NRK Meny
Normal

Oppdaget «mystisk» skade – håper å rekke lørdagens kamp

LILLESTRØM/OSLO (NRK): Stefan Johansen (24) sliter med ryggen og er usikker til landskampen mot Malta på lørdag.

Stefan Johansen

USIKKER: Stefan Johansen håper å være klar til den ekstremt viktige kvalifiseringskampen mot Malta på lørdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Stefan Johansen har slitt med ulike skader over lengre tid. Nå behandles han fortløpende for å bli klar til lørdagens viktige landskamp mot Malta på Ullevaal.

– Jeg håper og tror jeg blir klar til lørdag. Vi får ta det litt dag for dag mot kampen på lørdag, men jeg alltid optimist, sier Celtic-spilleren.

«Mystisk» skade

Johansen forteller at han har slitt med ryggen de siste månedene. Dette mener han igjen har ført til flere skader.

Johansen og Høgmo

RYGGPLAGER: Ryggplager kan stoppe Stefan Johansen fra start i norges viktigste landskamper på lang tid.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er mest sannsynlig den som ikke har fungert som den skal. Det har i tillegg påvirket hamstring og fremsiden av låret. Vi begynner å få orden på det nå, men så fikk jeg meg en smell hjemme mot Fenerbache. Det var en kink-lignende ting i nakken som har slått seg ned til ryggen, sier Johansen.

– Lørdag var det ille

Dagene etter europaliga-kampen skal smertene ha vært store for spilleren, men nå kjennes det mye bedre ut.

– Lørdag var det ille, men nå er det litt bedre. Jeg har aldri vært skadeplaget tidligere, så når jeg får ryggplagene på plass, skal det gå fint, sier 24-åringen.

Skadene som har forfulgt han de siste månedene har også medført at sesongstarten i Skottland har blitt litt trøblete. Celtic-manager Ronny Deila har måttet la midtbanegeneralen stå over flere kamper.

– Vi har en bra dialog på det. Det har vært kjedelig når jeg endelig kan spille en hel kamp, så kjenner jeg at låret ikke er som det skal være. Dette gjør igjen at jeg må stå over neste kamp, noe som gjør at jeg aldri kommer inn i den rytmen jeg skal ha, sier Johansen, som høyst sannsynlig starter Malta-kampen hvis han blir 100 prosent klar.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag