NRK Meny

En ny bragd mot Brasil?

Etter en elendig kamp mot Japan må de norske jentene skjerpe seg om laget skal slå Brasil i kvartfinalen, skriver Olav Traaen.

Ingvild Stensland, Gunhild Følstad og Lindy Melissa Wiik
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Norge møter et lag med to spisser som er i verdenseliten. Christiane scoret tre mål i kampen mot Nigeria, og Marta har to ganger blitt kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. De norske backene og midtstopperne får dermed en tøff utfordring.

Marta

Marta har blitt kåret til verdens beste spiller to ganger.

Foto: ALVIN CHAN / REUTERS

Brasil har aldri vunnet et mesterskap på seniornivå med sitt kvinnelandslag. Men i år kan Brasil gå til topps i Kina med både kvinne- og herrelandslaget i fotball. De brasilianske jentene er hurtige og teknisk gode, men ikke imponerende i forsvarsspillet.

Nøkkelen til norsk suksess er solid forsvarsspill, og et offensivt spill der vi bruker kantene.

Norge startet turneringen med en overraskende 2-0-seier over USA. Fortsettelsen var en 1-0-seier over New Zealand, før ydmykelsen mot Japan der laget tapte 5-1.

Les: Norge ydmyket av Japan

Brasil slo Nord-Korea og Nigeria, men spilte uavgjort mot Tyskland i innledende runde. De søramerikanske jentene er favoritter til å vinne, og Norge har ofte lykkes når det er ventet at motstanderen er bedre.

Spørsmålet nå er om de norske jentene er gode nok denne gang? Da Norge vant gull i Sydney var det flere ledertyper i laget enn denne gangen. Og prestasjonene i år har vært mildt sagt variable.

Min vurdering før turneringen startet var at laget mest sannsynlig ville bli utslått i kvartfinalen. La oss håpe jeg ikke får rett. Det er ti år siden bragden i Marseille. Nå er det jentenes tur.

Les også: Gulbrandsen vraket som spiss

Les også: – Vi kan slå Brasil

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: Mexico - Russland
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Lillestrøm
Eliteserien: Vålerenga - Lillestrøm