NRK Meny
Normal

Omar etter straffesituasjonen: - Klikket på dommeren

ULLEVAAL STADION (NRK): Omar Elabdellaoui er kraftig provosert etter at han først ikke fikk straffe og senere fikk gult kort for filming. Etterpå oppsøkte han dommeren.

Omar

STRAFFET: Omar Elabdellaoui fikk gult kort for det dommer Mark Clattenburg mente var filming.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter 57 minutter ropte hele Ullevaal Stadion, landslagstrener Høgmo og spillerne på straffe. Men dommer Mark Clattenburg var klar; for ham og dommerteamet var det ikke straffe da Omar Elabdellaoui ble dratt ned inne i sekstenmeteren. Dermed ble det 0-1 tap for Ungarn.

Per-Mathias Høgmo var nærmest rystet på pressekonferansen etter kampen da han kommenterete straffesituasjonen.

– Det er soleklar straffe. Det er en krystallklar straffe. Og det er bemerkelsesverdig at en så erfaren dommer ikke får med seg det. Det må jeg være tydelig på, sier Høgmo.

Ville diskutere

Etter kampen var Omar Elabdellaoui selv meget provosert da NRK pratet med ham.

– Jeg skulle hatt straffe. Jeg prøvde å gå bort til ham etter kampen. Men han ville ikke snakke om det. Da ville han ikke høre og da bare takket jeg for kampen, sier Olympiakos-spilleren.

– Er det frustrerende, prøver NRK seg og får knapt avsluttet spørsmålet før en tydelig provosert Elabdellaoui fyrer løs.

– Selvfølgelig er det frustrerende. Slike situasjoner snur kampen og mest sannsynlig hadde de fått en mindre på banen for han som dro meg ned hadde gult kort fra før. Da hadde det mest sannsynlig blitt rødt kort og straffe og da har vi muligheten til å snu kampen, sier Elabdellaoui.

– Klikket

Og han forteller at han var virkelig forbannet etter straffesituasjonen. Spesielt på måldommeren som stod nærmest situasjonen.

– Det er akkurat det og det var derfor jeg klikket litt på han. Jeg gikk rett til ham, sier han.

Bedre ble det ikke da han senere i kampen nok en gang gikk ned i feltet. Nok en gang følte han at han ble truffet, men denne gangen fikk han i stedet gult kort for filming.

– Jeg føler jeg blir truffet og da faller jeg. Dommeren var ganske langt unna. Jeg vet ikke hvor klar han er over situasjonen, men da får jeg kort, sier han.

Han vet ikke hvor klar straffesituasjon det var, ettersom han ikke hadde sett den selv ennå. Han mener straffe vill snudd kampen helt og at Norge da kunne dratt i land seieren i stedet for å ende med 0-1 tap hjemme for Ungarn.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport