Hopp til innhold

Østberg best i kvalifiseringen

LENZERHEIDE (NRK.no): Ingvild Flugstad Østberg (23) ble best i kvinnenes kvalifisering til Tour de Ski-sprinten tirsdag.

Flugstad Østberg

Ingvild Flugstad Østberg seiler opp som favoritt til å vinne sprinten i Lenzerheide.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Marit Bjørgen ble nummer tre – bak den italienske overraskelsen Greta Laurent. Østberg var 2,77 sekunder foran Bjørgen.

– Dette er nok en av de beste prologer jeg har gått, sier Østberg til NRK.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på 7.- plass.

Både Heidi Weng (nummer 24) og Therese Johaug (27) karret seg så vidt videre. Vibeke Skofterud (63) og Kristin Størmer Steira (52) kvalifiserte seg ikke.

– Drømte om sprinten

Weng ble slått ut i prologen i Tour de Ski-sprinten i Oberhof og var da svært fortvilt over innsatsen. I dag fikk hun altså karret seg videre til kvartfinalen.

– Jeg drømte om denne sprinten i hele natt og tenkte mye på hvordan det gikk sist. Går jeg videre i dag begynner jeg å gråte, sa Weng til NRK.no etter målgang.

Weng ble nummer 24, og er dermed kvalifisert til ettermiddagens sprint.

– Jeg prøvde så godt å tenke på at jeg måtte skjerpe meg, legger hun til.

Få herreløpere videre

I guttas kvalifisering er både Tord Asle Gjerdalen, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Chris Jespersen og Sjur Røthe slått ut.

Martin Johnsrud Sundby ble beste nordmann på 5.-plass. Sundby er ingen utpreget sprinter, og kvalifiseringen lover meget godt for fortsettelsen i Tour de Ski. Finn Hågen Krogh kom på 6.-plass, mens Petter Northug gikk inn til 13.-plass.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste