Orientering: NM-gull til Heimdal

Audun Heimdal (NTNUI) vant NM-gull på mellomdistanse i orientering lørdag.

– Det var utrolig deilig å få til løpet i dag. Det går utrolig bra teknisk hele veien. Jeg prøvde å løpe offensivt og stødig, også har jeg mye å løpe med på slutten også, sier Heimdal til NRK etter løpet.

Han vant 2.06 foran Jon Aukrust Osmoen (Nydalens SK) og 2.44 foran Eirik Langedal Breivik (NTNUI) på tredjeplass.

– Det hadde jeg absolutt ikke trodd tidligere i dag (å vinne med over to minutter). Jeg har vært litt ustødig det siste året, egentlig. Jeg er veldig positivt overrasket av at det går så bra i dag, samtidig som jeg vet at jeg kan. Så man venter jo litt på et omtrent perfekt løp, som det var i dag, sier han.

Det må sies å være en aldri så liten skrell. Før løpet ble det snakket mest om duellen mellom Kasper Fosser og Olav Lundanes.

Fosser hoppet over en post og ble diskvalifisert, mens Lundanes havnet helt nede på en skuffende 16.-plass.

– Det var en post like ved. Det er litt sånn jeg orienterer, at jeg ser langt. Er det en post i nærheten så er det ofte at jeg bare løper dit og stempler. Men jeg burde hatt litt bedre kontroll på hvilken postdetalj jeg skulle til, sier Fosser selv.

Audun Heimdal
Foto: NRK

Sportsnyheter

Salah ydmyket Solskjær: – Mørkeste dagen jeg har hatt

En Mohamed Salah i storform og et gavmildt Manchester United-forsvar gjorde at Liverpool kjørte over de «røde djevlene» på bortebane. Da svarte hjemmefansen med å bue på Solskjær og forlate stadion tidlig.

Siste nytt

 • Ruud med karrierebeste på rankingen

  Casper Ruud (22) klatrer én plass på ATP-rankingen og er rangert som den åttende beste tennisspilleren i verden.

  Nordmannen bytter plass med østerrikske Dominic Thiem på den ferske rankingen mandag. Det er den eneste endringen blant topp ti. Serbiske Novak Djokovic topper fortsatt foran Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas.

  Ruud stiller denne uken opp i ATP 250-turneringen i Wien i Østerrike. Der møter han sørafrikanske Lloyd Harris.

  Casper Ruud, Dan Diego, 2. okt 2021
  Foto: Sean M. Haffey / AFP
 • Beijing utsetter maraton

  Søndagens maraton i Kinas hovedstad Beijing er utsatt. Årsaken er en økning i koronasmitte.

  30.000 deltakere var ventet til Beijing 31. oktober, men natt til mandag utsatte arrangørene hele arrangementet.

  I Wuhan, der koronaviruset først ble oppdaget, skulle det vært maraton søndag, men det ble avlyst av samme årsak. I Kina har veien vært kort til drastiske tiltak ved koronasmitte. Helsemyndighetene i landet har meldt at det siste smitteutbruddet trolig vil spre seg ytterligere.

  Ifølge nyhetsbyrået AFP er det avdekket over 100 tilfeller av koronasmitte fordelt på elleve provinser i landet. (NTB)

  Smitte i Beijing
  Foto: THOMAS PETER / Reuters
 • Illsinte fans stormet Koemans bil

  Etter det fjerde strake El Clásico-tapet for Barcelona, raknet det for fansen i de spanske gater søndag. 86.400 tilskuere så hjemmelaget tape 2-1 mot erkerival Real Madrid, og rundt hundre stod igjen og krevde svar.

  Da manager Ronald Koeman skulle forlate Camp Nou, ble bilen hans angrepet av rasende fans. Managerens jobb er stilt spørsmål ved, da han bare har tatt fire seirer på de siste ni kampene.

  Supporterne omringet bilen, men til slutt lykkes manageren å komme seg derifra. Etter de fryktelige scenene, gikk klubben ut med en pressemelding:

  – FC Barcelona fordømmer de voldelige og foraktelige handlingene vår manager opplevde da han forlot Camp Nou. Klubben vil ta sikkerhets- og disiplinære tiltak slik at slike uheldige hendelser ikke skjer igjen, skriver Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal