Idrettsforbundet vil kartlegge kontakt med omstridt firma

Norges Idrettsforbund (NIF) ba tirsdag ettermiddag Olympiatoppen avklare sitt kjennskap til kontakten mellom et slovensk firma og norsk toppidrett.

Vukicevic

Petar Vukicevics forhøring om stoffer på dopinglisten har skapt reaksjoner.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Det kommer fram i en pressemelding fra idrettsforbundet.

Forhørte seg om dopingstoffer

Mandag ble det kjent at Petar Vukicevic, en av Norges mest profilerte friidrettstrenere, i perioden 2001 til 2003 sendte e-poster til serbiske Srdjan Djordjevic med spørsmål om stoffer som står på dopinglisten.

VG meldte tirsdag at Djordjevic driver et slovensk firma og at NIF skal stå på kundelisten til firmaet.

På bakgrunn av dette ber nå idrettsforbundet Olympiatoppen om å redegjøre for all kontakt mellom norsk toppidrett og firmaet TMG-BMC.

– Vi vil i den videre kartleggingen legge vekt på å finne ut om noen norske idrettsutøvere, enten fra Olympiatoppen eller særforbund, har vært kunder eller på besøk hos dette firmaet, sier kommunikasjonssjef i NIF, Per Tøien.

Betalte for foredrag

De skal allerede være kjent med at TMG-BMC i 2008 mottok 610 euro av Olympiatoppen for et foredrag de holdt i Norge om tensiomyografi.

– Vi har fått opplyst at initiativet til dette foredraget ble tatt av Vukicevic fra Friidrettsforbundet, men var forankret og bestilt fra Olympiatoppen, sier Tøien.

I NIFs foreløpige gjennomgang av alle regnskapsbilag tilbake til 2000, har de ikke funnet andre utbetalinger.

Toppidrettssjef Jarle Aambø sier NRK.no at de nå vil henvende seg til særforbundene.

– Vi ønsker å få en oversikt over hvem som eventuelt har vært i kontakt med selskapet. Jeg tror det er et felles ønske å få så mye opplysninger som mulig, sier Aambø.

Siste nytt

 • Woods blir ikke siktet etter ulykke

  Golfstjernen Tiger Woods blir ikke siktet for uaktsom kjøring etter bilulykken der han pådro seg alvorlige skader tirsdag.

  Politiet har etterforsket hendelsen, som skjedde på et område som regnes som ulykkesutsatt. Woods var alene i bilen, som rullet rundt da han kjørte av veien.

  Fra før er det kjent at Woods ikke var påvirket da han krasjet, og dagen etter ulykken varsler politiet at det ikke vil bli opprettet sak mot ham for uaktsom kjøring.

  – Dette var en ulykke, sier politisjefen i Los Angeles, Alex Villanueva, ifølge NTB.

 • Elverum med surt mesterliga-tap

  Til tross for å ha ledet 20-17 til pause, og med to mål når under fem minutter gjenstod, tapte Elverum 35-32 for Vardar fra Nord-Makedonia i mesterligaens gruppespill.

  Elverums toppscorere ble Dominik Máthé og Carl Josef Pujol med fem mål, mens Vardars Timur Dibirov scoret ni.

  Den forrige kampen mellom lagene endte 34-34. Vardar passerte med dagens resultat Elverum. Dermed er det norske laget på sisteplass i gruppen som toppes av polske Kielce.

  Elverums neste kamp er mot Paris Saint-Germain 2. mars.

  Eliteserien håndball, menn (21. runde): Elverum - ØIF Arendal (27-27)
  Foto: Fredrik Hagen
 • Tottenham-reservene med storseier

  Dele Allis brassespark var det store høydepunktet da et B-preget Tottenham-lag tok seg til åttedelsfinale i europaligaen med 4-0 over Wolfsberg. I tillegg til Allis drømmemål, scoret Carlos Vinicius (x2) og innbytter Gareth Bale i storseieren.

  Bale og Alli
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal