Østberg (22) tok skalpen på Bjørgen i prologen

Ingvild Flugstad Østberg viste VM-takter da hun slo Marit Bjørgen med et halvt sekund på NM-prologen.

Østberg

Ingvild Flugstad Østberg klinte til under prologen i lørdagens sprint. Her jubler hun for 2. plass i kvinnenes sprintfinale under Tour de Ski.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Bjørgen

Marit Bjørgen gir skryt til Ingvild Flugstad Østberg etter å ha blitt nummer to.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Se sprintfinalene direkte på NRK1 og i nett-tv direkte fra klokken 13.00.

– Jeg greide å jobbe bra i løypa, og jeg hadde gode ski. Det blir gøy utover i dag, sier Østberg til NRK.no.

Fredag er det sprinternes tur til å overbevise landslagsledelsen om en VM-plass, og forhåndsfavorittene grep muligheten med begge hender.

Ingvild Flugstad Østberg, som ble hentet til Tour de Ski for å hjelpe til under sprinten, viste at hun kan bli vanskelig å hamle opp med i finalen.

Hun ble klokket inn et halvt sekund foran VM-klare Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Ingvild gikk veldig bra i dag. Jeg føler meg også i godt slag, sier Bjørgen.

Dermed tyder mye på at NRKs langrennsekspert Jann Post har rett i antagelsene om at Østberg blir med til Val di Fiemme 21. februar.

Også på herresiden innfridde de skarpeste sprinterne. Pål Golberg vant foran Øystein «Pølsa» Pettersen og Ola Vigen Hattestad.

Pettersen fikk dermed en oppreisning etter å ha ryket ut av prologen i det viktige sprintrennet i Liberec for to uker siden.

Siste nytt

 • Verdensrekordholder mister VM

  Verdensrekordholderen på 1500-meter, Genzebe Dibaba (28) fra Etiopia, trekker seg fra VM i Doha. I en pressemelding hun har lagt ut på Instagram, forteller Dibaba at hun har fått diagnosen plantar fascitt, en fotskade som er relativt vanlig i friidrett. Hun pådro seg skaden under Diamond League-finalen i Zürich. Den tidligere verdensmesteren har verdens nest beste tid på 1500 neter i år.

  ATHLETICS-DIAMOND/LAUSANNE
  Foto: DENIS BALIBOUSE
 • Sa nei til Manchester City

  Bodø/Glimt sin Håkon Evjen skal ha takka nei til å spele for Manchester City. I staden valte han den nederlandske klubben AZ Alkmaar, skriv VG. – Eg er veldig nøgd med valet, sjølv om det var freistande med ein av verdas største klubbar, seier han til avisa. 19-åringen skreiv denne veka ein kontrakt på fire og eit halv år med AZ Alkmaar. Bodø/Glimt skal ha fått rundt 25 millionar kroner for Evjen.

  Bodø/Glimts Håkon Evjen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Atletico reddet poeng på overtid

  Juventus fikk en god start på årets mesterligasesong da de tok ledelsen 2–0 mot Atlético Madrid på bortebane, men hjemmelaget kom knallsterkt tilbake. Juan Cuadrado og Blaise Matuidi sørget en 2-0-ledelse til laget fra Torino, mens Stefan Savic reduserte til 2-1 20 minutter før full tid. På overtid sørget Hector Herrera for at det ble ett poeng til begge lagene i sesongdebuten. I den andre kampen i gruppen sørget Lokomotiv Moskva for en fin start på turneringen, da de slo Bayer Leverkusen 2–1 i Tyskland.

  X01622
  Foto: SUSANA VERA

Sendeplan

Kl. Program Kanal