NRK Meny
Normal

OLs nye hinderløype på ski

Audun Grønvolds bronse kan være starten på en ny sterk norsk OL-gren.

Ted Piccard og Daron Rahlves

Ted Piccard og Daron Rahlves kniver om plasseringer.

Foto: Adrian Dennis / Scanpix/AFP

Skicross er OL-gren for første gang i Vancouver-OL, og grenen fikk en god start med norske øyne da Audun Grønvold suste inn til bronsemedalje i går kveld.

I går: Grønvold knep bronsen i skicross

– Jeg har alltid en drømt om å få en olympisk medalje. Nå er den realisert, sa Audun Grønvold i NRKs OL-studio mandag morgen.

Grønvold var en av Norges største alpintalenter, og kjørte klassisk alpint frem til 2004, hvor han blant annet tok NM-gull i utfor i 2003 og 2004 foran Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt. Men 33-åringen endret retning, og valgte å satse på skicross istedet.

I går høstet han fruktene fra det vågale karriereendringsvalget.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Ser farligere ut enn det er

– Det ser jo spektakulært ut, det er det ingen tvil om. Jeg har mer oversikt over hvor konkurrentene er enn det det kanskje ser ut som. Jeg liker bedre å kjøre selv enn å se det på TV, det ser mye mer skummelt ut enn hva det egentlig er, sier Grønvold.

Olympiatoppens coach for freestyle/telemark/alpint og snowboard ,Finn Aamodt, har ansvaret for fremdriften i prosjektet «Skicross Vancouver 2010», som har tatt sikte på norske medaljer i disse olympiske leker.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Audun Grønvold tar et splitthopp

Audun Grønvold var sterk i samtlige heat i gårsdagens konkurranse, og vant både kvartfinale- og semifinaleheatet sitt.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Aamodt tror skicross som OL-gren er kommet for å bli.

– Det er en veldig interessant gren, med mye action. Det er brutalt og krevende, så det har absolutt noe for seg i OL. Jeg tror det kan bli en veldig stor gren, og så er det jo fantastisk spennende å se på, sa Aamodt i NRKs OL-morgen.

- Mann mot mann og første mann i mål. Kan det bli bedre? Det er jo sånne ting som dette folk vil ha, avslutter Aamodt.

Siste nytt

 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par