Hopp til innhold

Omtalt som respektløs løgner før skjebnekamp: – Håper de ikke blir påvirket

Casper Ruud (23) spiller sitt livs viktigste kamp fredag kveld. Oppladningen har blant annet bestått av offentlig krangling, stygge karakteristikker og beskyldninger om løgn.

Holger Rune, Casper Ruud, overskrifter

MEDIESTORM: Casper Ruud ble blant annet omtalt som usportslig i danske medier. Her kan du se en reportasje om kamphanene og den offentlige kranglingen.

En hoverende og respektløs løgner.

Det er bildet som ble tegnet av Casper Ruud i danske medier etter onsdagens kvartfinalekamp mot Holger Rune.

Nordmannen våknet opp til mediestorm dagen før sitt livs viktigste kamp, og historien om de skandinaviske kamphanene rakk å ta mange vendinger før dansken avsluttet den offentlige krangelen ved å ønske rivalen lykke til.

Casper Ruud, nærbilde

MENTAL STYRKEPRØVE: Ekspertene vet ikke hvor mye mediestormen har endret Ruuds semifinaleoppkjøring.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Nå er ekspertene usikre på hvor mye energi denne svært spesielle oppladningen kan ha kostet semifinaleklare Ruud.

– Jeg vet jo at team Ruud ikke har vært glad i kontroverser i pressen tidligere, så jeg håper de ikke blir påvirket av dette, sier tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø.

Også Aneke Rune, Holger Runes mor, påpeker overfor NRK at det er essensielt med ro underveis i turneringer.

Vi vet selv hvor stor plass medier og presse tar under en turnering, og det er viktig med arbeidsro når man skal ut og oppnå store resultater, skriver hun i en e-post.

Iskald stemning

Men arbeidsro mellom den omtalte kvartfinalen og kveldens semifinale har det vært lite av.

Klokken hadde akkurat passert 01.00 natt til torsdag da mobilen plutselig kviknet til. «Casper RUUD – PC – NOW – Mixed Zone» lyste på skjermen.

Journalistene forlot plassene sine synkront og småjogget for å få plass på noen få kvadratmeter. Overraskelsen var stor.

Normalt tar det rundt halvannen time fra kampslutt til Ruud møter pressen. Natt til torsdag var han nede på 20 minutter. Han ville få unna forpliktelsene før han en time senere kjølte seg ned med et isbad og rettet fokus mot semifinalen.

Det skulle bli lettere sagt enn gjort.

For da han våknet, var han altså forsidestoff i Norge og Danmark – og den store snakkisen i Paris.

Holger Rune og moren Aneke hadde fortsatt kampen utenfor banen. Gjennom dansk media anklaget 19-åringen Ruud for å ha skreket «Jaaaa» i ansiktet hans i garderoben etter kampen, og Rune mente nordmannen hoverte og manglet respekt.

Ruud-leiren så seg tvunget til å svare og pappa Christian Ruud avfeide det som ren løgn, men ble raskt beskyldt for det samme i retur av mamma Rune.

Forvirringen var komplett. Stemningen virket iskald.

18 timer etter kampen var avsluttet, et snaut døgn før den NRK Radio-sendte semifinalen, gikk Casper Ruud selv ut og benektet anklagene hos Eurosport.

Les også Ruud-leiren slår tilbake mot påstand: – Det er ren løgn

France Tennis French Open

– Bedre å unngå støy

Mor Rune ønsket ikke kommentere påstandene om løgn overfor NRK sent torsdag kveld. I stedet mente hun det var på tide å se fremover.

Jeg synes vi skal respektere at Casper står i sin første grand slam-semifinale, og la dem ha fokus på det, lød beskjeden.

Det tror Eurosport-kommentator Ola Bentzen at nordmannen mestrer.

– Han er veldig flink til å fokusere på de rette tingene, og jeg synes de har vært flinke til å håndtere det som har skjedd. Selvfølgelig er det bedre å unngå støy, men jeg tror ikke det tar så mye energi, sier han.

Han får støtte av kollega Christer Francke:

– Helt ideelt har det ikke vært, men for Casper tror jeg ikke at det har tatt så mye energi. Det skal egentlig ikke ha så mye å si for totalen, tror kommentatoren.

Les også Rune, Ruud – og arven etter Borg

French Open

Ruuds nøkkeloppskrift

Hvor godt nordmannen har klart å forberede seg, får de svaret på fredag kveld. Da venter Marin Cilic, en langt mer erfaren spiller når det gjelder semifinaler i Grand Slam-sammenheng.

APTOPIX France Tennis French Open

SEMIFINALEMOTSTANDER: Marin Cilic

Foto: Jean-Francois Badias / AP

Kroaten har spilt fem av dem. Tre har endt med seirer. Den ene gangen – i 2014 – gikk han helt til topps i US Open.

Casper Ruud tror noe av nøkkelen kan ligge i å dominere kampen fra start, slik han gjorde mot både Hubert Hurkacz og Holger Rune i de to foregående kampene. Han vant det første settet henholdsvis 6–2 og 6–1.

– Det er åpenbart en fordel å vinne det første settet. Det er lange matcher her, så å få en bra start og ledelse hjelper her. Men ting kan snu. Man kan lede 2–0 og tape eller ligge under 0–2 og vinne. Lange matcher blir det, sier Ruud til NRK.

PS! Casper Ruud møter Marin Cilic etter at den første semifinalen mellom Rafael Nadal og Alexander Zverev er ferdigspilt. Ruud er tidligst i gang 17.30. Kampen kan høres på NRK Radio eller ses på Max og Discovery+.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal