det bekymrer ikke nordmannen.

– Vi har andre bra muligheter. Jeg bekymrer meg ikke i det hele tatt for fremtiden. Jeg vet at jeg vil få et bra opplegg uansett hvor jeg havner, sier Østberg til NRK.

– Hvis du ikke får kjøre med dem, må du slå dem, sier han offensivt.

Bevis på prestasjoner

Daniel Sordo

Spanske Daniel Sordo har landet en avtale med Citroën foran neste sesong.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

Østberg og Sordo har begge vært i omfattende forhandlinger med laget til verdensmester Sebastien Loeb.

– Vi er glade for å ha vært med så tett i vurderingen av sjåførkabalen i Citroën neste år, sier teamsjef i Adapta World Rally Team Morten Østberg til NRK.

– At vi har vært med så langt tar vi som et bevis på at Mads og Adapta har hatt en meget god 2012-sesong, sier han.

Adapta World Rally Team har base i Moss og endte på fjerdeplass i konstruktørmesterskapet i år.

I tillegg ble Mads Østberg nummer fire i VM sammenlagt, i konkurranse med langt mer ressurssterke rallyteam.

Ingen nedtur

25-årige Østberg vant en VM-runde denne sesongen og har imponert med sikker kjøring. At Citroën nå velger Sordo før Østberg er ingen nedtur for Adapta.

– Vi konstaterer at Citroën velger Sordo og gleder oss til å konkurrere mot ham neste sesong, sier Morten Østberg.

For Mads Østberg står det to alternativ igjen til neste sesong.

NRK vet at bilprodusenten Mini ønsker seg Østberg i stallen. Det skal også være interesse fra M-Sport, som har driftet satsinga til Ford i en årrekke.

Siste nytt

 • Mol og Sørum åpnet med seier i Tsjekkia

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum fikk en perfekt start på verdenstourturneringen i Ostrava med seier over brasilianske Pedro Solberg/Guto.

  Det norske stjerneparet vant i strake sett med settsifrene 21-18, 21-14. Senere torsdag venter andre kamp i de innledende rundene i Tsjekkia. Da står Youssef Krou/Arnaud Gauthier-Rat fra Frankrike på motsatt side. (NTB)

  Mol og Sørum
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Stortalentet om U21-vraking: – Overraskende

  Kristian Malt Arnstad (19) ble onsdag vraket til U21-landslagets EM-tropp. Stortalentet, som spiller i belgiske Anderlecht, legger ikke skjul på at han er skuffet.

  – Det var overraskende. Spesielt siden jeg spilte alle tre kampene under den viktige kvaliken forrige sommer og spilte bra. Pluss at jeg i tillegg har spilt 45 proffkamper denne sesongen, inkludert kvartfinale i Conference League, sier Arnstad til NRK.

  I juni i fjor vant U21-landslaget tre av tre kvalikkamper mot henholdsvis Aserbajdsjan, Finland og Kroatia og la grunnlaget for avansement. Arnstad startet alle.

  Totalt spilte han syv kamper for U21-landslaget i 2022, og var på banen i begge kampene mot Nederland og Portugal i mars. Likevel var han ikke med i EM-troppen.

  – Men livet går videre og jeg fokuserer maks på preseason med Anderlecht, sier Arnstad.

  U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud sier til NRK at det var «tøft» å ikke ta med 19-åringen til EM.

  – Kristian er en veldig spennende og god midtbanespiller som kom inn og var en av dem som skjøt oss til EM i fjor sommer. Da løftet vi han tidlig opp fra G19 til U21, og han gjorde en veldig god innsats, sa Smerud til NRK.

  – Denne gangen ble han veid ut av troppen og det skyldes konkurranse. Jeg skal bygge det beste laget, og da er det noen veldig gode spillere som ikke blir med, denne gangen Kristian, sier Smerud.

  Eqvt8QXkCL4
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste