Hylles etter drømmescoring: – Der er han kanskje den beste spissen i Norge

Kristian Fardal Opseth hadde ikke scoret siden 2. september. På Åråsen løsnet det endelig med et skikkelig drømmetreff.

Eliteserien fotball LSK Bodø-Glimt.

UTSPILT: Marko Maric kunne ikke gjøre annet enn å snu seg å se at Fardal Opseths kanon suse inn i nettet.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Når han får ballen i og rundt 16-meteren er han kanskje den beste spissen i Norge. Det var vakkert, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

Han har nettopp sett laget sitt ta et svært viktig poeng i nedrykksstriden, mye takket være et drømmetreff av Kristian Fardal Opseth.

28-åringen hadde ikke funnet nettmaskene i eliteserien siden 2. september, men etter bare tre minutter hamret han ballen i krysset på halv volley.

De gjør det ikke bedre på landsskytterstevnet. For en treff han får! Det kan ikke gjøres bedre, sa NRKs kommentator Olav Traaen på lufta.

– Mitt fineste mål i år

I 1. divisjon i fjor scoret han 28 mål. Det har ikke blitt like mange nettkjenninger i den øverste divisjonen, og han innrømmer at det var deilig å endelig score igjen.

Eliteserien fotball 2018: Bodø/Glimt-Stabæk.

TOPPSCORER: I fjor ble Kristian Fardal Opseth toppscorer i 1. divisjon. I år må han nøye seg med å være toppscorer på eget lag.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

– Det begynte å bli en stund siden sist, så det var godt å få være med å bidra igjen. Det var nok mitt fineste mål i år, sier Fardal Opseth.

– Det har vært mye mas rundt Kristian, og at han ikke har levert, men det handler om å få tillit over tid. Da kommer de der. Det var en perle, skryter treneren.

Til tross for den nylige avsluttede måltørken står han med 10 mål så langt i år. Det gjør at større klubber har fått opp øynene, tror Knutsen.

– Det er en del av politikken i Bodø. Spillere går videre til andre klubber, sånn er det. Da finner vi nye, sier han.

– Vi ble feige

Men etter Fardal Opseths tidlige kanon tok Lillestrøm over.

– Vi fikk en drømmestart, men etter vi scoret ble vi feige. Det er ikke lurt, sier Glimt-treneren.

Ti minutter var spilt når den islandske frelseren Arnór Smárason var sist på kula inne i femmeteren, og utligningen var et faktum.

Eliteserien fotball LSK Bodø/Glimt.

UTLIGNING: Smárason snurret rundt og banket inn utligningen fra kloss hold.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

LSK-kaptein Frode Kippe hadde flere muligheter til å score selv, blant annet på en heading på overtid som ble reddet på strek.

– Det kladdet litt for vår del, og det var en del sjanser vi burde scoret på. Det er nok den dårligste hjemmekampen vi har hatt på en god stund, sier kapteinen.

Med poengdeling er både Bodø/Glimt og Lillestrøm fremdeles dypt nede i nedrykkssumpen. Spesielt Lillestrøm har kniven på strupen. De ligger nå på kvalikplass, med to kamper igjen, men treneren er ikke nervøs.

– Dette har vi vært forberedt på hele tiden, og det ene poenget her kan vise seg å bli avgjørende. Vi har alt i egne hender, så nå er det bare å komme seg opp på hesten igjen, sier Jörgen Lennartsson.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Løfshus til forsikringsbransjen

  Vidar Løfshus, som nylig ga seg som landslagssjef i langrenn, har fått seg ny jobb. 49-åringen er ansatt som leder for kultur- og prestasjonsutvikling i selskapet Fremtind Forsikring. Løfshus starter i sin nye jobb 1. juni.

  Verdenscup i Holmenkollen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Ny seier til Ranheim

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Wadji scoret tre

  Ibrahima Wadji scoret de tre første målene til Haugesund da de slo Mjøndalen 4-1 på bortebane i den 10. eliteserierunden. Olivier Occean reduserte med snaue 15 minutter igjen, men like før slutt punkterte Bruno Leite kampen.

  Ibrahima Wadji
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal