Elabdellaoui øyeskadet i fyrverkeriulykke: – Det ene mer alvorlig enn det andre

Omar Elabdellaoui behandles på sykehus etter å ha blitt brannskadd av fyrverkeri nyttårsaften. Galatasaray-ledelsen raser mot bilder publisert i sosiale medier.

ci_Ne6R7gbI

PÅ SYKEHUS: Omar Elabdellaoui var involvert i en fyrverkeriulykke på nyttårsaften.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Høyrebacken, som spiller for den tyrkiske storklubben Galatasaray, ble fraktet til sykehus etter en ulykke.

Sent torsdag kveld bekreftet den tyrkiske klubben at Elabdellaoui ble skadd da fyrverkeri eksploderte i hånden hans i forbindelse med feiring av nyttår. Episoden skal ha skjedd hjemme hos den norske landslagsprofilen.

– Skadet begge øynene

Elabdellaoui mottar behandling for brannskader i ansiktet, og øynene til landslagsbacken ble skadet av fyrverkeriet. Legen som behandler Elabdellaoui, Prof. Dr. Vedat Kaya, forteller at det særlig er det ene øyet som er hardt skadet, og at det er for tidlig å si noe om utfallet.

– Han ble innlagt rundt klokka 12 i natt. Han har skadet begge øynene, det ene mer alvorlig enn det andre. Han klarer å se, men det er for tidlig nå å si hva som kommer til å skje videre, sier doktor Kaya.

– Teknisk sett har han opplevd en termisk-kjemisk forbrenning. Vi har gjennomført debridement på sårskadene. Dette alene gjorde en stor forskjell på en enkelt dag. Han er i bedre helse nå, sier doktoren.

Den tyrkiske legen utelukker ikke at det blir ytterligere inngrep for Elabdellaoui.

Galatasarays trener Fatih Terim og flere representanter for klubbledelsen skal ha vært sammen med Elabdellaoui på sykehuset etter ulykken. Visepresident Abdurrahim Albayrak uttalte seg til flere medier utenfor Liv-sykehuset i Ulus.

– Veldig lei oss

Ifølge NTV opplyste Albayrak at klubbledelsen hastet til sykehuset så fort de ble gjort kjent med Elabdellaouis situasjon.

– Vi har hatt en uheldig ulykke i de siste minuttene av 2020. Vi er alle veldig lei oss, sa Albayrak.

Han var samtidig mektig provosert og forbannet over at medlemmer av ambulansepersonellet som behandlet Elabdellaoui skal ha tatt bilder av nordmannen og publisert disse i sosiale medier.

– En ambulanseansatt på stedet tok bilder og delte dem i sosiale medier. Det er synd og skam, sa visepresidenten.

Og fortsatte:

– Denne personen (Elabdellaoui) har tre barn, og Galatasaray har 30 millioner fans. Vår venn er elsket av tusenvis av mennesker, familie og venner i dette landet. Hva slags samvittighet ligger bak et slikt bilde? Det er en skam, er det ikke?

NRK har sett bilder av Elabdellaoui. De viser at ulykken har gått hardt utover 29-åringens venstre øye.

Albayrak varsler at episoden blir fulgt opp.

– Vi skal følge dette til siste slutt. Vi lar ikke dette passere, sa han.

Tøff høst

Det har ikke vært en enkel høst for Elabdellaoui etter overgangen fra greske Olympiakos. I november var det hans positive koronaprøve som førte til at hele landslagstroppen ble satt i karantene slik at Norges nasjonsligakamp mot Romania ble avlyst og et «nødlandslag» måtte stables på beina til den avgjørende kampen mot Østerrike.

29-åringen fra Oslo ble utviklet i akademiet til Manchester City. Etter leieopphold i Strømsgodset, Feyenoord og Eintracht Braunschweig spilte han en sesong for den tyske klubben og seks for Olympiakos før han sist sommer ble Galatasaray-spiller.

Han har også et leieopphold i engelske Hull bak seg. Han har 49 landskamper for Norge.

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Topp ti i junior-VM

  Marte Monsen kjørte ned til niendeplass i super-G under junior-VM i alpint mandag. Hun var 1,51 sekunder bak vinneren Lena Wechner fra Østerrike.

  Østerrike tapetserte seierspallen ved å ta samtlige medaljer. Magdalena Kappaurer var nærmest Wechner med 0,24 sekunder. Magdalena Egger tok bronsen.

  Anna Bryn Mørkeset var nest best av de norske på 16.-plass. Hun ble slått med 2,12 sekunder.

  Marte Monsen.
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Iversen på vei hjem

  Den nybakte verdensmesteren Emil Iversen har allerede satt seg på flyet hjem til Trondheim.

  Det er under et døgn siden han først gikk inn til sølv på femmila i Oberstdorf, før han ble flyttet opp til gullplass da Johannes Høsflot Klæbo ble disket i etterkant.

  29-åringen var ikke lysten på å gi noen intervjuer til verken NRK eller andre norske medier på flyplassen, men signaliserte etter løpet i går at han nå skal ta seg noen dager fri.

  Det er derfor usikkert om han skal delta i verdenscuprennene i Sveits førstkommende helg.

  Emil Iversen
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Idrettsprofil frifunnet

  Idrettsprofilen fra Østlandet som var tiltalt for vold og voldtekter mot sin ekskone er frifunnet for alle anklagene.

  Det melder VG mandag formiddag.

  Han var anklaget for fysisk og psykisk vold mot ekskona i om lag 16 år, i tillegg til flere voldtekter. I begynnelsen av februar ble straffesaken mot idrettsprofilen avholdt i en tingrett på Østlandet.

  Idrettsprofilen nektet straffskyld og hevdet at bakgrunnen for ekskonas alvorlige beskyldninger var hevn.

  VG skriver at de kun er kjent med slutningen i dommen, som endte med at idrettsprofilen ble frifunnet. Det er derfor uklart hva slags vurderinger tingretten har gjort som førte til avgjørelsen.

  – Det er riktig, men jeg må komme tilbake med mer utfyllende kommentarer, sier en av idrettsprofilens forsvarer, advokat Simen Perminow Skjønsberg, til VG.

  Profilert idrettsmann tiltalt for vold og voldtekter
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal