NRK Meny
Normal

AaFK ønsker å bryte VIF-forbannelsen

AaFK har aldri slått Vålerenga på Ullevaal stadion. Tangotrøyenes kaptein, Jonatan Tollås Nation vedgår at dårlig statistikk kan påvirke spillerne mentalt, men avviser at det er tilfelle på landslagsstadionet.

Aalesund vålerenga

På ni forsøk i eliteserien siden 2003 har de oransje aldri klart å sanke inn tre poeng mot Vålerenga på bortebane.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har heldigvis klart å få med oss noen svært gode opplevelser på Ullevaal med to cupgull (2009 og 2011), så vi har definitivt noen positive assosiasjoner med den arenaen. Det er viktig, sier Aalesunds kaptein.

– Hvor mye spiller det mentale inn når man spiller bortekamp og gjester andre byer og lag?

Jonatan Tollås Nation

– Vålerenga har på sin side fått en flying start på sesongen, og føler seg nok uovervinnelige – slik vi følte det i fjor, sier Tollås Nation.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Det er klart at det mentale spiller en rolle. Når vi for eksempel drar til Skien og spiller mot Odd, så har man det jo i tankene at vi har tapt ganske stort der tre-fire år på rad, men som sagt så har vi flere positive opplevelser på Ullevaal, så der har vi ingen bremser.

– Statistikk er til for å brytes

Dermed er det ikke et helsvart utgangspunkt for AaFK når de gjester landslagsstadionet kl. 15.30 2. pinsedag.

På ni forsøk i eliteserien siden 2003 har de oransje aldri klart å sanke inn tre poeng mot Vålerenga på bortebane. Østlendingene har vunnet hele syv ganger, mens de to siste kampene har endt uavgjort.

Hvis man også regner med de to gangene Aalesund har gjestet Vålerenga i 1. divisjon, kan man plusse på to ekstra seiere til «Enga».

I overtroens ånd kunne man nesten begynt å snakke om en forbannelse, men kaptein Tollås Nation sier det absolutt er mulig å ta tre poeng mot østlendingene.

– All statistikk er til for å brytes, og det ønsker vi å gjøre hver eneste gang den taler imot oss.

(Saken fortsetter under bildet)

Vålerenga-supportere

Ullevaal Stadion har vært et uinntagelig fort for Aalesund når de har spilt foran Vålerenga-supporterne.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Rollebytte

Laget fra Ålesund må nok grave dypt for å klare å hente ut en seier mot gamletrener Kjetil Rekdals disipler.

De oransje har fulgt opp fjorårets 4. plass med en skeiv start på årets sesong, der de ligger helt nede på 13. plass med åtte poeng etter elleve spilte runder.

Vålerenga har på sin side fått god medvind i år, med 19 poeng og 4. plass på like mange kamper. Dette er mye takket være den islandske spissen Vidar Örn Kjartansson som er seriens toppscorer med elleve nettkjenninger.

Ironisk nok er det akkurat en målfarlig spiss Aalesund mangler i år – etter at de solgte fjorårets toppscorer Abderrazak Hamed-Allah til Kina.

Kjartansson

Den islandske spissen Vidar Örn Kjartansson har vært en åpenbaring for Vålerenga, med elleve nettkjenninger på like mange kamper denne sesongen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Dermed er det midtstopperen Daniel Arnefjord og talentet Torbjørn Grytten som er klubbens mest målfarlige, med kun to mål i årets protokoll.

Vil slå tilbake

– Alle vet at vi har hatt en dårlig start, men vi ønsker å slå tilbake. Vålerenga har på sin side fått en flying start på sesongen, og føler seg nok uovervinnelige – slik vi følte det i fjor, sier Tollås Nation.

– Har du noen tanker om å møte gamletrener Rekdal da?

– Det blir kjekt det. Vi vet sånn cirka hvordan han ønsker å spille, men samtidig kjenner han nok til alle våre styrker og svakheter, så det er positive og negative momenter for begge parter her.

Kampen mot Vålerenga spilles 2. pinsedag kl. 15.30. Deretter er det hjemmekamp mot Sandnes Ulf førstkommende torsdag 12. juni, før eliteserien tar pause og overlater fotballunderholdningen til VM i Brasil.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag