NRK Meny
Normal

Ole Einar Bjørndalen starter lørdag

Østersund (NRK.no): Ole Einar Bjørndalen sto over 20-kilometeren onsdag, men han starter på skiskyttersprinten lørdag.

Ole Einar Bjørndalen

Onsdag sto han over, men lørdag er Ole Einar Bjørndalen på startstreken i skiskyttersprinten. Her er han på tirsdagens pressetreff.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

- Ja, formen er bedre nå. Det går rett vei, og jeg regner med å starte på sprinten i morgen. Det skal bli gøy å komme i gang, sier Bjørndalen til NRK.no.

Han har trent godt de siste dagene, og kjørte en hard økt torsdag. - Den reagerte jeg positivt på, forteller han.

Han sier også at han ikke har endret treningsopplegget radikalt foran årets sesong.

Trent mer i lavlandet

- Jeg har trent like mye i høyden som før, men innimellom har jeg trent litt mer i lavlandet. det er kanskje den største endringen fra tidligere år. Skytingen har vært mye lik de forrige årene, så jeg har ikke gjort så veldig mye annerledes, sier Bjørndalen.

- Ble du skremt over noe av det du så på 20-kilometeren?

- Skremt ble jeg ikke. Men jeg la merke til at det var mye bra skyting. Det var godt å se at Emil var så bra med. Og nordmennene hadde de tre beste langrennstidene, det er også noe å ta med seg, sier Bjørndalen.

Trenger treffprosent på 90

De norske skytterne hadde en treffprosent på 85 prosent da. Bjørndalen mener dette må opp hvis man skal vinne renn. Da må treffprosenten opp på minst 90.

- Hva med Martin Fourcade (fjorårets verdenscupvinner, red. anm.)

- Han var ikke dårlig, men han var heller ikke like fresh som i fjor. Han må gå fortere for å klare seg i VM, men det har han kapasitet til, sier Bjørndalen.

Han er optimisteik med hensyn til det norske laget. - Det er mange som ligger oppe med gode skytetider, men ingen er på topp ennå. Der er det en del å hente, jeg ser at russerne har gjort et løft der. De våget å satse på det på 20-kilometeren, selv om de ikke lyktes helt. De har ekstremt mange gode skyttere nå, sier Bjørndalen.

- Jeg må tilbake fysisk nå, det er det viktigste. Standplassoppholdet skal jeg takle bra, sier Bjørndalen.

Som altså ser fram til å konkurrere mot både russere og andre på lørdag.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag