NRK Meny
Normal

Omfattende dopinghøring av norske sykkelprofiler

Rundt 30 personer med tilknytning det norske sykkelmiljøet har vært eller skal i høring med Antidoping Norge denne høsten.

SYKLE TIL JOBBEN

Tidligere sykkelproff Dag Otto Lauritzen skal ta en prat med Antidoping Norge senere i høst.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Målet er å skaffe seg økt kunnskap om dopingkulturen som i en årrekke har infiserte idretten, skriver VG.

Avisen erfarer at norske dopingjegere ønsker å snakke med rundt 30 personer fra sykkelmiljøet denne høsten. Det skal være snakk om både eksproffer og tidligere ledere i sykkelsporten.

– Hyggelig tone

Høringen kommer som et ledd av de utallige dopingavsløringene som har vært i sykkelsporten de siste årene. Norge fikk i fjor sin egen avsløring da den tidligere sykkelpresidenten Steffen Kjærgaard sto frem og innrømmet at han dopet seg da

Kjærgaard

Steffen Kjærgaard er så langt den eneste i det norske sykkelmiljøet som har innrømmet omfattende bruk av ulovlige dopingmidler.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

han var aktiv.

NRK-kommentator og tidligere sykkelproff Dag Erik Pedersen har allerede snakket med kommisjonen fra Antidoping Norge, mens TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen har ifølge VG fått vite at de vil snakke med ham senere i høst.

– Det var en helt grei høring. Stort og smått fra norsk sykkelsport blir kalt inn. Tonen var hyggelig, og jeg opplever det som positivt at de gjør dette, sier Pedersen til VG.

Vil lære av tidligere feil

En lignende undersøkelse ble gjennomført i Nederland tidligere i år. Den avslørte at rundt 95 prosent av landets sykkelproffer det siste tiåret kan ha brukt ulovlige dopingmidler. I Danmark er man i ferd med å avslutte en lignende høring.

Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, sier til VG at han foreløpig ikke vet om det vil bli gitt ut en tilsvarende rapport fra høringene deres. Foreløpig er hensikten å skaffe seg ytterligere innsikt i sykkelmiljøet.

– Vi må lære av feilene som er begått, hvis ikke vil det bare skje igjen og igjen, sier han til VG.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal