NRK Meny
Normal

Iversens tabbe: – Jeg dummer meg ut

VAL MÜSTAIR (NRK): Tour de Ski-utfordrer Emil Iversen slakter seg selv etter åpningsetappen.

Emil Iversen

SKUFFET: Emil Iversen gjorde valg han måtte svi for.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg dummer meg ut når jeg velger heat, sier Iversen til NRK.

Han er en av dem som forventes å kunne følge Martin Johnsrud Sundby lengst i Tour de Ski-sammendraget. Det har han fortsatt muligheten til.

Men det var en meget skuffet trønder som satt lenge med hodet i hendene etter å ha blitt slått ut i semifinalen – med en tid som hadde holdt til soleklar seier i den andre semifinalen.

– Tenkte ikke

Det ville seg nemlig slik at Iversen havnet i brutalt tøffe heat både i kvart- og semifinalen. Det har han delvis seg selv å takke for, ettersom løperne selv velger hvilken kvartfinale de går i.

Nummer 11 i prologen velger først, deretter nummer 10, 9 og så videre opp til prologvinneren. Så velger nummer 12, 13, 14 og så videre ned til nummer 30.

Iversen gikk en strålende prolog og ble nummer fem. Dermed var han åttendemann til å velge kvartfinale.

– Jeg glemte meg helt. Jeg tenkte ikke. Så jeg valgte kvartfinale 1, for det var ingen der. Men så kommer det tre som er bedre enn meg, som tydeligvis ikke har noen respekt for meg, og som psyker meg helt ut og velger heatet, sier Iversen.

– Lærepenge

De tre beste i prologen valgte nemlig også første kvartfinale. Der ble Iversen nummer fire og tok seg videre som «lucky loser». I seminalen kom knallsterke Finn-Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby inn fra andre kvartfinaler.

Da måtte Iversen bite i det sure eplet. Han gikk på en knalltid, men ble nummer fem og måtte være tilskuer da svakere løpere fra den andre semifinalen gikk finale.

– Det var en liten tabbe. En lærepenge, rett og slett, sier Iversen.

Allerede første nyttårsdag kan han rette opp mye. Da er det 10 km klassisk fellesstart, en distanse som også passer ham strålende.

– Prologen i dag viser i hvert fall at formen er bra, fastslår han.

Siste nytt

 • Klare for EM-kvartfinale

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-kvartfinale etter at de slo belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle med settsifrene 21-18, 19-21, 15–11 – 2–1 sammenlagt i åttedelsfinalen. Kvartfinalen spilles klokken 16.00.

  Switzerland Beach Volleyball
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale