Opprør mot ny VM-modell

Ingen av de europeiske håndballnasjonene ønsker å beholde den nye President cup i VM.

Norge - Angola
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det nye systemet innebærer at tredjelagene spiller om 13. til 18. plass.

President i Norges Håndballforbund, Arne Modahl, håper cupen forsvinner.

- For det første synes jeg at de landene i Europa som har en handballkultur bør hjelpe de andre nasjonene til å heve handballen. Det er viktig. Men at man skal bruke en begrenset tid under et mesterskap til å holde igjen de lagene som vil reise hjem, er en feil måte å gjøre det på, sier Modahl.

- Møter motstand

Det er den egenrådige IHF-presidenten, egypteren Hassan Moustafa, som står i spissen for denne nye modellen. Men Arne Modahl tror at presidenten vil møte en viss motstand på neste kongress.

- For å si det sånn, så har han vel vært ganske egenrådig. Nå har han vel fått et styre rundt seg som har begynt å våkne litt, etter at vi har fått snakke med disse søreuropeerne, forteller Modahl.

Siste nytt

 • Maktdemonstrasjon av Johaug

  Therese Johaug gjorde som på fredag og vant dagens 10 kilometer i fristil på Beitostølen. Nærmest fulgte Ingvild Flugstad Østberg, 26 sekunder bak jenta fra Dalsbygda. Amerikanske Sadie Bjornsen knep tredjeplassen.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Andre strake NM-gull for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok helgens andre NM-seier da han også vant 10-kilometeren i kombinert på Beitostølen. Riiber vant også lørdagens 5-kilometer. Jørgen Graabak tok sølvet, mens Magnus Krog kapret bronsen - over 50 sekunder bak Riiber.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Christensen med superdebut

  Med startnummer 64. klarte den norske slalåmkjøreren Simen Ramberg Christensen å kjøre inn til en råsterk 21. plass i sin verdenscupdebut. Nordmannen som vant NM foran barndomskompis Henrik Kristoffersen i år, endte bare 1.64 sekund bak Marcel Hirscher. Dermed er nordmannen klar for finaleomgang sammen med Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold Haugen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Line med sjakkekspertene
V-cup hopp: 1. omgang, menn
V-cup hopp, menn
V-cup hopp
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7