Idrettsforbundet vil kartlegge kontakt med omstridt firma

Norges Idrettsforbund (NIF) ba tirsdag ettermiddag Olympiatoppen avklare sitt kjennskap til kontakten mellom et slovensk firma og norsk toppidrett.

Vukicevic

Petar Vukicevics forhøring om stoffer på dopinglisten har skapt reaksjoner.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Det kommer fram i en pressemelding fra idrettsforbundet.

Forhørte seg om dopingstoffer

Mandag ble det kjent at Petar Vukicevic, en av Norges mest profilerte friidrettstrenere, i perioden 2001 til 2003 sendte e-poster til serbiske Srdjan Djordjevic med spørsmål om stoffer som står på dopinglisten.

VG meldte tirsdag at Djordjevic driver et slovensk firma og at NIF skal stå på kundelisten til firmaet.

På bakgrunn av dette ber nå idrettsforbundet Olympiatoppen om å redegjøre for all kontakt mellom norsk toppidrett og firmaet TMG-BMC.

– Vi vil i den videre kartleggingen legge vekt på å finne ut om noen norske idrettsutøvere, enten fra Olympiatoppen eller særforbund, har vært kunder eller på besøk hos dette firmaet, sier kommunikasjonssjef i NIF, Per Tøien.

Betalte for foredrag

De skal allerede være kjent med at TMG-BMC i 2008 mottok 610 euro av Olympiatoppen for et foredrag de holdt i Norge om tensiomyografi.

– Vi har fått opplyst at initiativet til dette foredraget ble tatt av Vukicevic fra Friidrettsforbundet, men var forankret og bestilt fra Olympiatoppen, sier Tøien.

I NIFs foreløpige gjennomgang av alle regnskapsbilag tilbake til 2000, har de ikke funnet andre utbetalinger.

Toppidrettssjef Jarle Aambø sier NRK.no at de nå vil henvende seg til særforbundene.

– Vi ønsker å få en oversikt over hvem som eventuelt har vært i kontakt med selskapet. Jeg tror det er et felles ønske å få så mye opplysninger som mulig, sier Aambø.

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal