NRK Meny
Normal

Os neppe klar til lørdag

Alexander Os (29) er på bedringens vei etter sykdom, men fauskeværingen blir neppe klar til fellesstarten i skiskytter-VM lørdag.

Alexander Os
Foto: NRK

Alexander er ikke friskmeldt, og han får sannsynligvis ikke klarsignal av meg til å gå fellesstarten. Endelig avgjørelse tas morgenen før rennet, sier landslagslege Bård Freberg.


- Jeg følte meg slapp allerede på normaldistansen, så det kan virke som om jeg brygget på noe allerede da. Feberen er borte, men jeg har ikke tatt til meg næring de siste dagene og må bare se hvordan dette går, sier Os til NRK.

Os flyttet til egen leilighet på løperhotellet i Yongpyong da han ble febersyk for et par dager siden. 29-åringen kan fortsatt rekke søndagens stafett i VM, der han i utgangspunktet er på laget sammen med Emil Hegle Svendsen, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen.

En bronsemedalje (jaktstart), fjerdeplass (sprint) og 28.-plass (normaldistanse) er Alexander Os' beholdning så langt i mesterskapet.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street