Stefan Johansen trener hver dag i ferien

Til tross for sølvmedalje i eliteserien, suksess med Norges U21-landslag, rosende omtale i landets medier og et nylig uttak til A-landslaget slapper ikke Stefan Johansen av.

Stefan Johansen

Stefan Johansen kan si seg godt fornøyd med 2012 sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

21-åringen fra Vardø i Øst-Finnmark har nemlig fokus på neste sesong, selv om han nå har ferie fra fellestreningen frem til årsskiftet.

– Jeg trener omtrent hver dag, både kondisjon og styrke. Skal jeg ta nye steg som fotballspiller kan jeg ikke slippe meg nedpå. Det er godt med litt fri fra fellestreningene, men jeg jobber daglig med å utvikle meg, slik at jeg er godt rustet foran 2013 sesongen, sier han.

Sikter mot gull

Deila Johansen

Godset-trener Ronny Deila gir Stefan Johansen en god klem.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Strømsgodset avsluttet sesongen som Norges nest beste fotballag, en av de sterkeste bidragsyterne på laget var Stefan Johansen.

– Jeg har etablert meg på laget og det har gått bra. Både for min egen del og for laget. Selv om det var litt surt at det ikke ble gull, så må vi si oss godt fornøyd med sølvmedaljen. Likevel er både jeg og resten av laget innstilt på at kun gull er godt nok til neste sesong, sier den ambisiøse midtbanespilleren.

– Hva har vært høydepunktet for deg i sesongen som gikk?

– Det må bli bortekampen mot Haugesund hvor vi vant på overtid og dermed fortsatt hang med i gullkampen. I tillegg har suksessen med U21 landslaget vært en stor opplevelse. Det at vi slo ut Frankrike i kvaliken til neste års EM-sluttspill for U21 landslag i Israel, var også helt fantastisk, konstaterer Johansen.

Leken spanjol som forbilde

Den kondisjonssterke midtbanespilleren er hele tiden sulten på å utvikle seg. Han avslører at han følger med på internasjonale ligaer.

– Det er alltids noe å lære av å se på spillere som holder til på et høyere nivå en man selv. Blant annet så ønsker jeg å få bedre spilleforståelse. I så måte er det nyttig å se hvordan midtbanespillere i større ligaer disponerer kreftene sine i kamp og hvordan valg de gjør med og uten ball, forklarer han.

Berget Johansen

Stefan Johansen skjermer unna for Molde Fks Jo Inge Berget.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Har du én spesiell spiller du liker ekstra godt?

– Da må jeg svare Guti. Han har vel gitt seg nå, men jeg husker godt da han regjerte midtbanen i Real Madrid for et par år tilbake, svarer vardøværingen som humrer når vi spør om det er derfor han kjører omtrent samme hårfrisyre som den legendariske midtbaneeleganten.

Drømmer om utlandet

– Selvsagt ønsker jeg en dag å spille i utlandet. Men akkurat nå har jeg fokus på det som skjer her i Drammen og i Strømsgodset. Jeg er enda ung og stresser ikke med å komme meg ut. Jobber man hardt over tid så vil muligheten dukke opp etter hvert, svarer han ydmykt på spørsmål om proffspill i utlandet.

Stefan Johansen har kontrakt med Strømsgodset som varer ut 2013 sesongen.

– Vurderer du og ikke signere ny kontrakt slik at du eventuelt kan gå vederlagsfritt til en ny klubb etter neste sesong?

– Jeg er i forhandlinger med klubben om en forlengelse av min nåværende kontrakt, svarer Johansen og henviser til sin agent Tore Pedersen for spørsmål som har med kontrakt å gjøre.


Klokketro på Stefan

Tore Pedersen

Agenten til Stefan Johansen er tidligere landslagsspiller Tore Pedersen.

Foto: Bast, Ida von Hanno / NTB scanpix

Tore Pedersen er på sin side meget ordknapp når det gjelder overgang og kontraktprat.

– Jeg har ingen kommentar til om det har vært interesse fra utenlandske klubber på Stefan, svarer Pedersen.

Den tidligere landslagsspilleren har vært Stefan Johansen sin agent og rådgiver siden Stefan var 15 år.

– Jeg har hatt klokkertro på Stefan hele veien og det er selvsagt morsomt at han gjør det bra. Han er et godt eksempel på at knallhard trening og vilje til å bli god lønner seg, avrunder han.

Vurderer besøk til Vardø

Stefan Johansen fortviler

Stefan Johansen fortviler etter en brent mulighet.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Selv om mye av ferien går med til egentrening, blir det i perioden fram til neste sesong tid til utenomsportslige aktiviteter for Stefan.

– Jeg skal først og fremst dra til Bodø og besøke mamma og min bror, som bor der. Jeg får ikke så mye tid sammen med dem mens sesongen pågår, det å få tid i lag med dem er noe jeg ser fram til.

– Hva med en tur til Vardø?

– Jeg skal forsøke å få det til. Jeg er jo oppvokst der og har mange gode venner der som jeg ønsker å treffe. Men det er smått med ledig tid, men jeg skal prøve å få det til, forsikrer 21-åringen som bodde i Vardø fram til han var 16 år.

– Du er jo en ung mann, blir det tid til litt festligheter nå mellom sesongene?

– Hehe ... det blir kanskje et par glass vin sammen med kompiser, men ingen store utskeielser. Det er kjekt å være sosial med litt fest og sånn iblant, men jeg er veldig bevisst på å opprettholde formen, slik at jeg er 100 % klar når neste sesong starter, avslutter den sympatiske vardøværingen.

Siste nytt

 • Kings Bournemouth nær nedrykk

  Joshua King og hans Bournemouth tapte 2-1 borte mot Manchester City i Premier League onsdag.

  Dermed nærmer nordmannens lag seg nedrykk. De har nå tre poeng opp til sikker plass, men har en kamp mer spilt. Bournemouth har to kamper igjen.

  Premier League - Manchester City v AFC Bournemouth
  Foto: Peter Powell / Reuters
 • Vålerenga med sliteseier

  Benjamin Stokkes sene scoring var forskjellen på lagene da Vålerenga slo Haugesund 1-0 på hjemmebane onsdag kveld. – Vi ligger der oppe og er med og kjemper om de gjeve plassene, sier matchvinneren til NRK etter kampen.

  Vålerengas Benjamin Stokke (t.v) og Christian Dahle Borchgrevink jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Haugesund på Intility Arena i Oslo onsdag.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
 • Krisestarten fortsetter for AAfk

  Aalesund tapte onsdag mot Sandefjord i eliteserien. Klubben er fortsatt uten seier på de første åtte serierundene, og ligger dermed sist på tabellen med sine tre poeng.

  Sander Moen Foss scoret for Sandefjord i 1-0-seieren.

  Eliteserien i fotball 2020: Sandefjord - Aalesund
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal