NRK Meny
Normal

Olssons drøm: Å få Northug på laget

GARDERMOEN/LYSAKER (NRK): Johan Olsson (35) er helt ferdig med tradisjonelt langrenn. Nå håper han å få med Petter Northug på Team Santander.

Northug

GULLGUTTER: I VM i 2013 vant Petter Northug 15-kilometeren og Johan Olsson 50-kilometeren. I VM i 2015 byttet de distanse.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det hadde vært helt fantastisk. Han er en utrolig stor profil, den overlegent største profilen som er nå, svarer Johan Olsson på NRKs spørsmål om det er en drøm å få med Petter Northug på laget.

Fredag ble den svenske verdensmesteren presentert som ny mann på det norske langløpslaget Team Santander. Overgangen innebærer at Olsson er helt ferdig med vanlig langrenn.

Han har bestemt seg for å satse for fullt i to år til, men kun på lange løp. VM i Lahti i 2017 er uaktuelt, og Olsson blir heller ikke å se i verdenscup eller de svenske mesterskapene.

Olsson

NESTEN NORSK: Johan Olsson kommer til å representere norske Team Santander resten av sin karriere, sammen med Tord Asle Gjerdalen og Anders Aukland.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Når de er klare, er vi klare

Petter Northug har som kjent ikke spikret sin videre vei. Alt tyder på at Northug ønsker å gå både verdenscup, VM og langløp i årene framover. I så fall må han komme til enighet med Norges skiforbund.

Går ikke det, står Team Santander klare på tilbudssiden.

– Det er drømmen å få Johan Olsson og Petter Northug på laget. Når man har mulighet, er det ingenting som er bedre enn å jobbe med verdens beste løpere. Per i dag er det Johan Olsson, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby, sier lagets manager Nils Marius Otterstad til NRK.

Foreløpig avventer han Northugs situasjon.

– Petter har et samarbeid med Coop, og vi respekterer det de jobber med. Når de er klare, er vi klare, sier Otterstad.

Alsgaard: – Uaktuelt

Fredag presenterte også langløpskonkurrent Team LeasePlan Go sitt nye mannskap. Lagets eier, Thomas Alsgaard, sier det aldri var aktuelt å hente Johan Olsson dit.

– Min filosofi er å hjelpe unge, norske talenter. Det er også et kostnadsspørsmål. En løper av Johan Olssons kaliber koster like mye som hele allroundlaget til Team LeasePlan Go. Da er det for meg et veldig enkelt valg, sier Alsgaard.

Alsgaard

SATSER UNGT: Thomas Alsgaard vil ikke bruke lagets penger på etablerte stjerner.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det koster mange brunostpakker, men det er det verdt, sier Nils Marius Otterstad, som heller ikke vil få kamp fra Alsgaard om Petter Northug.

– På laget er det helt uaktuelt. Ikke har jeg råd til det, og heller ikke noe ønske. Northug er ikke en løper som trenger hjelp. Det er mange andre unge som gjør det, sier Alsgaard.

– Da blir det sirkus

Samtidig er han meget glad for at Johan Olsson nå satser langløp – og vil også ønske Petter Northug velkommen med åpne armer.

– Det er spennende at flere store profiler ønsker å satse på langløp. Og hvis Petter Northug kommer inn, da blir det sirkus, det er det ingen tvil om, sier Alsgaard.

Petter Eliassen – Team LeasePlan Go-løperen som vant både Vasaloppet og Birken sist vinter – gleder seg også til å møte nye utfordrere.

– Det blir tøft å skulle kjempe mot Johan når han satser langløp. Da blir han nok ganske mye bedre enn han var i år, fastslår Eliassen.

Siste nytt

 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08