Hopp til innhold

Orientering: Tolv løpere VM-klare

Tolv løpere har blitt tatt ut til sommerens orienterings-VM i Tsjekkia. Landslagssjef Janne Salmi mener Norge kan ta medalje i alle øvelsene.

Hele laget vil samles til oppladning i Tsjekkia fra 7. til 13. juni.

Laget:

Kvinner: Andrine Benjaminsen (Lillomarka OL), Victoria Hæstad Bjørnstad (Fossum), Ingrid Lundanes (NTNUI), Marie Olaussen (Fredrikstad SK), Kamilla Steiwer (Fredrikstad SK)

Herrer: Magne Dæhli (Halden SK), Håvard Sandstad Eidsmo (SPK Freidig), Kasper Fosser (Heming orientering), Audun Heimdal (NTNUI), Eskil Kinneberg (Raumar OL), Olav Lundanes (Halden SK), Gaute Steiwer (Fredrikstad SK).

Programmet:

Lørdag 3. juli – sprint kvalifisering og finale

Søndag 4. juli – sprintstafett

Tirsdag 6. juli – mellomdistanse kvalifisering og finale

Torsdag 8. juli – skogsstafetter

Fredag 9. juli – langdistanse (NTB)

VM i orientering: Stafett
Foto: Audun Braastad / Audun Braastad

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen. Lørdag står duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen.

Siste nytt

 • Hauger på 12. plass: – Vanskelig

  Dennis Hauger kjørte inn på en 12. plass i lørdagens sprintløp i Formel 2 i Barcelona. Felipe Drugovich fra Brasil vant løpet, foran japanske Ayumu Iwasa og amerikanske Logan Sargeant.

  – Det var et meget godt løp av Drugovich. Hadde en god start, skaffet seg en ledelse og så seg aldri tilbake. Hauger har hatt en litt vanskelig helg, oppsummerer ekspert Atle Gulbrandsen til V Sport.

  Dennis Hauger
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Thoresen fikk kongepokal: – Drømmedag

  Lørdag ble det arrangert NM i bryting på Fauske. Morten Thoresen fra Bodø vant gullet i 67-kilosklassen etter fire kamper.

  Men det stoppet ikke med NM-gull. Like etter at gullet var sikret fikk Thoresen beskjed om at kongepokalen er hans.

  – Det ble en drømmedag. Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Det var min dag i dag. Det var virkelig morsomt. Jeg setter pris på alle som har vært her, støttet meg og vært glade på mine vegne. Det er helt nydelig, sier Morten Thoresen til Avisa Nordland.

  Som om ikke NM-gull og kongepokal var nok melder Avisa Nordland at Thoresen også fikk levert en sjekk på 240.000 kroner fra Polar Quality samme helg. Pengene fordeles over tre år.

  – Først får jeg plutselig en sponsorkontrakt, som sikrer meg tre år fram i tid. Så NM-gull, og så det gjeveste av det gjeve – kongepokalen. Den har jeg vært sulten på. Jeg turte ikke å snakke om det, for man vet aldri. Den kongepokalen henger høyt. Det var utrolig stort å få den, sier Thoresen til AN.

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / Javad Parsa
 • Ruud vant i Genève – forsvarte tittelen fra i fjor

  Casper Ruud gikk seirende ut av finalen mot portugisiske João Sousa og vant ATP 250-turneringen i Genève for andre år på rad. Nordmannen vant med sifrene 7-6, 4-6, 7-6. 23-åringen vant turneringen i fjor da han slo Denis Shapovalov i finalen. Seieren kommer bare dager før Ruud skal i aksjon i Grand Slam-turneringen French Open i Paris.

  – Det er en av de villeste kampene jeg har spilt. Det var mye opp og ned. Sousa var så nær å vinne og plutselig snudde alt, sa Ruud i et intervju vist på VGTV.

  – Heldigvis gikk det i min favør.

  I første sett mot Sousa kjempet Ruud seg tilbake fra 3-5, og vant settet etter tie break. Men nordmannen klarte ikke hamle like godt opp med portugiseren i andre sett. Sousa avsluttet med et blankt game, og tok settet med sifrene 6-4. Dermed måtte de to ut i et siste og avgjørende sett.

  Ruud tok først ledelsen 2-1 i tredje og avgjørende sett, men så havnet han i trøbbel. Først ble to baller dømt ut for nordmannen, og Sousa var oppe i 2-2. Deretter fkk Sousa to breakballer på 40-15 og snudde til 3-2. Ruud holdt likevel tett følge med portugiseren i de påfølgende gamene, og klarte til slutt å hente seg opp til 5-5.

  Nordmannen kjempet og dro det neste gamet i land. Dermed var det plutselig sousa som måtte holde unna på stillingen 6-5 til Ruud. Sousa slo ballen så to ganger i nettet, og dermed var det 40-30. Ruud hadde to matchballer, men som i første sett ender det med tiebreak. Han så først ut til å gjøre rent bord, men Sousa fikk inn ett poeng til 6-1. Det holdt likevel ikke, og Ruud forsvarte tittelen.

  Neste for 23-åringen nå er sesongens høydepunkt – French Open. I første runde møter han 37-åringen Jo-Wilfried Tsonga. Ruud er seedet som nummer åtte i turneringen.

  Switzerland Tennis
  Foto: Salvatore Di Nolfi / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste