NRK Meny
Normal

Ondrej Bank snakker ut om det dramatiske fallet

– Jeg husker øyeblikket da jeg hoppet. Og så våknet jeg opp i ambulansen, sier Ondrej Bank (34) etter fallet i VM-løypa søndag.

APTOPIX Worlds Mens Alpine Combined Skiing Ondrej Bank

STYGT FALL: Ondrej Bank lå livløs i målområdet etter fallet søndag.

Foto: Brennan Linsley / Ap

Dagen etter fallet i Beaver Creek snakker Ondrej Bank med det tsjekkiske nettstedet ceskatelevize.cz. Ansiktet er tydelig forslått, men det kunne gått så mye verre for 34-åringen.

– Jeg har ikke vondt i hodet og fikk lov til å dra tilbake til rommet mitt. Jeg hater å være på sykehuset, sier tsjekkeren.

– Jeg glad for at jeg kan være her og har mulighet til å prate. Jeg vet at alle skadene vil bli leget og blåmerkene blir borte. Selvfølgelig er jeg glad for at jeg kjørte veldig fort, men det betyr ikke så mye for meg nå.

Ondrej Bank

GLAD DET IKKE GIKK VERRE: Ondrej Bank i et intervju med det tsjekkiske nettstedet ceskatelevize.cz.

Foto: ceskatelevize.cz

Den største favoritten

Alle som var på stadion i Beaver Creek vil huske øyeblikket da Ondrej Bank fikk et utslag på den en skien og ble kastet ut over det siste hoppet i VM-løypa. Tsjekkeren var på vei til en tid i utforløypa som ville gjort ham til kanskje den største gullfavoritten i superkombinasjonen. Sekunder senere sklei han bevisstløs over mållinja.

– Jeg fulgte den raske linja og fant et sted litt på siden der det skulle være enda raskere. Der må det ha vært et litt bløtere parti fordi den ene skien min ble sittende fast og løste seg ut, sier Bank.

Komm.: Andreas Toft og Marius Arnesen.

HER GÅR DET GALT: Ondrej Bank falt stygt på det siste hoppet.

Var ikke bekymret

34- åringen har vært en fargeklatt i alpinsirkuset i mange år med sin karakteristiske bart og lange hår. Han har vært regnet som en kombinasjonsspesialist, men har de siste mesterskapene også gjort sterke resultater i spesialgrenene. Senest i utforrennet i Beaver Creek lørdag kjørte han for en medalje, men endte til slutt på sjuendeplass.

I den samme utforbakken gikk det galt dagen etter.

– Jeg husker bare det øyeblikket jeg hoppet. Og så våknet jeg opp i ambulansen på vei til sykehuset. De tok vare på meg og jeg har ikke følt smerte noe sted, så jeg var ikke bekymret i det hele tatt, sier Bank, som har to tredjeplasser i verdenscupen som sine beste resultater.

– Hva er det neste på programmet ditt nå? spør den tsjekkiske journalisten.

– Det er en bedre del av historien. Nå skal jeg være med familien min og nyte tiden med dem. Jeg håper ikke skadene blir noe verre.

Siste nytt

 • Rooney gir seg på landslaget

  Wayne Rooney seier at han ikkje lenger vil spele for det engelske landslaget, melder FA.

  Han takka nei i dag etter å ha fått innkalling til troppen som skal møte Malta og Slovakia i VM-kvalifisering.

  Rooney er historisk toppscorar med 53 mål på 119 landskampar sidan debuten mot Makedonia i 2003.

  Wayne Rooney
  Foto: Anthony McArdle/www.evertonfc.com

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
Rosenborg om kampen mot Ajax
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning
EM Ryttersport