Oppgitt Pettersen etterlyser trener

Avtroppende landslagssjef Gunnar Pettersen er bekymret for sommelen med å ansette ny sjef for mennenes håndballandslag.

Gunnar Pettersen
Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / SCANPIX

- De burde hatt en ny trener klar i juni/juli. Da er all aktivitet ferdig på klubb- og landslagsnivå, og kandidatene er ledige, sier en oppgitt Pettersen til NRK.

Pettersens kontrakt går ut 31. oktober, og han gav tidlig på sommeren beskjed om at han ikke ønsket å forlenge den.

Nettradio: "GP" vil ikke være stedfortreder

Men ennå er ingen etterfølger klar. Styremedlem i Håndballforbundet, Espen Karlsen, sier at en innstilling skal være klar i slutten av september.

- Men da er det kort tid til EM-kvalifiseringen, sier "GP".

Den spilles 31. oktober og 1. november. Det kan i ytterste konsekvens bety at Pettersen skal lede laget 31. oktober, mens en ny landslagssjef skal lede laget 1. november.

- Blir jeg bedt om å lede laget, kan jeg selvfølgelig ikke si nei til det. Men jeg har ingen lyst til å være stedfortreder etter at kontrakten har gått ut, sier Pettersen.

- Jeg prøvde å være ryddig ved å gi beskjed i god tid. Nå er jeg bekymret, sier Pettersen.

Siste nytt

 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal