Hopp til innhold

Ordkrig etter svensk utspill: – Jeg ble så forbanna

ENGADIN (NRK): Svenske Britta Norgren beskylder Silje Øyre Slind for lite samarbeidsvilje under langløpet La Diagonela. Den norske løperen kaller svenskene «utspekulerte» og mener Norgren ikke fortjente drahjelp.

Silje Øyre Slind
Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Hun var ikke så sterk som jeg hadde trodd, så da måtte jeg gjøre jobben selv, sier en skuffet Britta Norgren etter å ha innkassert 2.-plassen i det 55 km lange Ski Classics-løpet.

Svensken hadde håpet å kjempe om seieren, men klarte aldri å henge med da Ida Dahl stakk fra feltet etter rundt 23 kilometer. Store deler av turen gikk hun sammen med norske Silje Øyre Slind – som til slutt endte som nummer fire.

– Det var et dårlig valg og kanskje et dårlig løp taktisk, sier Norgren.

Britta Norgren
Foto: Mikal Aaserud / NRK

Lina Korsgren lå også sammen med dem, men Norgren forventet ikke hjelp av henne siden hennes lagvenninne Dahl lå i tet. Hun hadde håpet på mer hjelp fra Øyre Slind.

Diskuterte underveis

– Jeg hadde trodd at hun skulle være mer interessert i å gå sammen, men kjente nok ikke at hun var så sterk.

– Snakket dere noe underveis?

– Ja, hun sa bare at hun ikke var så interessert.

Silje Øyre Slind mener derimot svenskene opptrådde «utspekulert» i løypene. Da Ida Dahl rykket, ble hun liggende som nummer tre med flere sekunder opp til Norgren.

– Jeg måtte bare jobbe som en Gud for å ta igjen Britta.

– Jeg ble så forbanna

Noen kilometer senere samlet Norgren, Korsgren og Øyre Slind seg til en trio. Det som hendte like etterpå likte sistnevnte dårlig.

– Da vi kom på drikkestasjonen så lå jeg først, men så begynte de å rykke litt på drikkestasjonen også. Jeg ble så forbanna, vettu, sier Øyre Slind til NRK.

– Tror du det var kalukulert?

– Ja, de gikk jo med drikke. Jeg regner med det var utspekulert. Jeg gidder ikke å dra når hun rykker på drikkeposten.

– Ikke faen. Når ikke hun hjelper meg, så får ikke hun noe hjelp fra meg, sier Øyre Slind – som til slutt endte 4.40 minutter bak vinneren.

Norgren hadde 2.16 minutter opp til Dahl, mens Korsgren på 3.-plass 3.08 minutter bak.

PS! Kasper Stadaas sikret norsk triumf i herrenes løp. Han vant foran Stian Hoelgaard og Mikael Gunnulfsen. Se innspurten her:

Sportsnyheter

bryhn-gråt

Gråtkvelt «Mesternes mester» om kreftsjuk far: – Eg skulle ønske at han var her

Ole-Kristian Bryhn vann «Mesternes mester» i år, og denne veka tok 35-åringen nok ein ny tittel. Det skjedde utan ein viktig støttespelar i publikum.

Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen setter deg i den rette mesterskapstemningen når NRK og brødrene lanserer låt til OL.

Brødrene Ingebrigtsen debuterer som artister – slik har du aldri sett dem før

Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) lar ikke mye forstyrre hviletiden i OL-oppladningen, men ett unntak har han gjort. Nå debuterer han som artist med brødrene Henrik og Filip.

Thomas Drage, utenlandsproff Gibraltar

Thomas (32) lever profflivet i bakgardsliga: – Stilte med ein fyr vi aldri hadde møtt

Det blir berre fleire og fleire av dei, nemleg norske utanlandsproffar. Ein av dei er Thomas Drage (32) som speler fotball framfor 50 tilskodarar i Gibraltar.

Siste nytt

 • Snittalderen på håndballjentene er over 32 år

  De norske håndballjentene kommer til OL med lassevis av erfaring. Rutinen og alderen på mange i troppen er en fordel, mener ekspert.

  Hvis man ser alderen på de 14 spillerne i OL-troppen, er snittet på 32,6 år. Kun to spillere er under 30 år.

  – Det er bra hvis man bruker det fornuftig. Det er ingen automatikk at mye erfaring skal hjelpe folk. Det kommer an på hvordan du bruker erfaringen du har, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

  Hans lag møtte pressen i OL-landsbyen dagen før kveldens åpningskamp mot Sverige. Det har vært stor kontinuitet i Hergeirssons uttatte gjennom årene.

  – Sulten er stor i denne gjengen. Det er ingen her som ikke er ekstremt motivert og dedikert. Det er det som er interessant. Det er ofte snakk om alder, og at unge bør slippe til når man når en viss alder, forteller islendingen.

  Sommer OL i Paris 2024
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Odd-spiller Faniel Tewelde klar for belgiske Lommel – selges for rekordsum

  Odd selger det 17 år gamle stortalentet Faniel Tewelde til den belgiske klubben Lommel.

  Overgangen blir bekreftet av Odd i egne mediekanaler.

  Nettavisen erfarte søndag kveld at Odd hadde akseptert et bud fra Lommel, med en totalramme i overkant av 30 millioner kroner. Det vil i så fall være ny klubbrekord.

  Tewelde presenterte seg skikkelig for det norske fotballpublikummet mot slutten av 2023-sesongen, med fem scoringer for Odd. Denne sesongen står unggutten med tre scoringer på 14 kamper.

  Lommel befinner seg på nest øverste nivå i Belgia og eies av City Football Group. Selskapet eier også blant andre storklubben Manchester City.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Strømsgodset - Odd (1-1)
  Foto: Trond R. Teigen / NTB
 • Australsk trener kan bli sendt hjem fra OL etter tabbe-uttalelse

  En australsk svømmetrener risikerer å måtte forlate Paris-OL etter at han uttalte at han håper en sørkoreaner slår egne utøvere under sommerlekene.

  Den aktuelle treneren Michael Palfrey, som er del av det australske trenerteamet i Paris, sa til sørkoreanske medier onsdag at han ønsker at Kim Woo-min skal ta gullet på 400 meter fri i den franske hovedstaden.

  Australia har selv to deltakere på den samme distansen, Sam Short og Elijah Winnington. 400-meteren går allerede lørdag.

  – Jeg er veldig skuffet, ekstremt skuffet, sier den australske hovedtreneren Rohan Taylor etter Palfreys uttalelse.

  – At en trener på laget vårt promoterer en annen idrettsutøver foran våre egne, er ikke akseptabelt, legger han til.

  Palfrey er trener for svømmerne Zac Incerti, Abbey Connor og Alex Perkins. Samtidig har han også hjulpet Kim mens sørkoreaneren trente i Brisbane i forkant av Paris-lekene.

  Ifølge The Sydney Morning Herald hadde Palfrey på seg australske lagfarger da han ble intervjuet av sørkoreanske journalister onsdag og utbasunerte "Go Korea" mens han snakket om Kims muligheter.

  (NTB)

  Paris Olympics Swimming
  Foto: Ashley Landis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal