NRK Meny
Normal

Opptur for Bergsaker

Roald Bergsaker har fått en opptur i kampen om å bli ny idrettspresident.

Fylkesordfører Roald Bergsaker er kandidat til Idrettspresident
Foto: Tom Edvindsen / NRK

Kampen om idrettspresident-vervet blir svært jevnt. Fem dager før valget står det i realiteten om to personer, Tove Paule og Roald Bergsaker. I dag får Bergsaker støtte fra et av de største idrettskretsene.

- Vi oppfatter Roald Bergsaker som en sterk politiker. Han er i dag fylkesordfører i Rogaland, har tidligere sittet i idrettstyret og har jobbet med lokalidrett på forskjellig plan. Derfor ser vi han som en meget sterk kandidat i dette her, sierT ore Alfstad, leder i Hordaland idrettskrets.

Dermed har fotballforbundet, skiforbundet og de andre store forbundenes mann Roald Bergsaker trolig sikret seg fem verdifulle kretsstemmer i presidentkampen. Idrettskretsene har halvparten av stemmene ved idrettstinget. På det forrige møtet var de samstemte om en trio med Tove Paule på topp, men så kom Bergsaker på banen. Hordaland og Nord-Trøndelag er foreløpig de eneste som offentlig støtter Bergsaker, mens Oslo og Akershus er fortsatt sterke i troen på Paule, men flere Paule-vennlige kretser sitter nå på gjerdet. De tre nordligste kretsene går for outsideren Odd-Roar Thorsen.

Hætta-Jacobsen som visepresident

De elleve særforbundene som foreslår Roald Bergsaker som ny idrettspresident foreslår Harstads varaordfører BarbroHætta-Jacobsen som visepresident. Forslaget støttes også av flere andre særforbund og idrettskretser.

- Barbro Hætta-Jacobsen er en dyktig ung kvinne som vi mener vil kunne gjøre en god jobb for norsk idrett. Hun har en allsidig bakgrunn som tillitsvalgt i ulike organisasjoner, og solid politisk erfaring, både lokalt og nasjonalt, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Tobarnsmoren Barbro Hætta-Jacobsen er utdannet lege og jobber som fastlege i Harstad, ved siden av vervet som varaordfører.

Hun har rikspolitisk erfaring fra tiden som politisk rådgiver for daværende kommunalminister Kjell Opseth fra 1996 til 1997, men bestemte seg etter det for å gjøre ferdig medisinstudiene i Tromsø, før hun igjen trådte inn på den politiske arenaen i Harstad i 2005.

Hun var aktiv skiløper og fotballspiller i hjembygda Kautokeino, inntil en skade satte en stopper for den aktive karrieren. Hun har også deltatt i samiske mesterskap i fotball.

- Jeg synes det er hyggelig å bli spurt om å bli visepresident i NIF, men jeg er selvsagt ydmyk i forhold til den demokratiske prosessen idrettsorganisasjonen skal gjennom fram til valget av ny ledelse på søndag, sier Barbro Hætta-Jacobsen.

Siste nytt

 • Rosenborg skal til Island

  Rosenborg møter islandske Valur Reykjavik i første kvalik-runde i meisterligaen i fotball. Første kamp går på Island 10. eller 11. juli, returen på Lerkendal 17. eller 18. juli.

  Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Molde (4-0).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Griezman i Atletico til 2023

  Frankrikes stjernespiss Antoine Griezmann røpet sist torsdag at han har forlenget med Atletico Madrid. Mandag røper klubben at spissen forlenget til 2023.

  Barcelona sto klare til å betale utkjøpsklausulen på nærmere 950 mill kr, men Griezmann ville bli værende.

  Russia Soccer WCup France
  Foto: David Vincent / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Colombia - Japan
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Heia Norge
Best i verden: Tidenes fotball-VM