Sondre Olden (21) klar for Brynäs: – Ganske naturlig å velge dem

Vålerenga ishockey mister en av sine aller viktigste spillere når deres toppscorer Sondre Olden onsdag ble klar for svenske Brynäs.

Sondre Olden

Sondre Olden, her mot Stavanger Oilers, er klar for den svenske klubben Brynäs.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Espen "Shampo" Knutsen og Sondre Olden

– Det er synd for oss, men veldig hyggelig for Sondre, sier Vålerengas trener Espen Knutsen om overgangen til sin 21-årige toppscorer,

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg er storfornøyd og det er en liten stund siden jeg bestemte meg for valget av klubb, sier Olden til NRK.no.

Han innrømmer at det har vært interesse fra flere svenske klubber, men at valget falt på Gävle-klubben som endte på fjerdeplass i årets svenske grunnspill og åttende sesongen før.

– Det har vært et par andre klubber i Sverige som jeg kunne velge mellom og som har vært intressert.

– Brynäs har en bra historikk med gode spillere og de har vært interessert en god stund nå og vært tålmodige. Jeg har hørt bare positive ting om Brynäs og Gävle fra blant andre Mads Hansen som har vært der i lenge. Så det var ganske naturlig å velge dem, utdyper Olden.

– Er Brynäs et steg på veien videre?

– Man vil jo komme lengst mulig, men å være i Brynäs resten av karrieren hadde vært helt topp det også. Men først vil jeg spille meg inn i Brynäs og lykkes der, sier Olden.

– NHL er målet

Olden ble draftet av NHL-klubben Toronto Maple Leafs i 2010, så han har prøvd profflivet tidligere.

– NHL er målet på sikt, det er noe alle drømmer om. Jeg har jo blitt draftet av Toronto før og har vært der og sett hva som skal til, så det er klart at det er et mål i fremtiden, sier Olden.

Han er klar på at Brynäs er stedet hvor han kan utvikle seg best og han har hatt gode møter med sine nye trenere.

– Jeg har snakket med trenerne, men hva vi snakket om på møtet holder jeg for meg selv, men jeg har valgt dem fordi jeg har mest tro på å lykkes der, uttaler 21-åringen.

«Shampo»: – Vi mister en av de beste løperne i ligaen

Tidligere onsdag ble Andreas Stene klar for Vålerenga. VIF har sagt at de vil hente flere spillere før neste sesong, men 21 år gamle Olden blir en svært vanskelig spiller å erstatte.

– Vi mister en av de beste løperne i ligaen, det er det ingen tvil om. Han øste inn poeng for oss og det var fantastisk bra. Det er synd for oss, men veldig hyggelig for Sondre, sier Knutsen til Nettavisen.

Til NRK sier Olden selv at han har trivdes godt i Vålerenga og hatt den utviklingen han har trengt. Men nå venter helt nye forhold, både på banen og økonomisk.

– Jeg er fornøyd med økonomien også, for Sverige er noe helt annet enn Norge. Jeg var fornøyd i Vålerenga også, men det er noe helt annet nå, sier Olden.

Olden, som blant annet var med det norske ishockeylandslaget til OL i Sotsji, var en viktig spiller da Vålerenga vant grunnspillet i eliteserien denne sesongen. Vålerenga tapte til slutt 2-4 mot Stavanger Oilers i finalen i sluttspillet.

Olden spilte totalt 43 kamper og oppnådde 58 målpoeng i årets sesong og hadde ett år igjen av kontrakten med den norske klubben.

Sportsnyheter

Kjempedrama etter stafettnedtur: Fossesholm måtte støttes ut av målområdet

LILLEHAMMER (NRK): Veronika Stepanova knuste Norge og Sverige i spurtduell, da Russland vant stafetten på Lillehammer. Norges ankerkvinne Helene Marie Fossesholm måtte støttes ut av målområdet etter rennet.

Siste nytt

 • Lægreid står over

  Sturla Holm Lægreid går ikke jaktstarten i Östersund. Det bekrefter landslagssjef Per Arne Botnan overfor NRK. Lægreid har vært småsyk siden sprinten torsdag, og stod også over lørdagens stafett. Det er meldt ned mot 16 minusgrader og noe vind i Östersund søndag.

  Nordmannen hadde et godt utgangspunkt etter sprinten hvor han ble nummer 6, og skulle startet 41 sekunder bak svenske Sebastian Samuelsson om han hadde stilt.

  Sturla Holm Lægreid
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
 • Ingen Iversen og Tønseth i Davos

  Etter å ha røket ut i sprintprologen fredag, blitt nummer 23 på 15 kilometer fristil lørdag og gått andreetappe for Norge på søndagens stafett, tar Emil Iversen seg nå en konkurransepause.

  Han kunne i pressesonen i Lillehammer fortelle NRK at han ikke er en del av Norges tropp til verdenscupen i Davos neste helg.

  Trønderen kommer i stedet til å reise hjem til Meråker for å trene den neste perioden. Iversen kunne ikke fortelle hva som blir hans neste konkurranse.

  Heller ikke Didrik Tønseth blir en del av Norges tropp til Davos. Det bekrefter han selv til NRK søndag. Tønseth ble nummer seks på 15 kilometeren på Lillehammer lørdag, men er altså ikke funnet god nok og har reist hjem til Trondheim. Han forbereder seg nå til Skandinavisk cup på Beitostølen neste helg.

  sXZ09011T1I
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Hovland på skuddhold

  Viktor Hovland gikk tredje runde av den pågående Hero World Challenge-turneringen fem slag under par, noe som gjør at han ligger på en delt tredjeplass før det hele skal avgjøres søndag.

  Nordmannen er bare slaget bak Brooks Koepka som ligger som nummer to, men Collin Morikawa har skaffet seg en kjempeluke i tet. Morikawa storspilte lørdag og gikk åtte slag under par. Dermed har han en ledelse på hele fem slag ned til Koepka. Hovland er altså seks slag bak lederen.

  Viktor Hovland, Bahamas
  Foto: Mike Ehrmann / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal