Olafsen vurderer å legge opp

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Etter å ha røket korsbåndet under kvalifiseringen i Sotsji-løypene er Helene Olafsen lei av å måtte trene seg opp etter skader. Nå vurderer hun å legge snowboardkarrieren på hylla.

Helene Olafsen

Helene Olafsen røk korsbåndet søndag og mistet dermed sjansen til å vinne medalje under Sotsji-lekene.

Helene Olafsen

Helene Olafsen på krykker etter å ha røket korsbåndet under søndagens kvalifisering.

Bronsen fra X-games i slutten av januar gjorde Olafsen til en stor medaljekandidat på øvelsen i Sotsji. Men under kvalifiseringen søndag landet snowboardcrosseren på kulen av ett hopp. Kort tid etter kom beskjeden om at fremre korsbånd i venstre kne hadde røket.

Nå innrømmer 23-åringen at hun har vært inne på tanken om å legge opp.

– Ja, jeg må jo være ærlig nok til å si det, sier Olafsen til NRK.

Falt fra medalje i Vancouver

Dette er ikke første gang brettkjøreren er uheldig.

Olafsen var også en av de store favorittene under OL i Vancouver for fire år siden. Men hun falt, og tapte en sikker medalje. Siden den gang har hun vært ute med flere skader.

Under trening fredag skadet hun hodet og ble fraktet til det lokale sykehuset i Krasnaja Poljana.

Etter en undersøkelse ble det ikke påvist noen skader, og Olafsen kunne gjøre seg klar til søndagens konkurranse.

– Kan ikke ta den avgjørelsen nå

Men så kom nok ett fall, under søndagens kvalifisering. Der falt hun og røk korsbåndet. Nok en gang må Oppegård-jenta belage seg på en lengre skadeperiode.

Olafsen presiserer likevel at hun ikke vil ta avgjørelsen om hun ønsker å satse videre på snowboard på nåværende tidspunktet.

– Jeg vil ikke at snowboard skal bli en vond greie for meg, så jeg kan ikke ta den avgjørelsen nå. Jeg må først få ett godt kne, så kan jeg ta den avgjørelsen da. Spør meg igjen om seks måneder, sier Olafsen.

Nok et OL ødelagt

Nedturene i begge de siste to mesterskapene har vært tøft for Olafsen.

– Det er forferdelig trist. Jeg har ikke helt klart å sette ord på følelsene. Jeg føler meg egentig ganske tom, sier hun.

– Jeg har tenkt at jeg skal bli god og vinne OL fra jeg var liten, sikkert seks år, alt du gjør er jo et steg i den retningen, sier en skuffet Olafsen.

Hun mener skaden hun nå pådro seg i Sotsji, er noe av det tøffeste hun har måttet takle så langt.

– Det verste som har skjedd med meg i mitt liv er jo kanskje den nedturen etter forrige OL og forrige gang jeg røk korsbåndet. Nå fikk jeg begge deler på samme dag, sier ulykkesfuglen.

Usikker rundt OL i 2018

Hun er ikke sikker på om hun kommer til å representere Norge under OL om fire år.

– Kanskje jeg kommer til Korea om fire år. Det vet jeg ikke. Kanskje jeg blir student, kanskje jeg får meg en jobb. Jeg vet ikke, sier Olafsen.

Noe er hun i hvert fall sikker på.

– Jeg må finne på noe å gjøre. Å sitte på olympiatoppen og sykle de tre halvtimene hver dag, for så å gå på fysio. Det klarer jeg ikke. Det tror jeg ikke er sunt for hodet, sier hun.

Skadepreget OL

Det har vært mye skader blant snowboarderene i dette OL. Den aller mest alvorlige skaden pådro den russiske skicrosskjørereren Maria Komissarova seg da hun brakk ryggen på trening lørdag.

De to norske medaljehåpene Kjersti Buaas og Torstein Horgmo måtte begge avbryte OL på grunn av skader.

Slopestylekjøreren Horgmo falt stygt på trening og pådro seg et kragebeinsbrudd. Dette skjedde under trening i OL-anlegget.

Flere utøvere har kritisert de ulike snowboardløypene. Blant annet gikk snowboardlegenden Shaun White ut i medier og klaget over den farlige halfpipen.

Siste nytt

 • Chile ett mål unna avansement

  Francisca Lara hadde muligheten til å sende Chile videre i VM da chilenerne fikk straffe på stillingen 2-0 mot Thailand, men smalt straffesparket i tverrliggeren og ut. En scoring ville sendt Chile videre på flere scorede mål enn Nigeria.

  Women's World Cup - Group F - Thailand v Chile
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • USA tok gruppeseieren

  USA sikret seieren i gruppe F da de slo Sverige 2-0. Et tidlig mål av Lindsey Horan ble etterfulgt av et selvmål av Jonna Andersson i andre omgang. USA møter Spania i åttedelsfinalen, mens Sverige skal bryne seg på Canada.

  Lindsey Horan sender USA i ledelsen
  Foto: Damien Meyer / AFP
 • Stabæk slo Alta

  Alta øynet muligheten for nok en skrell i tredje runde av cupen da Christian Reginiussen utlignet mot Stabæk fem minutter etter pause, men nærmere kom aldri finnmarkingene. Stabæk scoret tre mål til og vant 4-1. De møter dermed Viking i fjerde runde.

Sendeplan

Kl. Program Kanal