Osakas trekking vekkjer reaksjonar

Naomi Osakas medieboikott og trekking frå Roland Garros-turneringa i kveld har ført til indring og reaksjonar frå mange kantar.

– Eg har hatt periodar med depresjon i tre år, sa verdstoaren då ho kunngjorde at ho trekkjer seg frå turneringa i Paris.

Ho grunngav det med at ho ikkje er i stand til å vere i sentrum for pressa si merksemd. Søndag fekk ho 15.000 dollar i bot og blei trua med diskvalifikasjon for å ikkje møte til ein pressekonferanse.

– Som utøvarar er vi vane med å ta vare på kroppen. Kanskje er vi ikkje like merksame på den mentale helsa, sa den tidlegare verdstoppen Martina Navratilova.

– Alle snakkar om mental helse etter at nokon tek sitt eige liv. Men den som prøver å verne om si mentale helse, blir latterleggjort. Du er sterk som står opp og snakkar om det, seier den vestindiske cricket-stjerna Carlos Barithwaite.

– Vi beklagar pog er lei oss for at Osaka trekkjer seg, seier den franske tennispresidenten Gille Moretton.

Naomi Osaka seier at ho vil ta ein pause frå tennisen inntil vidare.

Naomi Osaka
Foto: Christophe Ena / AP

Siste nytt

 • Etterlengtet opptur for Deila

  Ronny Deila ledet sitt New York City til 2-1 mot Cincinnati i Major League Soccer. Det stoppet lagets rekke på sju bortekamper uten å vinne. Keaton Parks og Valentin Castellanos scoret målene for Deilas lag, som nå ligger på tredjeplass på tabellen.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
 • Tidligere syklist døde i ulykke

  Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV2.

  Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

  – Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

  Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM.

  Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

  Han største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

  TVVwbHi_h_I
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal