Hopp til innhold

Oppsiktsvekkende utvikling etter jukseanklager – ansatt fikk sparken etter videobevis

Det har kokt i internasjonal poker etter at jukseanklager skapte isfront mellom to pokerprofiler. Etter at arrangøren satte i gang en gransking, har saken tatt en helt ny vending.

Pokerspiller Robbi Jade Lew beskyldes for juks etter en turnering i World Poker Tour.

AMPERT: Garrett Adelstein (t.v.) anklaget Robbi Jade Lew for å bruke skitne triks.

Foto: Skjermdump / HCL/Youtube

Poker-verden tok fyr for en drøy uke siden da Garrett Adelstein anklaget Robbi Jade Lew for juks. En rekke profiler var samlet til et poker-event i Los Angeles – med mye penger i potten.

Beskyldningene kom etter at Lew spilte en hånd på en så oppsiktsvekkende måte at Adelstein umiddelbart beskyldte motstanderen for skittent spill.

I etterkant av jukseanklagene, meldte arrangøren at de skulle granske den kontroversielle hånden. Nå har de gjort funn – men kanskje ikke det de så for seg å finne.

Les også Ga bort millionbeløp etter beskyldninger om juks: – Det mest mistenkelige jeg har sett

Pokerspiller Robbi Jade Lew beskyldes for juks etter en turnering i World Poker Tour.

Oppdaget på video

Lew endret forklaring flere ganger etter hendelsen, slet med å analysere eget spill og endte til slutt med å betale tilbake seiersgevinsten på ca. halvannen million til Adelstein. Hun avviste likevel at hun hadde jukset.

Granskingen pågår fremdeles, men fredag kunne arrangøren meddele sitt første funn i saken.

Poker, illustrasjonsbilde

STJAL: Flere av Lews sjetonger ble stjålet. Bildet er kun for illustrasjon.

Foto: John Locher / AP

For i undersøkelsene fant de et videoopptak av at en ansatt gikk bort til bordet etter den «mistenkelige» hånden. Da Lew var borte fra bordet, forsynte vedkommende seg raskt med sjetonger.

Nå har denne personen fått sparken.

Arrangøren skriver i en uttalelse at de umiddelbart tok grep da de oppdaget dette, og terminerte kontrakten til den ansatte.

De skriver også at de har tilbudt å refundere Lew for de stjålne sjetongene – som skal ha hatt en verdi på drøye 160 000 kr – og at de gjør grep for å hindre at dette skal skje igjen.

– Sterke bevis

Adelstein, som anklaget Lew for juks, har også sett de nye funnene og skrevet en lang rapport. Han mener at arrangørenes nye videobevis styrker hans påstand om at konkurrenten har jukset.

Jeg føler meg trygg på at Robbi var en del av en juksering med minst tre medlemmer. Selv om jeg har sterke mistanker om mange hender som ble jukset og den spesifikke metodikken og rollene til hvert medlem av jukseringen, har mitt juridiske team rådet meg til å utelate denne informasjonen fra denne første rapporten, sier Adelstein.

Poker, illustrasjonsbilde.

ESS I ERMET?: Adelstein anklager Lew for å spille med skitne triks. Bildet er kun for illustrasjon.

Foto: Jason Ogulnik / AP

Samtidig hevder han at Lew hadde en hjelper ved bordet. Han mener at videoopptaket viser at de to kommuniserte med hverandre underveis ved hjelp av kroppsspråk og blikk. I tillegg hevder han at den nå sparkede ansatte flyttet flere møbler slik at han så monitoren som viste kortene til alle spillerne.

Kombinasjonen av de stjålne sjetongene og flyttingen av møbler er sterke bevis på at han kommuniserte hvilke kort de ulike spillerne hadde, sier han.

Adelstein mener altså at de nye bevisene tyder på at den ansatte kan ha brukt sin posisjon til å kommunisere med Lew underveis.

Svarer på anklagene

Jukseanklagede Lew sier hun har lest rapporten til Adelstein, men stiller seg uforstående til påstandene. Blant annet det som omtales som en «juksering».

Jeg har ingen relasjon til den tidligere ansatte, skriver hun i en lengre post på Twitter.

Det finnes ingen beviser mot meg, rett og slett fordi jeg ikke har jukset. Jeg har havnet i en bisarr situasjon der jeg blir bedt om å bevise min uskyld.

Videre skriver Lew at hun skal ta en løgndetektortest som en del av prosessen for å bevise sin uskyld. Hun avslutter uttalelsen på følgende måte:

– Sannheten vil bli befriende og kommer til å avslutte denne utmattende prosessen.

Les også Espen (34) vant VM i poker i USA

Espen Uhlen Jørstad (34) fra Steinkjer vant VM i Poker i Las Vegas.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal