Hopp til innhold

Stefan Johansen trener hver dag i ferien

Til tross for sølvmedalje i eliteserien, suksess med Norges U21-landslag, rosende omtale i landets medier og et nylig uttak til A-landslaget slapper ikke Stefan Johansen av.

Stefan Johansen

Stefan Johansen kan si seg godt fornøyd med 2012 sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

21-åringen fra Vardø i Øst-Finnmark har nemlig fokus på neste sesong, selv om han nå har ferie fra fellestreningen frem til årsskiftet.

– Jeg trener omtrent hver dag, både kondisjon og styrke. Skal jeg ta nye steg som fotballspiller kan jeg ikke slippe meg nedpå. Det er godt med litt fri fra fellestreningene, men jeg jobber daglig med å utvikle meg, slik at jeg er godt rustet foran 2013 sesongen, sier han.

Sikter mot gull

Deila Johansen

Godset-trener Ronny Deila gir Stefan Johansen en god klem.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Strømsgodset avsluttet sesongen som Norges nest beste fotballag, en av de sterkeste bidragsyterne på laget var Stefan Johansen.

– Jeg har etablert meg på laget og det har gått bra. Både for min egen del og for laget. Selv om det var litt surt at det ikke ble gull, så må vi si oss godt fornøyd med sølvmedaljen. Likevel er både jeg og resten av laget innstilt på at kun gull er godt nok til neste sesong, sier den ambisiøse midtbanespilleren.

– Hva har vært høydepunktet for deg i sesongen som gikk?

– Det må bli bortekampen mot Haugesund hvor vi vant på overtid og dermed fortsatt hang med i gullkampen. I tillegg har suksessen med U21 landslaget vært en stor opplevelse. Det at vi slo ut Frankrike i kvaliken til neste års EM-sluttspill for U21 landslag i Israel, var også helt fantastisk, konstaterer Johansen.

Leken spanjol som forbilde

Den kondisjonssterke midtbanespilleren er hele tiden sulten på å utvikle seg. Han avslører at han følger med på internasjonale ligaer.

– Det er alltids noe å lære av å se på spillere som holder til på et høyere nivå en man selv. Blant annet så ønsker jeg å få bedre spilleforståelse. I så måte er det nyttig å se hvordan midtbanespillere i større ligaer disponerer kreftene sine i kamp og hvordan valg de gjør med og uten ball, forklarer han.

Berget Johansen

Stefan Johansen skjermer unna for Molde Fks Jo Inge Berget.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Har du én spesiell spiller du liker ekstra godt?

– Da må jeg svare Guti. Han har vel gitt seg nå, men jeg husker godt da han regjerte midtbanen i Real Madrid for et par år tilbake, svarer vardøværingen som humrer når vi spør om det er derfor han kjører omtrent samme hårfrisyre som den legendariske midtbaneeleganten.

Drømmer om utlandet

– Selvsagt ønsker jeg en dag å spille i utlandet. Men akkurat nå har jeg fokus på det som skjer her i Drammen og i Strømsgodset. Jeg er enda ung og stresser ikke med å komme meg ut. Jobber man hardt over tid så vil muligheten dukke opp etter hvert, svarer han ydmykt på spørsmål om proffspill i utlandet.

Stefan Johansen har kontrakt med Strømsgodset som varer ut 2013 sesongen.

– Vurderer du og ikke signere ny kontrakt slik at du eventuelt kan gå vederlagsfritt til en ny klubb etter neste sesong?

– Jeg er i forhandlinger med klubben om en forlengelse av min nåværende kontrakt, svarer Johansen og henviser til sin agent Tore Pedersen for spørsmål som har med kontrakt å gjøre.


Klokketro på Stefan

Tore Pedersen

Agenten til Stefan Johansen er tidligere landslagsspiller Tore Pedersen.

Foto: Bast, Ida von Hanno / NTB scanpix

Tore Pedersen er på sin side meget ordknapp når det gjelder overgang og kontraktprat.

– Jeg har ingen kommentar til om det har vært interesse fra utenlandske klubber på Stefan, svarer Pedersen.

Den tidligere landslagsspilleren har vært Stefan Johansen sin agent og rådgiver siden Stefan var 15 år.

– Jeg har hatt klokkertro på Stefan hele veien og det er selvsagt morsomt at han gjør det bra. Han er et godt eksempel på at knallhard trening og vilje til å bli god lønner seg, avrunder han.

Vurderer besøk til Vardø

Stefan Johansen fortviler

Stefan Johansen fortviler etter en brent mulighet.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Selv om mye av ferien går med til egentrening, blir det i perioden fram til neste sesong tid til utenomsportslige aktiviteter for Stefan.

– Jeg skal først og fremst dra til Bodø og besøke mamma og min bror, som bor der. Jeg får ikke så mye tid sammen med dem mens sesongen pågår, det å få tid i lag med dem er noe jeg ser fram til.

– Hva med en tur til Vardø?

– Jeg skal forsøke å få det til. Jeg er jo oppvokst der og har mange gode venner der som jeg ønsker å treffe. Men det er smått med ledig tid, men jeg skal prøve å få det til, forsikrer 21-åringen som bodde i Vardø fram til han var 16 år.

– Du er jo en ung mann, blir det tid til litt festligheter nå mellom sesongene?

– Hehe ... det blir kanskje et par glass vin sammen med kompiser, men ingen store utskeielser. Det er kjekt å være sosial med litt fest og sånn iblant, men jeg er veldig bevisst på å opprettholde formen, slik at jeg er 100 % klar når neste sesong starter, avslutter den sympatiske vardøværingen.

Siste nytt

 • Glimt-keeper til nederlandsk fotball

  Etter to år skiller Bodø/Glimt og Joshua Smits lag.

  Det melder Bodø/Glimt på egne hjemmesider.

  Smits har voktet buret i 11 eliteseriekamper for de helgule. Nederlenderen vender nå nesen hjem og har signert for Willem II Tilburg, som i vår rykket ned fra Æresdivisjonen.

  – Jeg kjøpte hus i hjembyen min for seks måneder siden, så endelig kan jeg bo i mitt eget hus. Etter to år uten venner og familie i Bodø blir det godt å være nærmere de igjen. Da Willem II kom på banen var det vinn-vinn for meg. Sjansen er stor for spilletid og jeg kan være med venner og familie, sier Smits til Glimt.no.

  Smits legger ikke skjul på at det har vært vanskelig å sitte mye på benken.

  – Det er tøft, men også en del av det å være keeper. Du må være nummer én for å få spille. Er du ikke det må det skje noe spesielt for å få spilletid. Derfor må man også være klar hele tiden, for ting kan skje raskt. Får man sjansen vil man heller ikke skuffe laget, så det er utrolig utfordrende over lang tid.

  Bodø/Glimt-spillere trener på Aspmyra.
  Foto: Kasper Holgersen / NRK
 • Joshua King: – Jeg er ferdig i Watford

  Den norske landslagsspissen Joshua King kommer ikke til å fortsette i Watford etter nedrykket fra Premier League. Det bekrefter King til TV 2 lørdag.

  Watford forbereder seg på spill i mesterskapsserien, men laget kommer ikke til å få med seg King i den nest øverste divisjonen i England.

  – Jeg kan si at jeg er ferdig i Watford. Men noe annet enn det kan jeg ikke si, sier Joshua King til TV 2.

  Kontrakten hans med Watford varer egentlig fram til 30. juni 2023, men nordmannen kommer til å bytte arbeidsgiver i løpet av sommeren.

  Han melder at han enda ikke har bestemt seg for noen ny klubb.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Politiet vurderer ekstra beredskap på landskampen

  Det er ventet drøye 15.000 tilskuere til Ullevaal stadion når Norge tar imot New Zealand til privatlandskamp lørdag ettermiddag. Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, bekrefter at kampen spilles som planlagt til tross for hendelsene i Oslo i natt.

  – Vi er i dialog med politiet. Det vurderes forsterket beredskap, sier Fisketjønn til NRK.

  Politiinspektør Tore Soldal uttalte på en pressekonferanse lørdag at hverken festivalen Tons of Rock eller landskampen avlyses.

  – Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte. Vi har iverksatt både synlige og usynlige grep i samfunnet, sier Soldal.

  Trening kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste