Hopp til innhold

Ordkrig etter svensk utspill: – Jeg ble så forbanna

ENGADIN (NRK): Svenske Britta Norgren beskylder Silje Øyre Slind for lite samarbeidsvilje under langløpet La Diagonela. Den norske løperen kaller svenskene «utspekulerte» og mener Norgren ikke fortjente drahjelp.

Silje Øyre Slind
Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Hun var ikke så sterk som jeg hadde trodd, så da måtte jeg gjøre jobben selv, sier en skuffet Britta Norgren etter å ha innkassert 2.-plassen i det 55 km lange Ski Classics-løpet.

Svensken hadde håpet å kjempe om seieren, men klarte aldri å henge med da Ida Dahl stakk fra feltet etter rundt 23 kilometer. Store deler av turen gikk hun sammen med norske Silje Øyre Slind – som til slutt endte som nummer fire.

– Det var et dårlig valg og kanskje et dårlig løp taktisk, sier Norgren.

Britta Norgren
Foto: Mikal Aaserud / NRK

Lina Korsgren lå også sammen med dem, men Norgren forventet ikke hjelp av henne siden hennes lagvenninne Dahl lå i tet. Hun hadde håpet på mer hjelp fra Øyre Slind.

Diskuterte underveis

– Jeg hadde trodd at hun skulle være mer interessert i å gå sammen, men kjente nok ikke at hun var så sterk.

– Snakket dere noe underveis?

– Ja, hun sa bare at hun ikke var så interessert.

Silje Øyre Slind mener derimot svenskene opptrådde «utspekulert» i løypene. Da Ida Dahl rykket, ble hun liggende som nummer tre med flere sekunder opp til Norgren.

– Jeg måtte bare jobbe som en Gud for å ta igjen Britta.

– Jeg ble så forbanna

Noen kilometer senere samlet Norgren, Korsgren og Øyre Slind seg til en trio. Det som hendte like etterpå likte sistnevnte dårlig.

– Da vi kom på drikkestasjonen så lå jeg først, men så begynte de å rykke litt på drikkestasjonen også. Jeg ble så forbanna, vettu, sier Øyre Slind til NRK.

– Tror du det var kalukulert?

– Ja, de gikk jo med drikke. Jeg regner med det var utspekulert. Jeg gidder ikke å dra når hun rykker på drikkeposten.

– Ikke faen. Når ikke hun hjelper meg, så får ikke hun noe hjelp fra meg, sier Øyre Slind – som til slutt endte 4.40 minutter bak vinneren.

Norgren hadde 2.16 minutter opp til Dahl, mens Korsgren på 3.-plass 3.08 minutter bak.

PS! Kasper Stadaas sikret norsk triumf i herrenes løp. Han vant foran Stian Hoelgaard og Mikael Gunnulfsen. Se innspurten her:

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • PSG-sjefen avviser rolle i Manchester United-oppkjøp

  Paris Saint-Germains president Nasser Al-Khelaifi sier han ikke har noe å gjøre med et potensielt Qatar-basert oppkjøp av Manchester United.

  PSG-sjefen møtte journalister lørdag i forbindelse med mesterliga-finalen i Istanbul. Der tok han avstand fra landsmannen Sjeik Jassim bin Hamad Al Thanis forsøk på å overta kontrollen over United.

  – Paris Saint-Germain er klubben min og hjertet mitt, og jeg har ingenting å gjøre med Manchester United, sa Al-Khelaifi.

  Fredag kom det rapporter om at PSG-toppen, som også er styreleder i Den europeiske klubbforeningen ECA, hadde spilt en «betydelig» rolle i samtalene mellom Sjeik Jassim og United-eierne i den amerikanske Glazer-familien.

  Al-Khelaifi sier potensielle investorer ofte søker råd hos ham, og PSG-sjefen røper videre at han under Formel 1-løpet i Miami ble kontaktet av en investor som vurderte å by på to navngitte engelske klubber:

  – Jeg jobber ikke for noen. Jeg vil det beste for fotballen. Da denne personen spurte meg, fortalte jeg ham min mening. Så hvis de spør meg om min mening, vil jeg svare dem.

  (NTB)

  Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi
  Foto: AP
 • Sykkelfest fikk klarsignal i tolvte time

  Sykkelrittet Trondheim-Oslo går som planlagt lørdag 17. juni etter uker med usikkerhet.

  Rittet, som har tilnavnet Styrkeprøven, opplyser selv at det endelige og avgjørende klarsignalet fra Statens vegvesen kom fredag. Dermed er de nødvendige tillatelsene på plass til å arrangere ritt fra startstedene Trondheim, Lillehammer, Hamar og Eidsvoll om få dager. Målområdet er flyttet fra Vallhall Arena til Hellerudsletta i Oslo.

  Usikkerheten som har rådet de siste ukene har handlet om veimyndighetene ville gi tillatelse til å gjennomføre det tradisjonsrike turrittet. For en tid tilbake avslo Statens vegvesen arrangørenes søknad. I begrunnelsen lå blant annet skepsis til å skulle senke fartsgrensene i traseen mens rittet pågikk.

  Arrangørene tok saken videre til Vegdirektoratet, som kom til motsatt konklusjon av Statens vegvesen. Dermed ble det innledet nye samtaler om gjennomføringen av årets ritt.

  Fredag kom den endelige beslutningen om at 2023-utgaven av arrangementet kan gå som oppsatt.

  (NTB)

  Sykkel: Tour of Scandinavia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • U21-landslagsspiller forlenget med Kristiansund

  U21-landslagsspiller Max Normann Williamsen (19) har skrevet under på en ny kontrakt med Kristiansund som varer ut 2025-sesongen. Det opplyser klubben på sin nettside.

  – Det betyr veldig mye for folk at det er noen lokale på laget, det tror jeg folk synes er artig. Det er et mål å komme tilbake til Eliteserien, og jeg har lyst til å bidra til at vi kommer dit. Det er en god utfordring, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier 19-åringen.

  Max Normann Williamsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste