NRK Meny
Normal

Iversens tabbe: – Jeg dummer meg ut

VAL MÜSTAIR (NRK): Tour de Ski-utfordrer Emil Iversen slakter seg selv etter åpningsetappen.

Emil Iversen

SKUFFET: Emil Iversen gjorde valg han måtte svi for.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg dummer meg ut når jeg velger heat, sier Iversen til NRK.

Han er en av dem som forventes å kunne følge Martin Johnsrud Sundby lengst i Tour de Ski-sammendraget. Det har han fortsatt muligheten til.

Men det var en meget skuffet trønder som satt lenge med hodet i hendene etter å ha blitt slått ut i semifinalen – med en tid som hadde holdt til soleklar seier i den andre semifinalen.

– Tenkte ikke

Det ville seg nemlig slik at Iversen havnet i brutalt tøffe heat både i kvart- og semifinalen. Det har han delvis seg selv å takke for, ettersom løperne selv velger hvilken kvartfinale de går i.

Nummer 11 i prologen velger først, deretter nummer 10, 9 og så videre opp til prologvinneren. Så velger nummer 12, 13, 14 og så videre ned til nummer 30.

Iversen gikk en strålende prolog og ble nummer fem. Dermed var han åttendemann til å velge kvartfinale.

– Jeg glemte meg helt. Jeg tenkte ikke. Så jeg valgte kvartfinale 1, for det var ingen der. Men så kommer det tre som er bedre enn meg, som tydeligvis ikke har noen respekt for meg, og som psyker meg helt ut og velger heatet, sier Iversen.

– Lærepenge

De tre beste i prologen valgte nemlig også første kvartfinale. Der ble Iversen nummer fire og tok seg videre som «lucky loser». I seminalen kom knallsterke Finn-Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby inn fra andre kvartfinaler.

Da måtte Iversen bite i det sure eplet. Han gikk på en knalltid, men ble nummer fem og måtte være tilskuer da svakere løpere fra den andre semifinalen gikk finale.

– Det var en liten tabbe. En lærepenge, rett og slett, sier Iversen.

Allerede første nyttårsdag kan han rette opp mye. Da er det 10 km klassisk fellesstart, en distanse som også passer ham strålende.

– Prologen i dag viser i hvert fall at formen er bra, fastslår han.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal