Hylles etter drømmescoring: – Der er han kanskje den beste spissen i Norge

Kristian Fardal Opseth hadde ikke scoret siden 2. september. På Åråsen løsnet det endelig med et skikkelig drømmetreff.

Eliteserien fotball LSK Bodø-Glimt.

UTSPILT: Marko Maric kunne ikke gjøre annet enn å snu seg å se at Fardal Opseths kanon suse inn i nettet.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Når han får ballen i og rundt 16-meteren er han kanskje den beste spissen i Norge. Det var vakkert, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

Han har nettopp sett laget sitt ta et svært viktig poeng i nedrykksstriden, mye takket være et drømmetreff av Kristian Fardal Opseth.

28-åringen hadde ikke funnet nettmaskene i eliteserien siden 2. september, men etter bare tre minutter hamret han ballen i krysset på halv volley.

De gjør det ikke bedre på landsskytterstevnet. For en treff han får! Det kan ikke gjøres bedre, sa NRKs kommentator Olav Traaen på lufta.

– Mitt fineste mål i år

I 1. divisjon i fjor scoret han 28 mål. Det har ikke blitt like mange nettkjenninger i den øverste divisjonen, og han innrømmer at det var deilig å endelig score igjen.

Eliteserien fotball 2018: Bodø/Glimt-Stabæk.

TOPPSCORER: I fjor ble Kristian Fardal Opseth toppscorer i 1. divisjon. I år må han nøye seg med å være toppscorer på eget lag.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

– Det begynte å bli en stund siden sist, så det var godt å få være med å bidra igjen. Det var nok mitt fineste mål i år, sier Fardal Opseth.

– Det har vært mye mas rundt Kristian, og at han ikke har levert, men det handler om å få tillit over tid. Da kommer de der. Det var en perle, skryter treneren.

Til tross for den nylige avsluttede måltørken står han med 10 mål så langt i år. Det gjør at større klubber har fått opp øynene, tror Knutsen.

– Det er en del av politikken i Bodø. Spillere går videre til andre klubber, sånn er det. Da finner vi nye, sier han.

– Vi ble feige

Men etter Fardal Opseths tidlige kanon tok Lillestrøm over.

– Vi fikk en drømmestart, men etter vi scoret ble vi feige. Det er ikke lurt, sier Glimt-treneren.

Ti minutter var spilt når den islandske frelseren Arnór Smárason var sist på kula inne i femmeteren, og utligningen var et faktum.

Eliteserien fotball LSK Bodø/Glimt.

UTLIGNING: Smárason snurret rundt og banket inn utligningen fra kloss hold.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

LSK-kaptein Frode Kippe hadde flere muligheter til å score selv, blant annet på en heading på overtid som ble reddet på strek.

– Det kladdet litt for vår del, og det var en del sjanser vi burde scoret på. Det er nok den dårligste hjemmekampen vi har hatt på en god stund, sier kapteinen.

Med poengdeling er både Bodø/Glimt og Lillestrøm fremdeles dypt nede i nedrykkssumpen. Spesielt Lillestrøm har kniven på strupen. De ligger nå på kvalikplass, med to kamper igjen, men treneren er ikke nervøs.

– Dette har vi vært forberedt på hele tiden, og det ene poenget her kan vise seg å bli avgjørende. Vi har alt i egne hender, så nå er det bare å komme seg opp på hesten igjen, sier Jörgen Lennartsson.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal