Ordkrig etter NM-finalen: – Han har ikke peiling

ASKER (NRK): Da Kongsberg-trener Baard Stoller tok timeout 11 sekunder før slutt, kokte det over for flere Asker-spillere.

Baard Stoller, KB Miners

FÅR KRITIKK: Kongsberg Miners-trener Baard Stoller (til høyre) under NM-finalen mot Asker Aliens.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Stillingen var 68–83 i NM-finalen, og da tok Kongsberg-treneren timeout. Kampen så ut til å være avgjort, men trener Baard Stoller ba likevel om timeout.

Asker-spillerne mente kampen var over, og synes det var unødvendig og ydmykende å dra ut tiden på den måten. Djo Loo Yele freste og stormet bort til benken. Der krevde han svar fra Stoller.

– Kampen er over, hva er det for? Hva er det for? spurte han illsint.

Etter kampen utdyper han til NRK:

– Man skal ikke gjøre sånt. Når du leder med så mye, og det blir en «blowout», da gjør man ikke sånn, sier Yele til NRK.

– Usportslig?

– Nja, man skal ikke gjøre sånn. Kampen er over.

– «Douchebag»

Han får støtte av Stian Emil Berg, som var langt nede etter kampen. Han ble utvist for fem feil, og så de siste minuttene fra benken.

Asker Aliens

SINTE: Asker Aliens reagerte like før slutt. Her er Josh Hart (fra venstre), Stian Emil Berg, Torgrim Sommerfeldt og Anders Stien under en timeout.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Det er en «douchebag» ting å gjøre. Kampen er over. Han trenger ikke å gjøre sånt, sier Berg til NRK.

– Hvis han mener det så har han ikke peiling, svarer Baard Stoller.

Han mener Asker presset høyt, og at han tok timeout for å roe ned kampen.

– Det er 15 sekunder igjen, og se kjører press høyt i banen. Jeg gjør det for å roe ned. Jeg kan ikke la dem score masse poeng mot slutten, sier Stoller.

Tok føringen fra start

Kongsberg kom best i gang i stappfulle Leikvollhallen i Asker. Etter første periode sto det 12–22 etter formidabel skyting av gjestene.

Asker fikk god støtte på hjemmebane, og slo tilbake anført av Anders Stien. Asker nummer 34 traff, traff og traff og sørget for 34–34 etter halvspilt kamp.

Alt var duket for en brennhet andre halvdel, og slik ble det. KB Miners traff mest, og ledet 58–48 før siste periode. Da måtte Asker skru på gassen, men Miners holdt hodet kaldt mot slutten.

Med ett minutt igjen av kampen, på stillingen 63-83, begynte Miners-fansen å synge «seier’n er vår». Trener Baard Stoller byttet ut hele laget, og lot yngre krefter sikre klubbens første kongepokal.

KB Miners tok NM-gull

TOK GULL: Kongsberg Miners jubler med kongepokalen etter kampen.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Siste nytt

 • Norge opp én rankingplass

  Norge klatrer til 43.-plass på siste Fifa-ranking. Det er én plass opp. Belgia er fortsatt rangert som verdens beste herrelandslag, foran Frankrike og Brasil. Danmark (13.-plass), Sverige (19) og Island (39) er de tre beste nordiske landene.

  Nicolae Stanciu fortviler etter Erling Braut Haalands andre mål
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • – OL-utsettelse øker medaljesjansen

  Landslagssjef Johan Flodin mener at dobbeltfireren med Olaf Tufte har større sjanser til OL-medalje neste år enn om OL skulle gått som planlagt i år. – De tre andre har fått ett år til på seg, og vi har sett en kapasitetsøkning hos flere av dem.

  Olaf Tufte
  Foto: Vidar Ruud
 • Frikjent spelar får ny kompensasjon

  Tidlegare Follo-spelar Formose Pape Mendy som blei frikjent i kampfiksingsskandalen frå 2012, er tilkjent til saman 40.000 kroner i oppreisning. Erstatningskravet hans på over 4,3 millionar kroner blei forkasta av Oslo tingrett.

  Oslo tingrett
  Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal