Roser Weng etter forvandlingen

BEITOSTØLEN (NRK): Lørdag hadde ikke Heidi Weng en sjanse da Therese Johaug kom dampende. I dag gikk det langt bedre for landslagsløperen.

Sesongåpning Beitostølen 2020

OPPTUR: Heidi Weng tok ryggen til Therese Johaug.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Therese Johaug vant i oppvisningsstil for andre dag på rad på Beitostølen. Til slutt ble seiersmarginen 36 sekunder.

– Det var som jeg fryktet før start. Det blir blankt, og jeg sklir litt i snøen. Jeg får ikke det ordentlige grepet. Jeg er kjempefornøyd. Jeg får øve på en spurt til neste helg. Der kan alt skje, sier Johaug om seieren.

Løpet ble også en positiv opplevelse for Heidi Weng. I går følte hun seg ferdig og hadde ikke en sjanse i havet til å henge med da Johaug hentet henne inn med halvminuttet.

Wengs gode løp fikk ros av NRKs eksperter.

– I går hadde hun ikke mulighet til å følge. Det gjorde hun i dag. Hun trengte kanskje bare gårsdagens harde løp for å finne sin vante form, sier Torgeir Bjørn.

– Det er gøy med Heidi i dag. Hun halverer distansen til Johaug på et døgn. Det er imponerende, konkluderer NRKs langrennsekspert Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Imponerende

På dagens løp var Weng langt piggere og fulgte ryggen til landslagsvenninnen så godt som hele den andre runden. Det var planlagt på forhånd, forteller Weng.

– Jeg hadde bestemt meg for å holde så lenge det varte. Det var nesten, da. Jeg blir litt fort stiv, men det var nesten bare moro i dag.

Weng Beito

Weng måtte slippe noen sekunder til Johaug på slutten.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

NRKs ekspert Astrid Uhrenholdt Jacobsen sto ute i sporet og fulgte rennet. Hun merket tydelig forskjell på hvordan Weng opptredde.

– Det var stor visuell forskjell. Jeg kunne allerede tidlig konkludere med at dette ble et helt annet løp. Du så mer tent ut, mer på hugget. Mer kraft i hver ski. Jeg synes du går bedre på ski, skrøt Jacobsen av sin tidligere landslagskollega.

Lite snø

Weng fikk Johaug opp i ryggen ved passering halvveis. Derfra var det bare å forsøke å henge med.

– Jeg vet ikke hva jeg tenkte på. Jeg prøvde bare å henge på. Jeg føler jeg har litt mer kontroll på når jeg blir stiv i skøyting, enn hva jeg har i klassisk. Sånn sett er det en fordel for min del. Jeg tror Therese ble litt stiv selv, så det tror også jeg var til min fordel, sier Weng til NRK.

Nå satser Weng på en formstigning utover i sesongen. Selv syntes hun det var godt å få noen harde løp i kroppen etter lite konkurransetrening på grunn av manglende snø.

– Jeg var cirka like langt bak i fjor her. Så gjorde jeg veldig godt skøyterenn i Kuusamo i fjor, og var bare åtte sekunder bak Therese på etappen. Ting kan snu, spesielt for min del, men jeg skal bare ha det gøy i Ruka. Jeg ligger litt bak skjema, ettersom jeg ikke liker å gå rett fra rulleski til snø. Det har vært litt lite snø hittil i høst.

Helene Marie Fossesholm avsluttet som lørdag sterkt og knep tredjeplassen, foran overraskelsen Karoline Simpson-Larsen.

Siste nytt

 • Engelsk fotball hedrer Maradona

  Under fredagens kveldskamp mellom Crystal Palace og Newcastle i Premier League, ble det satt av tid til å hedre den avdøde fotballegenden, Diego Maradona.

  Det ble gjort med svarte sørgebånd og ett minutts applaus før kampstart.

  Markeringen skal bli gjort under alle helgens kamper i den øverste divisjonen i England.

  QoV0T4IGy6U
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Carlsen vant første semifinalekamp

  Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

  Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal