Hopp til innhold

Omar Elabdellaoui spilleklar etter skrekkulykke: – Helt fantastisk

Landslagsspiller Omar Elabdellaoui er klar for å spille fotball igjen. Det bekrefter agent Mikail Adampour til NRK.

Herrelandslaget i fotball trener

TILBAKE: Omar Elabdellaoui er tilbake etter skrekkulykken for ett år siden.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Han har det helt fantastisk, og er i veldig god form, forteller Mikail Adampour til NRK.

– Dette comebacket er ulikt noe annet i norsk fotballhistorie, sier han videre.

30-åringen var helt blind etter en fyrverkiulykke i januar i fjor, men er nå frisk og trener for fullt med Galatasaray, får NRK bekreftet.

– Jeg fikk sakte synet tilbake på mitt venstre øye, og etter en stund kunne jeg se perfekt med det. Det høyre øyet var hardt skadet, og jeg har vært blind på det øyet inntil jeg nylig klarte å få synet tilbake, skrev Elabdellaoui på Twitter i november.

Han var visekaptein på landslaget før øyeskaden, og fast på høyrebacken for Norge. I november ble det forventet at Elabdellaoui skulle være tilbake i januar.

Yn1sN-SkuWw

KAPTEIN: Omar Elabdellaoui har flere kamper med kapteinsbindet for Norge.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Gledelig for Omar og familien

– Nå går det rett vei. Jeg har fått grønt lys fra legene, og regner med å være tilbake i januar. Mitt eneste fokus nå er å komme i form igjen slik at jeg kan stille opp for klubb og landslag, skrev 30-åringen.

– Da ulykken først inntraff, så var absolutt alt helt svart. Jeg var helt blind og ansiktet mitt var svidd, skrev han videre.

Ifølge tyrkiske Milli Gazete jobber Galatasaray nå for å få Elabdellaoui klar til kamp 6. februar.

Ståle Solbakken

SMIL: Landslagssjef Ståle Solbakken kan smile for at Omar Elabdellaoui er kampklar igjen.

Foto: Ali Zare / NTB

– Det er først og fremst gledelig for Omar og familien, deretter for Galatasaray, skriver landslagssjef Ståle Solbakken i en tekstmelding til NRK.

Høyrebacken har 49 kamper med det norske flagget på brystet.

– Vi holder god kontakt og han vil bli vurdert på lik linje med alle andre så fort han er klar for kamper. Han har stor rutine og erfaring. Han er i tillegg veldig sugen på å spille for Norge, skriver Solbakken videre.

Ønsker å komme tilbake på landslaget

Elabdellaoui måtte få stamceller fra søsteren sin for å repare øyelokket. Det var en operasjon som han så på som vanskelig og farlig.

– Jeg trengte hjelp fra stamceller, og det viste seg at mine var 100 prosent med min søster. Det er trolig den viktigste årsaken til at jeg kan se på høyre øyet igjen, skrev landslagsprofilen.

Elabdellaoui skal nå ha et stort ønske om å returnere på landslaget.

– Det er en stor motivasjon for han å komme tilbake på landslaget, sier Adampour avsluttningsvis.

Galatasaray møter Alanyaspor borte 6. februar.

Omar på Twitter

Siste nytt

 • Anders Mol og Christian Sørum med ny seier – klar for semifinale i verdenstourfinalen

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum har vært ustoppelige hittil i verdenstourfinalen. Nå venter semifinale etter seier over Italia.

  Mol og Sørum slo Adrian Carambula/Alex Ranghieri i strake sett med sifrene 21-15, 22-20 i sanden i Qatar torsdag kveld. Med det sikret de puljeseieren og går med det rett til semifinale lørdag. I den andre puljen sikret hjemmehåpene Cherif Younousse og Ahmed Tijan semifinaleplass.

  Mol og Sørum tok tidlig kontroll mot Carambula og Ranghieri og skaffet seg umiddelbart en solid luke i første sett. De gjorde lite feil og vant til slutt 21-15. I annet sett hang italienerne mer med og satte den norske duoen under press. Det ledet på et punkt 16-13, men da våknet nordmennene og snudde til seier.

  Mol og Sørum slo tidligere torsdag det svenske vidunderparet David Åhman og Jonatan Hellvig. De har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene.

  Fredag er det kvartfinaler i Doha. Semifinaler, bronsekamper og finaler går lørdag. Til sammen skal det deles ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i Qatar. En god del av denne summen deles ut til vinnerlaget, og det kan bli norsk.

  Til sommeren stiller den norske duoen som tittelforsvarer i OL i Paris.

  (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Aaserud / NTB
 • Marte Kjenner ble europamester i styrkeløft

  Styrkeløfter Marte Kjenner ble europamester i 69-kilosklassen utstyrsfritt i Estland torsdag. Det gjorde hun blant annet med europarekord i benkpress.

  Kjenner vant med en total på 543kg, fordelt på 190 kg i knebøy, 128 kg i benkpress (europarekord) og 225 kg i markløft, skriver forbundet i en pressemelding.

  – Seieren var med bare tre kilos margin. Det ble en jevn kamp om gullet, sier landslagstrener Olav Melhus Gomo til VG.

  Kjenner vant også VM i 2021. Da satte hun samtidig verdensrekord i knebøy. Hun fikk sølv i benkpress.

  (NTB)

  Marthe Kjenner vektløfter
  Foto: IPF
 • Christiansen under sekundet fra EM-medalje på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen svømte inn til 4.-plass på langdistansen 1500 meter i kortbane-EM i svømming i Romania. Han var 82 hundredels sekund bak bronsevinneren.

  Christiansen kvalifiserte seg inn til torsdagens finale med nest raskeste tid. Men han skulle få tøffere konkurranse da det virkelig gjaldt.

  Daniel Wiffen fra Irland var i en klasse for seg, ledet løpet fra start til mål og tok gullet med en seiersmargin på 12,67 sekunder. Men bak ham ble det en intens kamp om de to øvrige medaljeplassene.

  Christiansen var oppe på medaljeplass etter en tredel av distansen, men ble skjøvet ned på 4.-plassen igjen etter halvsvømt løp. Derfra og ut ble det en tidelsstrid mellom ham, franske David Aubry og ukrainske Mykhajlo Romantsjuk.

  Til slutt kom Aubry seg inn på sølvplass fire tidels sekund foran Romantsjuk. Og like bak ham fulgte Christiansen.

  27-åringen fra Romerike har fra før fem mesterskapsmedaljer på 1500 meter, tre i EM og to i VM. I fjor ble det VM-bronse i kortbassenget i Melbourne, Australia.

  (NTB)

  Henrik Christiansen
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal