Olsen forsvarer Nicki Bille Nielsen

Morten Olsen gir Nicke Bille Nielsen fornyet tillit i den danske landslagstroppen og skryter av Rosenborgs håndtering av fylleepisoden.

Morten Olsen

Danmarks landslagssjef Morten Olsen tok ut Rosenborg-angriper Nicki Bille Nielsen til VM-kvalikkampene mot Italia og Malta 11. og 15. oktober.

Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI / Reuters

Morten Olsen mener Bille Nielsen-episoden i Trondheim ikke kan sammenlignes med da Nicklas Bendtner ble tatt for fyllekjøring i København sentrum i mars i år.

– Jeg var ikke ett sekund i tvil om å ta ut Nicki Bille. Og det kan ikke sammenlignes med Bendtner for et halvt år siden. Det er snakk om unge mennesker, og slike ting kan hende, sa Olsen på dagens pressekonferanse i København.

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen er med i Danmarks landslagstropp tross fylleepisoden i Trondheim.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Arrestert for ordensforstyrrelser

Nicklas Bendtner ble utestengt fra det danske landslaget i et halvt år etter at han ble arrestert for fyllekjøring i København sentrum i mars i år.

På dagens pressekonferanse gav Olsen uttrykk for at det aldri var aktuelt å utestenge Bille Nielsen på samme måten.

Bille Nielsen ble arrestert for ordensforstyrrelser og kastet i fyllearresten etter en tur på byen i Trondheim forrige helg.

Skryter av Rosenborg

Rosenborg fikk kritikk fra flere hold som mente klubben ikke straffet dansken hardt nok. Spissen startet blant annet den påfølgende seriekampen borte mot Sarpsborg.

Men tross fylleepisoden gav landslagssjef Morten Olsen Rosenborg-angriperen fornyet tillit til VM-kvalifiseringskampene mot Italia og Malta 11. og 15. oktober. Og skrøt samtidig av Rosenborg og deres håndtering av fylleepisoden.

– Jeg har ikke snakket med ham. Det anser jeg heller ikke som viktig. Det viktige er at Rosenborg har angrepet denne saken fornuftig, sa Olsen.

Bille Nielsen er stolt over å spille for Danmark.

– Jeg ble veldig glad. Den tilliten Rosenborg og landslagsledelsen har vist meg gir meg motivasjon til å gi noe tilbake og prestere.

– Vi skal spille to veldig viktige kamper som er avgjørende med tanke på VM-deltakelse, og jeg er stolt av å få være en del av det, sier dansken til Rosenborgs egne nettsider.

Bendtner tilbake

Omstridte Nicklas Bendtner er også tilbake i landslagsvarmen.

Dansken var med i Arsenals lagoppstilling i ligacupoppgjøret mot West Bromwich onsdag i forrige uke.

Bendtner vartet opp med målgivende pasning, og scoring i straffespark-konkurransen da London-klubben tok seg videre til 4. runde.

På dagens pressekonferanse forklarte Morten Olsen hvorfor han valgte å ta inn igjen Bendtner.

– Nicklas har vært målrettet for å komme tilbake på landslaget. Mot West Bromwich så jeg en spiller som var i form, som var god med ballen og som ønsket å score mål, sa Olsen.

Siste nytt

 • Carlsen imponerte - til semifinale

  Magnus Carlsen vant begge minikampene mot Wesley So tirsdag ettermiddag, og gikk dermed videre til semifinale i nett-turneringen som varer frem til 3. juni.

  I semifinalen skal Carlsen spille mot amerikanske Hikaru Nakamura.

  Turneringen er del av en sjakk-tour som Magnus Carlsen er med å arrangere. Vinneren av turneringen får med seg 450.000 dollar.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Haaland fra start mot Bayern

  Erling Braut Haaland starter på topp i tirsdagens «Der Klassiker» mot Bayern München. Mats Hummels, som lenge var usikker, er på plass i midtforsvaret.

  Laster Twitter-innhold
 • Suspendert etter juks i billøp

  Tyske Daniel Abt ble suspendert fra sitt racinglag etter at han ble tatt for juks i helgen.

  Under det virtuelle formel E-løpet søndag ble Abt tatt i å la en profesjonell videospiller spille i stedet for ham. Tyske Bild hevder Abt har fått sparken.

  Daniel Abt
  Foto: Marco Ugarte / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal