Hopp til innhold

Omar Elabdellaoui spilleklar etter skrekkulykke: – Helt fantastisk

Landslagsspiller Omar Elabdellaoui er klar for å spille fotball igjen. Det bekrefter agent Mikail Adampour til NRK.

Herrelandslaget i fotball trener

TILBAKE: Omar Elabdellaoui er tilbake etter skrekkulykken for ett år siden.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Han har det helt fantastisk, og er i veldig god form, forteller Mikail Adampour til NRK.

– Dette comebacket er ulikt noe annet i norsk fotballhistorie, sier han videre.

30-åringen var helt blind etter en fyrverkiulykke i januar i fjor, men er nå frisk og trener for fullt med Galatasaray, får NRK bekreftet.

– Jeg fikk sakte synet tilbake på mitt venstre øye, og etter en stund kunne jeg se perfekt med det. Det høyre øyet var hardt skadet, og jeg har vært blind på det øyet inntil jeg nylig klarte å få synet tilbake, skrev Elabdellaoui på Twitter i november.

Han var visekaptein på landslaget før øyeskaden, og fast på høyrebacken for Norge. I november ble det forventet at Elabdellaoui skulle være tilbake i januar.

Yn1sN-SkuWw

KAPTEIN: Omar Elabdellaoui har flere kamper med kapteinsbindet for Norge.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Gledelig for Omar og familien

– Nå går det rett vei. Jeg har fått grønt lys fra legene, og regner med å være tilbake i januar. Mitt eneste fokus nå er å komme i form igjen slik at jeg kan stille opp for klubb og landslag, skrev 30-åringen.

– Da ulykken først inntraff, så var absolutt alt helt svart. Jeg var helt blind og ansiktet mitt var svidd, skrev han videre.

Ifølge tyrkiske Milli Gazete jobber Galatasaray nå for å få Elabdellaoui klar til kamp 6. februar.

Ståle Solbakken

SMIL: Landslagssjef Ståle Solbakken kan smile for at Omar Elabdellaoui er kampklar igjen.

Foto: Ali Zare / NTB

– Det er først og fremst gledelig for Omar og familien, deretter for Galatasaray, skriver landslagssjef Ståle Solbakken i en tekstmelding til NRK.

Høyrebacken har 49 kamper med det norske flagget på brystet.

– Vi holder god kontakt og han vil bli vurdert på lik linje med alle andre så fort han er klar for kamper. Han har stor rutine og erfaring. Han er i tillegg veldig sugen på å spille for Norge, skriver Solbakken videre.

Ønsker å komme tilbake på landslaget

Elabdellaoui måtte få stamceller fra søsteren sin for å repare øyelokket. Det var en operasjon som han så på som vanskelig og farlig.

– Jeg trengte hjelp fra stamceller, og det viste seg at mine var 100 prosent med min søster. Det er trolig den viktigste årsaken til at jeg kan se på høyre øyet igjen, skrev landslagsprofilen.

Elabdellaoui skal nå ha et stort ønske om å returnere på landslaget.

– Det er en stor motivasjon for han å komme tilbake på landslaget, sier Adampour avsluttningsvis.

Galatasaray møter Alanyaspor borte 6. februar.

Omar på Twitter

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste