Olafsen vurderer å legge opp

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Etter å ha røket korsbåndet under kvalifiseringen i Sotsji-løypene er Helene Olafsen lei av å måtte trene seg opp etter skader. Nå vurderer hun å legge snowboardkarrieren på hylla.

Helene Olafsen

Helene Olafsen røk korsbåndet søndag og mistet dermed sjansen til å vinne medalje under Sotsji-lekene.

Helene Olafsen

Helene Olafsen på krykker etter å ha røket korsbåndet under søndagens kvalifisering.

Bronsen fra X-games i slutten av januar gjorde Olafsen til en stor medaljekandidat på øvelsen i Sotsji. Men under kvalifiseringen søndag landet snowboardcrosseren på kulen av ett hopp. Kort tid etter kom beskjeden om at fremre korsbånd i venstre kne hadde røket.

Nå innrømmer 23-åringen at hun har vært inne på tanken om å legge opp.

– Ja, jeg må jo være ærlig nok til å si det, sier Olafsen til NRK.

Falt fra medalje i Vancouver

Dette er ikke første gang brettkjøreren er uheldig.

Olafsen var også en av de store favorittene under OL i Vancouver for fire år siden. Men hun falt, og tapte en sikker medalje. Siden den gang har hun vært ute med flere skader.

Under trening fredag skadet hun hodet og ble fraktet til det lokale sykehuset i Krasnaja Poljana.

Etter en undersøkelse ble det ikke påvist noen skader, og Olafsen kunne gjøre seg klar til søndagens konkurranse.

– Kan ikke ta den avgjørelsen nå

Men så kom nok ett fall, under søndagens kvalifisering. Der falt hun og røk korsbåndet. Nok en gang må Oppegård-jenta belage seg på en lengre skadeperiode.

Olafsen presiserer likevel at hun ikke vil ta avgjørelsen om hun ønsker å satse videre på snowboard på nåværende tidspunktet.

– Jeg vil ikke at snowboard skal bli en vond greie for meg, så jeg kan ikke ta den avgjørelsen nå. Jeg må først få ett godt kne, så kan jeg ta den avgjørelsen da. Spør meg igjen om seks måneder, sier Olafsen.

Nok et OL ødelagt

Nedturene i begge de siste to mesterskapene har vært tøft for Olafsen.

– Det er forferdelig trist. Jeg har ikke helt klart å sette ord på følelsene. Jeg føler meg egentig ganske tom, sier hun.

– Jeg har tenkt at jeg skal bli god og vinne OL fra jeg var liten, sikkert seks år, alt du gjør er jo et steg i den retningen, sier en skuffet Olafsen.

Hun mener skaden hun nå pådro seg i Sotsji, er noe av det tøffeste hun har måttet takle så langt.

– Det verste som har skjedd med meg i mitt liv er jo kanskje den nedturen etter forrige OL og forrige gang jeg røk korsbåndet. Nå fikk jeg begge deler på samme dag, sier ulykkesfuglen.

Usikker rundt OL i 2018

Hun er ikke sikker på om hun kommer til å representere Norge under OL om fire år.

– Kanskje jeg kommer til Korea om fire år. Det vet jeg ikke. Kanskje jeg blir student, kanskje jeg får meg en jobb. Jeg vet ikke, sier Olafsen.

Noe er hun i hvert fall sikker på.

– Jeg må finne på noe å gjøre. Å sitte på olympiatoppen og sykle de tre halvtimene hver dag, for så å gå på fysio. Det klarer jeg ikke. Det tror jeg ikke er sunt for hodet, sier hun.

Skadepreget OL

Det har vært mye skader blant snowboarderene i dette OL. Den aller mest alvorlige skaden pådro den russiske skicrosskjørereren Maria Komissarova seg da hun brakk ryggen på trening lørdag.

De to norske medaljehåpene Kjersti Buaas og Torstein Horgmo måtte begge avbryte OL på grunn av skader.

Slopestylekjøreren Horgmo falt stygt på trening og pådro seg et kragebeinsbrudd. Dette skjedde under trening i OL-anlegget.

Flere utøvere har kritisert de ulike snowboardløypene. Blant annet gikk snowboardlegenden Shaun White ut i medier og klaget over den farlige halfpipen.

Siste nytt

 • Hedret for sitt arbeid mot rasisme

  Friidrettsutøver Ezinne Okparaebo mottok i dag «Brobyggerprisen» for 2020. Prisen deles ut av den norsk-pakistanske stiftelsen 14.agustkomiteen.

  Prisen går til personer som har bygget broer mellom mennesker og nasjoner. Tidligere mottakere inkluderer blant andre Kåre Willoch, Kong Harald og Kjell Magne Bondevik.

  – Jeg kjenner meg stolt over å stå her i dag. Det er en ære å bli tildelt «Brobyggerprisen», sa Okparaebo i sin takketale.

  16SjMxSH72s
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Heile Sotra-laget i koronakarantene

  2. divisjonslaget Sotra, som blir trena av Renate Blindheim (26), er sett i karantene etter at ein person i støtteapparatet har fått påvist koronasmitte. Det er dermed sannsynleg at kommande helgs seriekamp mot Levanger blir utsett.

  J2mcJNRsSbk
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Norsk sykkelprofil dropper VM

  Den norske proffrytteren Amund Grøndahl Jansen har sagt nei til kjøre sykkel-VM i Italia som begynner 24. september.

  – Jeg er sliten etter Touren, og med et hektisk rittprogram utover høsten velger jeg å ikke kjøre VM. Ettersom løypen heller ikke er av det slaget jeg liker best, ser jeg for meg at noen andre vil ha langt større glede av å sykle VM. Ønsker alle mine landsmenn/kvinner lykke til!, skriver syklisten på Twitter

  Landslagssjef Hans Falk forteller til TV 2 at det er UNO-X-rytteren Torstein Træen som får plassen til Jansen.

  Pressetreff med eliterytterne under sykkel-VM landevei i Yorkshire 2019
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal