Northug: - Jeg kan vinne i morgen

Petter Northug endte ikke på pallen under 15 km klassisk i Davos. Han tror likevel at han kan vinne allerede på sprinten i morgen.

Video Grei retur for Northug

VIDEO: Se innspurten til Northug i Davos.

Northug viste oppløftende takter, men det var tydelig at han ennå ikke var tilbake i god, gammel form. Etter hvert falt nordmannen fra og mistet kontakten med de beste, og endte til slutt på 13. plass - 38,5 sekunder bak vinneren.

Resultater verdenscup Davos

Rennet var likevel en nyttig gjennomkjøring for Northug, og det er i tillegg hans beste plassering i Davos.

- Jeg tror jeg kan vinne allerede på sprinten i morgen og på tremila i La Clusaz neste lørdag, sier han til NRK og legger til:

- Jeg hadde overhodet ikke ladet opp til dette løpet, men ligget på 1800 meters høyde og tenkt Tour de Ski og VM i Oslo, forteller han.

Les også: - Bjørgen er i gullform nå

- Ikke bekymret

Det var knyttet stor spenning til Petter Northugs forsinkede debut i verdenscupen.

Hadde Norges VM-håp kommet seg til hektene igjen etter den mye omtalte formsvikten i sesongåpningen?

- De svarene jeg fikk viser at jeg ikke er i form og at jeg trenger noen dager til i høyden, men jeg er verken lettet eller skuffet, og heller ikke bekymret, sier han etter rennet.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundbye ble beste nordmann i rennet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Alexej Poltaranin fra Kasakhstan vant overraskende rennet, 0,9 foran russiske Alexander Legkov. Lukas Bauer endte på 3. plass.

Poltaranin tok Kasakhstans første verdenscupseier siden Vladimir Smirnov på 90-tallet.

Martin Johnsrud Sundbye ble beste nordmann på 6. plass - 9,5 bak vinneren. Eldar Rønning endte på 8. plass.

Kreftene holdt ikke

Ved halvgått løp var resultatlisten oppløftende lesing sett med norske øyne. Både Rønning og Johnsrud Sundby var med i tetsjiktet, mens Petter Northug var noen få sekunder lenger bak.

Kreftene holdt imidlertid ikke til å kjempe om en pallplassering.

Odd-Bjørn Hjelmeset står utenfor landslaget og har ambisjoner om å avslutte karrieren i Kollen-VM. I Davos gikk det litt trått for veteranen, og han endte på en litt skuffende 25. plass.

Siste nytt

 • Milliardtap for Manchester United

  Koronautbruddet ga Fotball-Europas største klubber inntektstap i milliardklassen forrige sesong. Det viser Deloittes årlige oversikt. Storklubben som kommer aller dårligst ut, er Manchester United.

  Det skyldes både at klubben ikke var med i mesterligaen sist sesong, og at pandemien kraftig kappet inntektene fra TV-rettigheter og billetter.

  – Hovedårsaken til nedgangen er pandemidrevet. Du kan tenke deg Manchester United med sin tilhengerbase, som genererer betydelige inntekter hver gang de spiller på Old Trafford, kommenterer Tim Bridge i Deloitte overfor Sky Sports.

  Ifølge revisjonsfirmaets oversikt gikk Uniteds inntekter ned med 19 prosent til 5,26 milliarder kroner. Det gjør at klubben faller én plass på oversikt over klubbene med størst inntekter i Europa, men Ole Gunnar Solskjærs klubb er fortsatt på 4.-plassen.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Slutter etter VM-fiasko

  Kroatias mestertrener i håndball, Lino Cervars, hopper av jobben etter VM-skuffelsen.

  Nedturen fikk sitt punktum med kjempetap mot Danmark mandag. Nå trekker han seg tilbake. Dermed må Kroatia få inn en ny trener før OL-kvalifiseringen i mars.

  – Jeg vil gjerne takke alle håndballtilhengere og gjør det fra mitt hjerte, men jeg hadde håpet det skjedde på en annen måte, sa han etter 26-38-tapet.

  Cervar har vunnet titler og medaljer med Kroatia i flere perioder.

  Lino Cervar
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Tottenham vidare – til slutt

  Tottenham sleit lenge mot Championship-laget Wycombe, men vann til slutt 4-1 i fjerderundekampen i FA-cupen.

  Fred Onyedinma gav Wycombe leiinga midt i første omgang, men Gareth Bale utlikna sekund før pause.

  Wycombe heldt unna for Tottenham til klokka viste 86 minutt. Så rakna det. Harry Winks og Tanguy Ndombele (2) sytte for at Spurs slapp ekstraongangar.

  Tottenham skal møte Everton borte i 5. runde.

  Wycombe - Tottenham
  Foto: Hannah Mckay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal