NRK Meny
Normal

Oslo får ny OL-konkurrent

Ukraina kommer til å søke om vinter-OL i 2022. Dermed får en eventuell norsk søknad ytterligere konkurranse.

Ukraina

Ukraina under innmarsjen i Torino-OL i 2006. Nå ønsker de å marsjere inn på hjemmebane når OL skal arrangeres i 2022

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Det var landets president Viktor Janukovitsj som kunngjorde dette torsdag. - Et østerriksk selskap med lang erfaring fra vinterolympiske prosjekt har undersøkt mulighetene våre, sa presidenten.

Han fortalte ikke navnet på det østerrikske selskapet.

OL i Karpatene

Det er ennå ikke helt nøyaktig klart hvor Ukraina mener å arrangere OL. Men det blir i Karpatene lengst vest i landet, en fjellkjede med topper opp mot 2000 meters høyde. Der ligger det allerede flere vintersportssentre, men foreløpig med svært utilstrekkelig infrastruktur for større arrangementer.

- Det østerrikske selskapet fortsetter sine vurderinger, og skal levere en oppdatert rapport mot slutten av første halvår. Da vil vi få vite mer om hvor mye arbeid vi må gjøre før vi offisielt kan kunngjøre vårt kandidatur, sa Janukovitsj.

Ukraina skal sammen med Polen arrangere fotball-EM i sommer. Men landet har allerede fått kritikk for at de ligger etter planen med forberedelsene.

- Fotball-EM blir avgjørende

Stadion i Lvov

Ukraina skal arrangere fotball-EM sammen med Polen i sommer, og gjennomføringen av det arrangementet får mye å si for Ukrainas OL-sjanser i 2022

Foto: YURIY DYACHYSHYN / Afp

Janukovitsj kunngjorde planene om OL-søknad i forbindelse med åpningen av en ny terminal på flyplassen ved Lvov. Terminalen blir bygget i forbindelse med fotball-EM, og presidenten la ikke skjul på at gjennomføringen av EM blir viktig for landets OL-søknad.

- Vi er innforstått med at en EM-suksess i sommer vil bli avgjørende når IOC (den internasjonale olympiske komité) skal ta sin avgjørelse, sa Janukovitsj.

Ukrainas mest kjente vintersportssted er Bukovel utenfor byen Ivano-Frankivsk vest i landet. Den er bygt av private investorer og har rundt 50 kilometere med løyper.

Også Norge kan som kjent komme til å stå på søkerlista når arrangøren av OL 2022 blir valgt i 2015 . Norges Idrettsforbund kommer etter alt å dømme til å vedta at Norge skal sende en søknad på sitt ekstraordinære ting i sommer.

Vinter-OL har hittil aldri vært arrangert i Øst-Europa, men Sotsji i Russland skal være vertskap i 2014. I 2018 skal de gå i Pyeongchang i Sør-Korea.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Tredjeplass til Skarstein

  Paralympics-håpet Birgit Skarstein fikk en sterk tredjeplass i lørdagens verdenscuprenn i langrenn i Tyskland, skriver NTB.

  Birgit Skarstein
  Foto: Anne Ragnhild Kroken / Norges Skiforbund
 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Kroatia