NRK Meny
Normal

En ny bragd mot Brasil?

Etter en elendig kamp mot Japan må de norske jentene skjerpe seg om laget skal slå Brasil i kvartfinalen, skriver Olav Traaen.

Ingvild Stensland, Gunhild Følstad og Lindy Melissa Wiik
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Norge møter et lag med to spisser som er i verdenseliten. Christiane scoret tre mål i kampen mot Nigeria, og Marta har to ganger blitt kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. De norske backene og midtstopperne får dermed en tøff utfordring.

Marta

Marta har blitt kåret til verdens beste spiller to ganger.

Foto: ALVIN CHAN / REUTERS

Brasil har aldri vunnet et mesterskap på seniornivå med sitt kvinnelandslag. Men i år kan Brasil gå til topps i Kina med både kvinne- og herrelandslaget i fotball. De brasilianske jentene er hurtige og teknisk gode, men ikke imponerende i forsvarsspillet.

Nøkkelen til norsk suksess er solid forsvarsspill, og et offensivt spill der vi bruker kantene.

Norge startet turneringen med en overraskende 2-0-seier over USA. Fortsettelsen var en 1-0-seier over New Zealand, før ydmykelsen mot Japan der laget tapte 5-1.

Les: Norge ydmyket av Japan

Brasil slo Nord-Korea og Nigeria, men spilte uavgjort mot Tyskland i innledende runde. De søramerikanske jentene er favoritter til å vinne, og Norge har ofte lykkes når det er ventet at motstanderen er bedre.

Spørsmålet nå er om de norske jentene er gode nok denne gang? Da Norge vant gull i Sydney var det flere ledertyper i laget enn denne gangen. Og prestasjonene i år har vært mildt sagt variable.

Min vurdering før turneringen startet var at laget mest sannsynlig ville bli utslått i kvartfinalen. La oss håpe jeg ikke får rett. Det er ti år siden bragden i Marseille. Nå er det jentenes tur.

Les også: Gulbrandsen vraket som spiss

Les også: – Vi kan slå Brasil

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal