Hopp til innhold

Ordkrig etter svensk utspill: – Jeg ble så forbanna

ENGADIN (NRK): Svenske Britta Norgren beskylder Silje Øyre Slind for lite samarbeidsvilje under langløpet La Diagonela. Den norske løperen kaller svenskene «utspekulerte» og mener Norgren ikke fortjente drahjelp.

Silje Øyre Slind
Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Hun var ikke så sterk som jeg hadde trodd, så da måtte jeg gjøre jobben selv, sier en skuffet Britta Norgren etter å ha innkassert 2.-plassen i det 55 km lange Ski Classics-løpet.

Svensken hadde håpet å kjempe om seieren, men klarte aldri å henge med da Ida Dahl stakk fra feltet etter rundt 23 kilometer. Store deler av turen gikk hun sammen med norske Silje Øyre Slind – som til slutt endte som nummer fire.

– Det var et dårlig valg og kanskje et dårlig løp taktisk, sier Norgren.

Britta Norgren
Foto: Mikal Aaserud / NRK

Lina Korsgren lå også sammen med dem, men Norgren forventet ikke hjelp av henne siden hennes lagvenninne Dahl lå i tet. Hun hadde håpet på mer hjelp fra Øyre Slind.

Diskuterte underveis

– Jeg hadde trodd at hun skulle være mer interessert i å gå sammen, men kjente nok ikke at hun var så sterk.

– Snakket dere noe underveis?

– Ja, hun sa bare at hun ikke var så interessert.

Silje Øyre Slind mener derimot svenskene opptrådde «utspekulert» i løypene. Da Ida Dahl rykket, ble hun liggende som nummer tre med flere sekunder opp til Norgren.

– Jeg måtte bare jobbe som en Gud for å ta igjen Britta.

– Jeg ble så forbanna

Noen kilometer senere samlet Norgren, Korsgren og Øyre Slind seg til en trio. Det som hendte like etterpå likte sistnevnte dårlig.

– Da vi kom på drikkestasjonen så lå jeg først, men så begynte de å rykke litt på drikkestasjonen også. Jeg ble så forbanna, vettu, sier Øyre Slind til NRK.

– Tror du det var kalukulert?

– Ja, de gikk jo med drikke. Jeg regner med det var utspekulert. Jeg gidder ikke å dra når hun rykker på drikkeposten.

– Ikke faen. Når ikke hun hjelper meg, så får ikke hun noe hjelp fra meg, sier Øyre Slind – som til slutt endte 4.40 minutter bak vinneren.

Norgren hadde 2.16 minutter opp til Dahl, mens Korsgren på 3.-plass 3.08 minutter bak.

PS! Kasper Stadaas sikret norsk triumf i herrenes løp. Han vant foran Stian Hoelgaard og Mikael Gunnulfsen. Se innspurten her:

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • PSG-spiller kritiseres for å ha stått over kamp og markering mot homofobi

  Idrissa Gueye får tøff medfart i Frankrike etter at han for andre år på rad sto over et oppgjør der spillerne hadde regnbuefargede tall på ryggen.

  Senegaleseren reiste med Paris Saint-Germain til bortemøtet mot Montpellier i Ligue 1 sist helg, men var ikke i kamptroppen. Det ble fra klubbhold opplyst at han uteble av «personlige årsaker».

  Ifølge radiostasjonen RMC ville ikke Gueye spille i en drakt med regnbuefargede siffer og ta del i fransk fotballs årlige markering mot homofobi. Han var heller ikke med i en tilsvarende kamp forrige sesong. Saken har skapt sterke reaksjoner.

  Rouge Direct jobber for å motvirke homohat i fotballen, og organisasjonen ber PSG og ligaen kreve at Gueye forklarer seg. Den åpner også for at midtbanespilleren bør bli straffet.

  «Homofobi er ikke en mening, men en forbrytelse», skriver Rouge Direct på Twitter.

  Idrissa Gueye
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste