Osakas trekking vekkjer reaksjonar

Naomi Osakas medieboikott og trekking frå Roland Garros-turneringa i kveld har ført til indring og reaksjonar frå mange kantar.

– Eg har hatt periodar med depresjon i tre år, sa verdstoaren då ho kunngjorde at ho trekkjer seg frå turneringa i Paris.

Ho grunngav det med at ho ikkje er i stand til å vere i sentrum for pressa si merksemd. Søndag fekk ho 15.000 dollar i bot og blei trua med diskvalifikasjon for å ikkje møte til ein pressekonferanse.

– Som utøvarar er vi vane med å ta vare på kroppen. Kanskje er vi ikkje like merksame på den mentale helsa, sa den tidlegare verdstoppen Martina Navratilova.

– Alle snakkar om mental helse etter at nokon tek sitt eige liv. Men den som prøver å verne om si mentale helse, blir latterleggjort. Du er sterk som står opp og snakkar om det, seier den vestindiske cricket-stjerna Carlos Barithwaite.

– Vi beklagar pog er lei oss for at Osaka trekkjer seg, seier den franske tennispresidenten Gille Moretton.

Naomi Osaka seier at ho vil ta ein pause frå tennisen inntil vidare.

Naomi Osaka
Foto: Christophe Ena / AP

Sportsnyheter

Fall Hassan

Vant heat etter fall i siste runde: – Umenneskelig

TOKYO/OSLO (NRK): Nederlandske Sifan Hassan viste hva hun var god for i innledende runde på 1500 meter mandag. Om noen timer skal hun løpe finale på 5000 meter.

Siste nytt

 • Ber om 20 000 tilskuere på Ullevaal

  Norges Fotballforbund håper å kunne utnytte 75 prosent av tilskuerkapasiteten på Ullevaal når Norge spiller VM-kvalifiseringskamp mot Nederland 1. september.

  Det melder TV 2, som refererer til et brev NFF sendte Kulturdepartementet i starten av juli. Der fremgår ønsket om å få bruke 75 prosent av kapasiteten på landskamparenaen til kampen mot Nederland.

  75 prosent av kapasiteten tilsier litt i overkant av 20.000 mennesker på arenaen som har maks kapasitet på 27.200.

  Fotball, treningskamp Norge - Luxembourg (1-0)
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ungarn blir kvartfinalemotstander

  Ungarn blir Norges motstander i OL-kvartfinalen kvinnehåndball onsdag. Ungarerne slo et Sverige på nær halv fart og sikret avansement.

  Ungarn vant 26-23 i siste gruppekamp og tok dermed fjerdeplassen på innbyrdes oppgjør mot Spania.

  Svenskene hadde allerede vunnet puljen før avkast og kjørte ikke maks i kampen.

  Det er fire norske spillere som til daglig spiller i den ungarske klubben Györ: Silje Solberg, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Kari Brattset Dale.

  Ungarn har ikke imponert så langt i OL, og Norge blir kjempefavoritt før avkast.

  Ungarns Szandra Szollosi-Zacsik
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Biles stiller i OL-finale

  Simone Biles, en av OLs største stjerner, stiller i turnfinalen i bom tirsdag.

  Det ble bekreftet da startlisten til finalen ble offentliggjort mandag.

  Biles har trukket seg fra en lang rekke finaler i OL i Tokyo på grunn av mentale utfordringer. Biles ville vært blant favorittene i omtrent alle øvelser hun stiller opp i, men har altså fortsatt ikke deltatt i en finale i årets OL.

  Simone Biles
  Foto: Loic Venance / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal