Hopp til innhold

Olsen forsvarer Nicki Bille Nielsen

Morten Olsen gir Nicke Bille Nielsen fornyet tillit i den danske landslagstroppen og skryter av Rosenborgs håndtering av fylleepisoden.

Morten Olsen

Danmarks landslagssjef Morten Olsen tok ut Rosenborg-angriper Nicki Bille Nielsen til VM-kvalikkampene mot Italia og Malta 11. og 15. oktober.

Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI / Reuters

Morten Olsen mener Bille Nielsen-episoden i Trondheim ikke kan sammenlignes med da Nicklas Bendtner ble tatt for fyllekjøring i København sentrum i mars i år.

– Jeg var ikke ett sekund i tvil om å ta ut Nicki Bille. Og det kan ikke sammenlignes med Bendtner for et halvt år siden. Det er snakk om unge mennesker, og slike ting kan hende, sa Olsen på dagens pressekonferanse i København.

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen er med i Danmarks landslagstropp tross fylleepisoden i Trondheim.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Arrestert for ordensforstyrrelser

Nicklas Bendtner ble utestengt fra det danske landslaget i et halvt år etter at han ble arrestert for fyllekjøring i København sentrum i mars i år.

På dagens pressekonferanse gav Olsen uttrykk for at det aldri var aktuelt å utestenge Bille Nielsen på samme måten.

Bille Nielsen ble arrestert for ordensforstyrrelser og kastet i fyllearresten etter en tur på byen i Trondheim forrige helg.

Skryter av Rosenborg

Rosenborg fikk kritikk fra flere hold som mente klubben ikke straffet dansken hardt nok. Spissen startet blant annet den påfølgende seriekampen borte mot Sarpsborg.

Men tross fylleepisoden gav landslagssjef Morten Olsen Rosenborg-angriperen fornyet tillit til VM-kvalifiseringskampene mot Italia og Malta 11. og 15. oktober. Og skrøt samtidig av Rosenborg og deres håndtering av fylleepisoden.

– Jeg har ikke snakket med ham. Det anser jeg heller ikke som viktig. Det viktige er at Rosenborg har angrepet denne saken fornuftig, sa Olsen.

Bille Nielsen er stolt over å spille for Danmark.

– Jeg ble veldig glad. Den tilliten Rosenborg og landslagsledelsen har vist meg gir meg motivasjon til å gi noe tilbake og prestere.

– Vi skal spille to veldig viktige kamper som er avgjørende med tanke på VM-deltakelse, og jeg er stolt av å få være en del av det, sier dansken til Rosenborgs egne nettsider.

Bendtner tilbake

Omstridte Nicklas Bendtner er også tilbake i landslagsvarmen.

Dansken var med i Arsenals lagoppstilling i ligacupoppgjøret mot West Bromwich onsdag i forrige uke.

Bendtner vartet opp med målgivende pasning, og scoring i straffespark-konkurransen da London-klubben tok seg videre til 4. runde.

På dagens pressekonferanse forklarte Morten Olsen hvorfor han valgte å ta inn igjen Bendtner.

– Nicklas har vært målrettet for å komme tilbake på landslaget. Mot West Bromwich så jeg en spiller som var i form, som var god med ballen og som ønsket å score mål, sa Olsen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal