Hopp til innhold

Bråthen etter møtet med sponsorene: – Vi er nærmere en løsning

Norges Skiforbund møtte mandag flere av sine største sponsorer, som har reagert på bråket rundt hoppsjef Clas Brede Bråthen. Etter møtet unngikk skipresident Erik Røste spørsmål om saken. Bråthen la selv frem sin versjon senere på dagen.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer

Clas Brede Bråthen la frem sin versjon av den pågående hoppkonflikten til sponsorene mandag ettermiddag.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Vi har hatt et konstruktivt møte og er enige om å møtes igjen, sa skipresident Erik Røste, som ikke ville kommentere saken ytterligere da han møtte media etterpå. Det er imidlertid bestemt at det blir et nytt møte.

– Det er ikke bestemt når vi skal møtes igjen (med sponsorene), opplyste Røste.

Han ville ikke gå inn på Bråthen-saken eller detaljer rundt den, til tross for flere spørsmål fra journalistene som hadde møtt opp.

– Det er en sak som behandles internt.

Heller ikke generalsekretær Ingvild Bretten Berg ønsket å si noe annet enn at det hadde vært et konstruktivt møte før hun løp forbi pressekorpset.

Røste etter møte

Skipresident Erik Røste ville ikke si så mye etter møtet med sponsorene.

Bekymring etter Bråthen-bråk

Møtet kom i stand etter at flere tunge støttespillere nylig varslet at de ville vurdere sitt samarbeid med forbundet.

Til stede på møtet var blant andre generalsekretær Ingvild Bretten Berg, skipresident Erik Røste og leder av hoppkomiteen Alf Tore Haug.

De møtte representanter for sponsorene LO, Nammo, Eterni, Help og Lundin.

Clas Brede Bråthen var ikke til stede selv under det første møtet mandag, men han ble innkalt til et eget møte med sponsorene senere på dagen.

Clas Brede Bråthen

KONFLIKT: Hoppsjef Clas Brede Bråthen får ikke fortsette i Norges Skiforbund.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg prøvde å legge frem hvordan jeg har opplevd situasjonen. Jeg synes det var godt for meg, og jeg håper at det blir fremdrift slik at det blir fremdrift sånn at det er til det beste for hopperne våre, sa Bråthen til NRK da møtet var ferdig.

– Har dere kommet nærmere en løsning i løpet av dagen?

– Ja, det er vi. Av den naturlige årsaken at tiden går. Basert på at jeg har pratet med partnerne våre, og hva jeg hører i andre sammenhenger, så føler jeg jo det. Vi har i hvert fall begynt å prate med hverandre i større grad.

Mer positiv Stöckl

Bakgrunnen for Skiforbundets møte med sponsorene var altså håndteringen av saken mot Clas Brede Bråthen. Hoppsjef Bråthens nåværende avtale går ut i april 2022, men Norges Skiforbund og hoppkomitéen vil ikke forlenge avtalen.

Alexander Stöckl

Landslagstrener Alexander Stöckl var positiv etter møtet mandag.

Foto: Ali Zare / NTB

Det har ikke virket som om det har vært mulig å komme frem til en løsning i konflikten, og landslagstrener Alexander Stöckl har reagert svært sterkt på at sportssjefen ikke får fortsette.

Etter møtet var han mer positiv.

– Jeg synes møtet var positivt. Nå er neste steg at det blir et møte med også Clas rundt bordet, der han får fortelle sin versjon, sier Stöckl, som sier at han tror sponsorene ønsker å ha med Clas Brede Bråthen videre.

– Jeg personlig ønsker å ha Clas Brede Bråthen som sportssjef, understreker han.

Vurderer avtaler

En rekke sponsorer NRK har snakket med har også kritisert skiforbundets behandling av saken som har preget nyhetsbildet den siste tiden. Enkelte signaliserer også at de vil vurdere om de skal forlenge sine avtaler med Skiforbundet.

– Vår sponsoravtale skal reforhandles til våren, og utfallet av denne saken kan få betydning for hva vi gjør videre, sa blant annet Dag Are Børresen, som er kommunikasjonsdirektør i Help, en av hopplandslagets største sponsorer.

Morten Brandtzæg

Konsernsjef i Nammo, Morten Brandtzæg.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nammo, som har vært sponsor i 11 år, er også bekymret.

Morten Brandtzæg, Nammos konsernsjef, sa til NRK før møtet at han håpet at de ville få informasjon under møtet som kunne hjelpe dem til å ta en beslutning som sponsor.

Etter møtet sa han følgende:

– Vi har ikke så mye å si nå. Vi har hatt et godt møte, og vi skal jobbe videre med saken. For Nammo sin del skal vi jobbe videre med dette, for vi er opptatt av verdiene, sier han.

KOMMENTAR: En god, gammeldags floke

Siste nytt

 • Zuccarello med målgivende i tap

  Mats Zuccarello bidro med en assist da Minnesota Wild tok ledelsen i kampen mot Calgary Flames, men det endte likevel med tap for nordmannens lag.

  Både Zuccarello og Matt Dumba bidro med å få pucken til Kirill Kaprizov, som endte med å smadre kølla da han sørget for Wilds første mål under kampen.

  Ytterligere et mål fra Mason Shaw sendte Wild opp i en 2-0-ledelse i første periode, men tre mål fra motstanderne førte til at kampen sto 2–3 da andre periode var ferdigspilt.

  Wilds Jon Merill utlignet i tredje periode, men det ble ytterligere to mål fra Flames før kampslutt. Stillingen endte derfor 3–5 i favør av Flames.

  Wilds seiersrekke på fire kamper ble med det brutt. (NTB)

  NHL: Minnesota Wild at Calgary Flames
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Bayern München endte Barcelona-kvinnenes ville seiersrekke

  Alexander Straus' Bayern München sørget for Barcelonas første tap på 16 kamper. Tyskerne vant 3-1 på hjemmebane i mesterligaen onsdag.

  Vertene fikk en drømmeåpning på kampen da Klara Bühl og Lina Magull sørget for 2-0-ledelse etter kun ti minutter.

  Etter en times spill økte Lea Schüller vertenes ledelsen til tre mål. Da hjalp det lite for gjestene at Geyse utlignet fem minutter senere.

  Emilie Bragstad og Ingrid Syrstad Engen startet begge kampen på benken for hvert sitt lag. Engen kom inn til pause, mens Bragstad først fikk prøve seg fra det 85. spilleminutt.

  Barcelona topper likevel gruppe D med ni poeng på fire kamper. Bayern har like mange poeng, men langt dårligere målforskjell.

  Sist Barcelona tapte en tellende kamp var mesterligafinalen mot Lyon forrige sesong.

  Bayern trenes av Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

  Women's Champions League - Group D - Bayern Munich v FC Barcelona
  Foto: ANDREAS GEBERT / Reuters
 • Bøe Risa med måldobbel mot Everton

  Vilde Bøe Risa scoret to mål da Manchester United slo Everton 4-2 i den engelske ligacupen for kvinner onsdag.

  Bøe Risa brukte bare ett minutt på å sende vertene i føringen. 19 minutter senere satte hun inn sitt andre mål for kvelden.

  I mellomtiden hadde også Rachel Williams scoret for Manchester United.

  Jess Park reduserte til 1-3 for Everton etter 25 minutter, men det hjalp lite da Jade Moore satte inn «de røde djevlenes» fjerde mål for kveld, to minutter senere.

  Danske Karen Holmgaard fikk satt inn enda en redusering for Everton på tampen av kampen, men Manchester United vant til slutt 4-2.

  United ligger nå på 2.-plass i gruppe A med fem poeng etter tre kamper. Aston Villa topper gruppen med ni poeng, men med én kamp mer spilt. Aston Villa vant 2-1 over Sheffield United på bortebane. (NTB)

  Women's Super League - Manchester United v Tottenham Hotspur
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste