NRK Meny
Normal

Old Trafford evakuert – kampen avlyst

Den siste serierunden på Old Trafford ble avlyst etter funn av en mistenkelig gjenstand. Joshua King var midt i dramatikken.

Tusenvis måtte forlate Old Trafford da stadionen ble evakuert kort tid før Manchester United skulle spille sin siste ligakamp for sesongen.

– Det er ganske utrolig. Vi har fått beskjed om at kampen er avlyst. Det er nesten så man ikke tror det, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad på direkten.

Politifolk og bombehunder har nå inntatt Old Trafford, og oppgjøret mellom Manchester United og Bournemouth er avlyst.

– Nå har vi fått beskjed fra høyttaleranlegget om at det er funnet en pakke på North Stand. Nå tømmes også de to siste tribunedelene. Det er spent stemning her. Det er litt ubehagelig, fortsetter Wikestad.

King til NRK: – Er fortsatt på stadion

Joshua King

MIDT I DRAMATIKKEN: Joshua King

Foto: GLYN KIRK / Afp

Bournemouth-spiss Joshua King skulle egentlig starte kampen for bortelaget.

Halvannen time etter opprinnelig kampstart forteller spissen til NRK at han fortsatt er på stadion.

– Det går bra med meg. Jeg er fortsatt på stadion og venter på hva som skjer. Vi er i players lounge og venter på å få dratt, sier King.

– Jeg var ikke redd, forklarer nordmannen, som lurer på når kampen skal spilles.

Gjennomførte kontrollert sprengning

Bare kort tid før avspark i det som skulle være sesongens siste seriekamp, måtte deler av Old Trafford tømmes. Folk utenfor stadionanlegget fikk beskjed om å komme seg vekk fra området, samtidig som det gjenværende publikummet informert om å bli sittende.

Etter hvert ble altså også resten av Old Trafford tømt, og 17:39 informerte politet om at de har gjennomført en kontrollert sprengning.

Laster Twitter-innhold

Militær hjelp

Før sprengningen informerte John O’Hare i Manchester-politiet til Manchester Evening News at den mistenkelige gjenstanden skulle undersøkes så fort området som mulig.

– Vi gjør alt vi kan for å undersøke denne gjenstanden så raskt som mulig, men vår prioritet er selvsagt å ivareta sikkerheten for alle på stadion og området rundt, sa O’Hare, og la til:

– Vi avventer ankomsten av militære kolleger som skal komme og hjelpe oss med å finne ut nøyaktig hva det er vi har å gjøre med.

Bombeteam utenfor Old Trafford

BOMBETEAM: Politiets bombeenhet har ankommet stadion.

Foto: Mike Egerton / Ap

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal