NRK Meny
Normal

Sondre Olden (21) klar for Brynäs: – Ganske naturlig å velge dem

Vålerenga ishockey mister en av sine aller viktigste spillere når deres toppscorer Sondre Olden onsdag ble klar for svenske Brynäs.

Sondre Olden

Sondre Olden, her mot Stavanger Oilers, er klar for den svenske klubben Brynäs.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Espen "Shampo" Knutsen og Sondre Olden

– Det er synd for oss, men veldig hyggelig for Sondre, sier Vålerengas trener Espen Knutsen om overgangen til sin 21-årige toppscorer,

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg er storfornøyd og det er en liten stund siden jeg bestemte meg for valget av klubb, sier Olden til NRK.no.

Han innrømmer at det har vært interesse fra flere svenske klubber, men at valget falt på Gävle-klubben som endte på fjerdeplass i årets svenske grunnspill og åttende sesongen før.

– Det har vært et par andre klubber i Sverige som jeg kunne velge mellom og som har vært intressert.

– Brynäs har en bra historikk med gode spillere og de har vært interessert en god stund nå og vært tålmodige. Jeg har hørt bare positive ting om Brynäs og Gävle fra blant andre Mads Hansen som har vært der i lenge. Så det var ganske naturlig å velge dem, utdyper Olden.

– Er Brynäs et steg på veien videre?

– Man vil jo komme lengst mulig, men å være i Brynäs resten av karrieren hadde vært helt topp det også. Men først vil jeg spille meg inn i Brynäs og lykkes der, sier Olden.

– NHL er målet

Olden ble draftet av NHL-klubben Toronto Maple Leafs i 2010, så han har prøvd profflivet tidligere.

– NHL er målet på sikt, det er noe alle drømmer om. Jeg har jo blitt draftet av Toronto før og har vært der og sett hva som skal til, så det er klart at det er et mål i fremtiden, sier Olden.

Han er klar på at Brynäs er stedet hvor han kan utvikle seg best og han har hatt gode møter med sine nye trenere.

– Jeg har snakket med trenerne, men hva vi snakket om på møtet holder jeg for meg selv, men jeg har valgt dem fordi jeg har mest tro på å lykkes der, uttaler 21-åringen.

«Shampo»: – Vi mister en av de beste løperne i ligaen

Tidligere onsdag ble Andreas Stene klar for Vålerenga. VIF har sagt at de vil hente flere spillere før neste sesong, men 21 år gamle Olden blir en svært vanskelig spiller å erstatte.

– Vi mister en av de beste løperne i ligaen, det er det ingen tvil om. Han øste inn poeng for oss og det var fantastisk bra. Det er synd for oss, men veldig hyggelig for Sondre, sier Knutsen til Nettavisen.

Til NRK sier Olden selv at han har trivdes godt i Vålerenga og hatt den utviklingen han har trengt. Men nå venter helt nye forhold, både på banen og økonomisk.

– Jeg er fornøyd med økonomien også, for Sverige er noe helt annet enn Norge. Jeg var fornøyd i Vålerenga også, men det er noe helt annet nå, sier Olden.

Olden, som blant annet var med det norske ishockeylandslaget til OL i Sotsji, var en viktig spiller da Vålerenga vant grunnspillet i eliteserien denne sesongen. Vålerenga tapte til slutt 2-4 mot Stavanger Oilers i finalen i sluttspillet.

Olden spilte totalt 43 kamper og oppnådde 58 målpoeng i årets sesong og hadde ett år igjen av kontrakten med den norske klubben.

Siste nytt

 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første mål på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Russland og Saudi-Arabia - Egypt
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal