NRK Meny
Normal

Ordkrig etter «Slaget om Nord-Norge»: – En moralsk kloakk

Tromsø IL blir beskyldt for å være i overkant kyniske etter seieren i derbyet mot Bodø/Glimt 16. mai.

José Isidoro ikke helt fornøyd med Morten Gamst Pedersens

HISSIG: José Isidoro gikk helt opp i ansiktet på Morten Gamst Pedersen mot slutten av kampen. Til høyre: Christian Landu Landu, Robert Taylor og Kent-Are Antonsen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Runar Espejord scoret kampens eneste mål, og ble matchvinner i «Slaget om Nord-Norge». Scoringen i 1. omgang gjorde at Tromsø halte ut tiden da sjansene bød seg etter hvilen. For lenge, mente Bodø/Glimt.

– Det ble en parodi. Det burde ha vært lagt til 20 minutter, sa Glimts trener Kjetil Knutsen etter kampen.

Dommer Kristoffer Hagenes la til syv minutter i 2. omgang.

– De la seg ned på alt. Jeg vet da f ... hvor lenge vi holdt på, sa Glimts midtbanespiller Ulrik Saltnes.

– Moralsk kloakk

I avisen Bodø Nu fyres det med hardere skyts mot Tromsøs spillere. «Når du faker en hodeskade for å hale ut tiden, burde du bli utvist på livstid», skriver Rune Nilsen i Bodø-avisen, og følger opp med:

– TIL vant fortjent. Men den moralske kloakken som ble utvist på Aspmyra er til å spy av.

Han sikter til en situasjon der Morten Gamst Pedersen holdt seg til hodet for at dommeren skulle stoppe spillet. Etterpå viste det seg at han ikke hadde fått en smell i hodet, og Nilsen spør:

– Jeg lurer på hva Dagfinn Enerly tenker om det som skjedde i kveld.

Eliteserien fotball 2018: Bodø/Glimt-Tromsø.

AMPERT: Dommer Kristoffer Hagenes fikk mye å gjøre på Aspmyra. Han la til syv minutter i 2. omgang.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Et stykke lenger nord, mener iTromsøs sportsredaktør Rune Robertsen at Glimt bør se på seg selv.

– Her handler det nok mest om å se seg selv i speilet for en urutinert trener som er havnet i nedrykksstriden. I Tromsø er vi vant til bunnstrid. I Bodø virker det som om dårlige unnskyldninger skal få folk tilbake på kamp igjen. I alle lærebøker er det feil fasit, skriver Robertsen.

Han får støtte av Eurosports ekspert Kjetil Rekdal, som mener de bør feie for egen dør i Bodø.

– Det er mulig Tromsø gjorde det i dag, men Glimt er kjent for å ha gjort dette i en årrekke, på alle bortekampene sine. Jeg husker på Ullevaal, der brukte de ett minutt på å få ballen i gang igjen etter 50 sekunder. De kan være stille i Bodø, sa Rekdal under Fotballrunden 16. mai.

Tromsø-trener: Ikke pent

Tromsø-trener Simo Valakari var på sin side en lettet mann.

– Dette var tre poeng. Det var ikke vakkert, men noen ganger må man gjøre sånn. Du må gjøre det skitne arbeidet noen ganger, sier Valakari til Eurosport.

– Vi er veldig kyniske, og viser at vi kan stå imot også i denne typen kamper. Vi spiller litt fotball, men så må man være litt kjedelig også, sier Runar Espejord til Eurosport.

Runar Espejord

MATCHVINNER: TILs Runar Espejord.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal