Oppfordrer til boikott av Qatar-VM

Tromsø IL oppfordrer Norges Fotballforbund til å boikotte fotball-VM i Qatar til neste år.

Det kommer frem i en pressemelding publisert på klubbens hjemmesider fredag formiddag.

– Det hele startet med en tildeling av mesterskapet som fra flere hold ble kalt korrupt, etterfulgt av rapporter om uverdige arbeidsforhold for tilreisende arbeidere knyttet til byggingen av fasilitetene til VM, skriver klubben i meldingen.

– Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar, skriver eliteserieklubben videre.

1. divisjon fotball 2020: Tromsø - Ranheim 3-0
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Siste nytt

 • Ny Minnesota Wild-seier

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild vant for tredje gang på rad i NHL-ishockeyen. Det ble 5–2 borte mot Arizona Coyotes.

  Etter fire scoringer i det siste, stoppet det opp for Zuccarello foran motstanderburet. Han noterte seg ikke for målpoeng i seieren.

  Det ble snaut 16 minutter på isen for Zuccarello. Wild fortsetter med ytterligere tre bortekamper de fem neste dagene.

  Zuccarello er oppe i ti mål denne sesongen. Han trengte tid på å komme tilbake i form etter å ha vært gjennom skadeperioder.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Klar tale fra Real-presidenten

  Real Madrid-president Florentino Pérez mener koronapandemien har gjort det ekstra viktig å få en ny superliga på beina. Det er isfront mellom Uefa og klubbene.

  – Pandemien har ruinert klubbene, vi trenger superligaen istedenfor mesterligaen for å kunne hente inn de tapte inntektene etter pandemien, sa Pérez i det populære TV-programmet «El Chiringuito de Jugones».

  Presidenten er klar på at pandemien har rammet den spanske klubben hardt.

  – Det er mange Real Madrid-spillere som har gått ned i lønn denne sesongen, blant annet de to som forlot oss i januar. Jovic og Odriozola. Nei, Ødegaard. Sergio Ramos gikk ned i lønn forrige sesong. La oss se hva som skjer, sa Pérez ifølge Viaplay-ekspert Petter Veland.

  Samtidig trakk Pérez frem de skandinaviske landene.

  – Uefa må forstå at fotballen har endret seg i Europa. Det er land som ønsker andre konkurranser enn de som er nå. Man har hørt mye om de skandinaviske landene som ville lage sin egen liga (Royal League), slik som Benelux-landene og de balkanske landene.

  Florentino Perez.
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Mol og Sørum klare for finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for finale i verdensserieturneringen i sandvolleyball i mexicanske Cancún etter 2-1-seier over Perusic/Schweiner tirsdag.

  Nordmennene tapte første sett mot tsjekkerne med 14-21, men slo deretter tilbake med å vinne de to neste med henholdsvis 21–14 og 15–9.

  Turneringen er den første nordmennene spiller på halvannet år. Mol har slitt med skade i flere måneder.

  Dette er den første av tre turneringer på rappen i Cancún. De gjennomføres i en smittevernboble.

  Sandvolleyball i Cancun
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / Fivb / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal