Olssons drøm: Å få Northug på laget

GARDERMOEN/LYSAKER (NRK): Johan Olsson (35) er helt ferdig med tradisjonelt langrenn. Nå håper han å få med Petter Northug på Team Santander.

Northug

GULLGUTTER: I VM i 2013 vant Petter Northug 15-kilometeren og Johan Olsson 50-kilometeren. I VM i 2015 byttet de distanse.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det hadde vært helt fantastisk. Han er en utrolig stor profil, den overlegent største profilen som er nå, svarer Johan Olsson på NRKs spørsmål om det er en drøm å få med Petter Northug på laget.

Fredag ble den svenske verdensmesteren presentert som ny mann på det norske langløpslaget Team Santander. Overgangen innebærer at Olsson er helt ferdig med vanlig langrenn.

Han har bestemt seg for å satse for fullt i to år til, men kun på lange løp. VM i Lahti i 2017 er uaktuelt, og Olsson blir heller ikke å se i verdenscup eller de svenske mesterskapene.

Olsson

NESTEN NORSK: Johan Olsson kommer til å representere norske Team Santander resten av sin karriere, sammen med Tord Asle Gjerdalen og Anders Aukland.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Når de er klare, er vi klare

Petter Northug har som kjent ikke spikret sin videre vei. Alt tyder på at Northug ønsker å gå både verdenscup, VM og langløp i årene framover. I så fall må han komme til enighet med Norges skiforbund.

Går ikke det, står Team Santander klare på tilbudssiden.

– Det er drømmen å få Johan Olsson og Petter Northug på laget. Når man har mulighet, er det ingenting som er bedre enn å jobbe med verdens beste løpere. Per i dag er det Johan Olsson, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby, sier lagets manager Nils Marius Otterstad til NRK.

Foreløpig avventer han Northugs situasjon.

– Petter har et samarbeid med Coop, og vi respekterer det de jobber med. Når de er klare, er vi klare, sier Otterstad.

Alsgaard: – Uaktuelt

Fredag presenterte også langløpskonkurrent Team LeasePlan Go sitt nye mannskap. Lagets eier, Thomas Alsgaard, sier det aldri var aktuelt å hente Johan Olsson dit.

– Min filosofi er å hjelpe unge, norske talenter. Det er også et kostnadsspørsmål. En løper av Johan Olssons kaliber koster like mye som hele allroundlaget til Team LeasePlan Go. Da er det for meg et veldig enkelt valg, sier Alsgaard.

Alsgaard

SATSER UNGT: Thomas Alsgaard vil ikke bruke lagets penger på etablerte stjerner.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det koster mange brunostpakker, men det er det verdt, sier Nils Marius Otterstad, som heller ikke vil få kamp fra Alsgaard om Petter Northug.

– På laget er det helt uaktuelt. Ikke har jeg råd til det, og heller ikke noe ønske. Northug er ikke en løper som trenger hjelp. Det er mange andre unge som gjør det, sier Alsgaard.

– Da blir det sirkus

Samtidig er han meget glad for at Johan Olsson nå satser langløp – og vil også ønske Petter Northug velkommen med åpne armer.

– Det er spennende at flere store profiler ønsker å satse på langløp. Og hvis Petter Northug kommer inn, da blir det sirkus, det er det ingen tvil om, sier Alsgaard.

Petter Eliassen – Team LeasePlan Go-løperen som vant både Vasaloppet og Birken sist vinter – gleder seg også til å møte nye utfordrere.

– Det blir tøft å skulle kjempe mot Johan når han satser langløp. Da blir han nok ganske mye bedre enn han var i år, fastslår Eliassen.

Siste nytt

 • Første seier på over tre år

  Mark Cavendish spurtet ned Jasper Philipsen og vant den andre etappen av Tour of Turkey. Dermed tok briten sin første seier på over tre år, og viste takter av gammelt slag.

  35-åringen som står med blant annet 30 etappeseire i Tour de France, har slitt de siste årene med sykdom og skade, og hans forrige seier kom under etapperittet Dubai Tour i februar i 2018.

  Før sesongen signerte han for det belgiske laget Deceuninck-Quick Step, laget han syklet for i perioden fra 2013 til og med 2015.

  Også det norske profflaget Uno-X Pro Cycling er med i det tyrkiske etapperittet. Kristoffer Halvorsen ble nummer to på søndagens åpningsetappe, og Søren Wærenskjold passerte som nummer ti over målstreken på mandagens etappe.

  Cavendish
  Foto: David Stockman / AFP
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal