Opprør mot ny VM-modell

Ingen av de europeiske håndballnasjonene ønsker å beholde den nye President cup i VM.

Norge - Angola
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det nye systemet innebærer at tredjelagene spiller om 13. til 18. plass.

President i Norges Håndballforbund, Arne Modahl, håper cupen forsvinner.

- For det første synes jeg at de landene i Europa som har en handballkultur bør hjelpe de andre nasjonene til å heve handballen. Det er viktig. Men at man skal bruke en begrenset tid under et mesterskap til å holde igjen de lagene som vil reise hjem, er en feil måte å gjøre det på, sier Modahl.

- Møter motstand

Det er den egenrådige IHF-presidenten, egypteren Hassan Moustafa, som står i spissen for denne nye modellen. Men Arne Modahl tror at presidenten vil møte en viss motstand på neste kongress.

- For å si det sånn, så har han vel vært ganske egenrådig. Nå har han vel fått et styre rundt seg som har begynt å våkne litt, etter at vi har fått snakke med disse søreuropeerne, forteller Modahl.

Siste nytt

 • Sagosen forlater PSG

  Norges største håndballstjerne, Sander Sagosen, har inngått en avtale med tyske Kiel. Sagosen blir først Kiel-spiller fra sommeren 2020 når PSG-kontrakten hans går ut. Til NRK bekrefter Sagosen klubbskiftet. – Jeg har lyst til å prøve Bundesligaen før kroppen blir for gammel, sier 23-åringen.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Lundby best i kvalifiseringen

  Maren Lundby vant kvalifiseringen foran verdenscuprennet i hopp i russiske Tsjajkovskij fredag. Lundby landet på 92,5 meter og sikret seieren foran østerrikske Eva Pinkelnig. Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Ingebjørg Saglien Bråten er også kvalifisert.

  lundby
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Telemark: Fersk VM-vinner skadet

  VM er over for telemarkskjører Trym Nygaard Løken. Onsdagens gullvinner er ute i flere måneder etter å ha slått skulderen ut av ledd. Løken tok gull i klassisk under telemark-VM på hjemmebane. Dagen etter hadde han slått skulderen ut av ledd.

  Trym Løken
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal