NRK Meny
Normal

Opprør mot ny VM-modell

Ingen av de europeiske håndballnasjonene ønsker å beholde den nye President cup i VM.

Norge - Angola
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det nye systemet innebærer at tredjelagene spiller om 13. til 18. plass.

President i Norges Håndballforbund, Arne Modahl, håper cupen forsvinner.

- For det første synes jeg at de landene i Europa som har en handballkultur bør hjelpe de andre nasjonene til å heve handballen. Det er viktig. Men at man skal bruke en begrenset tid under et mesterskap til å holde igjen de lagene som vil reise hjem, er en feil måte å gjøre det på, sier Modahl.

- Møter motstand

Det er den egenrådige IHF-presidenten, egypteren Hassan Moustafa, som står i spissen for denne nye modellen. Men Arne Modahl tror at presidenten vil møte en viss motstand på neste kongress.

- For å si det sånn, så har han vel vært ganske egenrådig. Nå har han vel fått et styre rundt seg som har begynt å våkne litt, etter at vi har fått snakke med disse søreuropeerne, forteller Modahl.

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag