Hopp til innhold

Omar etter straffesituasjonen: - Klikket på dommeren

ULLEVAAL STADION (NRK): Omar Elabdellaoui er kraftig provosert etter at han først ikke fikk straffe og senere fikk gult kort for filming. Etterpå oppsøkte han dommeren.

Omar

STRAFFET: Omar Elabdellaoui fikk gult kort for det dommer Mark Clattenburg mente var filming.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter 57 minutter ropte hele Ullevaal Stadion, landslagstrener Høgmo og spillerne på straffe. Men dommer Mark Clattenburg var klar; for ham og dommerteamet var det ikke straffe da Omar Elabdellaoui ble dratt ned inne i sekstenmeteren. Dermed ble det 0-1 tap for Ungarn.

Per-Mathias Høgmo var nærmest rystet på pressekonferansen etter kampen da han kommenterete straffesituasjonen.

– Det er soleklar straffe. Det er en krystallklar straffe. Og det er bemerkelsesverdig at en så erfaren dommer ikke får med seg det. Det må jeg være tydelig på, sier Høgmo.

Ville diskutere

Etter kampen var Omar Elabdellaoui selv meget provosert da NRK pratet med ham.

– Jeg skulle hatt straffe. Jeg prøvde å gå bort til ham etter kampen. Men han ville ikke snakke om det. Da ville han ikke høre og da bare takket jeg for kampen, sier Olympiakos-spilleren.

– Er det frustrerende, prøver NRK seg og får knapt avsluttet spørsmålet før en tydelig provosert Elabdellaoui fyrer løs.

– Selvfølgelig er det frustrerende. Slike situasjoner snur kampen og mest sannsynlig hadde de fått en mindre på banen for han som dro meg ned hadde gult kort fra før. Da hadde det mest sannsynlig blitt rødt kort og straffe og da har vi muligheten til å snu kampen, sier Elabdellaoui.

– Klikket

Og han forteller at han var virkelig forbannet etter straffesituasjonen. Spesielt på måldommeren som stod nærmest situasjonen.

– Det er akkurat det og det var derfor jeg klikket litt på han. Jeg gikk rett til ham, sier han.

Bedre ble det ikke da han senere i kampen nok en gang gikk ned i feltet. Nok en gang følte han at han ble truffet, men denne gangen fikk han i stedet gult kort for filming.

– Jeg føler jeg blir truffet og da faller jeg. Dommeren var ganske langt unna. Jeg vet ikke hvor klar han er over situasjonen, men da får jeg kort, sier han.

Han vet ikke hvor klar straffesituasjon det var, ettersom han ikke hadde sett den selv ennå. Han mener straffe vill snudd kampen helt og at Norge da kunne dratt i land seieren i stedet for å ende med 0-1 tap hjemme for Ungarn.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal