Bråthen etter møtet med sponsorene: – Vi er nærmere en løsning

Norges Skiforbund møtte mandag flere av sine største sponsorer, som har reagert på bråket rundt hoppsjef Clas Brede Bråthen. Etter møtet unngikk skipresident Erik Røste spørsmål om saken. Bråthen la selv frem sin versjon senere på dagen.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer

Clas Brede Bråthen la frem sin versjon av den pågående hoppkonflikten til sponsorene mandag ettermiddag.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Vi har hatt et konstruktivt møte og er enige om å møtes igjen, sa skipresident Erik Røste, som ikke ville kommentere saken ytterligere da han møtte media etterpå. Det er imidlertid bestemt at det blir et nytt møte.

– Det er ikke bestemt når vi skal møtes igjen (med sponsorene), opplyste Røste.

Han ville ikke gå inn på Bråthen-saken eller detaljer rundt den, til tross for flere spørsmål fra journalistene som hadde møtt opp.

– Det er en sak som behandles internt.

Heller ikke generalsekretær Ingvild Bretten Berg ønsket å si noe annet enn at det hadde vært et konstruktivt møte før hun løp forbi pressekorpset.

Røste etter møte

Skipresident Erik Røste ville ikke si så mye etter møtet med sponsorene.

Bekymring etter Bråthen-bråk

Møtet kom i stand etter at flere tunge støttespillere nylig varslet at de ville vurdere sitt samarbeid med forbundet.

Til stede på møtet var blant andre generalsekretær Ingvild Bretten Berg, skipresident Erik Røste og leder av hoppkomiteen Alf Tore Haug.

De møtte representanter for sponsorene LO, Nammo, Eterni, Help og Lundin.

Clas Brede Bråthen var ikke til stede selv under det første møtet mandag, men han ble innkalt til et eget møte med sponsorene senere på dagen.

Clas Brede Bråthen

KONFLIKT: Hoppsjef Clas Brede Bråthen får ikke fortsette i Norges Skiforbund.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg prøvde å legge frem hvordan jeg har opplevd situasjonen. Jeg synes det var godt for meg, og jeg håper at det blir fremdrift slik at det blir fremdrift sånn at det er til det beste for hopperne våre, sa Bråthen til NRK da møtet var ferdig.

– Har dere kommet nærmere en løsning i løpet av dagen?

– Ja, det er vi. Av den naturlige årsaken at tiden går. Basert på at jeg har pratet med partnerne våre, og hva jeg hører i andre sammenhenger, så føler jeg jo det. Vi har i hvert fall begynt å prate med hverandre i større grad.

Mer positiv Stöckl

Bakgrunnen for Skiforbundets møte med sponsorene var altså håndteringen av saken mot Clas Brede Bråthen. Hoppsjef Bråthens nåværende avtale går ut i april 2022, men Norges Skiforbund og hoppkomitéen vil ikke forlenge avtalen.

Alexander Stöckl

Landslagstrener Alexander Stöckl var positiv etter møtet mandag.

Foto: Ali Zare / NTB

Det har ikke virket som om det har vært mulig å komme frem til en løsning i konflikten, og landslagstrener Alexander Stöckl har reagert svært sterkt på at sportssjefen ikke får fortsette.

Etter møtet var han mer positiv.

– Jeg synes møtet var positivt. Nå er neste steg at det blir et møte med også Clas rundt bordet, der han får fortelle sin versjon, sier Stöckl, som sier at han tror sponsorene ønsker å ha med Clas Brede Bråthen videre.

– Jeg personlig ønsker å ha Clas Brede Bråthen som sportssjef, understreker han.

Vurderer avtaler

En rekke sponsorer NRK har snakket med har også kritisert skiforbundets behandling av saken som har preget nyhetsbildet den siste tiden. Enkelte signaliserer også at de vil vurdere om de skal forlenge sine avtaler med Skiforbundet.

– Vår sponsoravtale skal reforhandles til våren, og utfallet av denne saken kan få betydning for hva vi gjør videre, sa blant annet Dag Are Børresen, som er kommunikasjonsdirektør i Help, en av hopplandslagets største sponsorer.

Morten Brandtzæg

Konsernsjef i Nammo, Morten Brandtzæg.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nammo, som har vært sponsor i 11 år, er også bekymret.

Morten Brandtzæg, Nammos konsernsjef, sa til NRK før møtet at han håpet at de ville få informasjon under møtet som kunne hjelpe dem til å ta en beslutning som sponsor.

Etter møtet sa han følgende:

– Vi har ikke så mye å si nå. Vi har hatt et godt møte, og vi skal jobbe videre med saken. For Nammo sin del skal vi jobbe videre med dette, for vi er opptatt av verdiene, sier han.

KOMMENTAR: En god, gammeldags floke

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Hamlet tapte millionkampen

  Marthin Hamlet måtte «klappe ut» i første runde, og tapte finalen i lettvekts tungvekt i PFL i MMA.

  Mannen fra Tønsberg måtte gi seg allerede etter første runde, ettersom motstanderen Antonio Carlos Jr klarte å få et «rear naked choke»-grep på nordmannen. Det klarte Hamlet aldri å komme seg ut av, og med et drøyt minutt igjen på klokka i første runde måtte han gi seg.

  Hamlet startet runden best, og satt et godt venstreslag på brasilianeren etter halvannet minutt. Carlos klarte å riste smellen av seg, og klarte å svare med et knallhardt høyreslag. Da mistet Hamlet balansen falt. Når nordmannen reiste seg, satt brasilianeren inn grepet som til slutt avgjorde kampen.

  Tapet betyr at Hamlet gikk glipp av førstepremien på én million dollar, og må ta til takke med trøstepremien på 200 000 dollar.

  Åpen trening med MMA-utøver Marthin Hamlet
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal