Olafsen må trolig operere: røk korsbåndet

Helene Olafsen røk korsbåndet og måtte bæres på båre ut fra løypa i kvalifiseringen i snowboardcross søndag.

Helene Olafsen

Helene Olafsen under kvalifiseringen søndag.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

– Det er veldig leit å være ute av spill med et røket korsbånd, og det gjør vondt også. Nå får jeg innstille meg på å være vaffelsteker i OL-leiren, sier Helene Olafsen om skaden i en pressemelding.

Hun er ekstremt skuffet over at hun ikke fikk fullført konkurransen i OL.

– En OL-medalje var det store målet. Jeg hadde forberedt meg på en lang konkurransedag, i stedet ble den veldig kort. Alt stemte i forkant av konkurransen, og jeg var der jeg ville, sier Olafsen i en pressemelding.

Traff uheldig på en kul

Det er ikke første gang at den norske jenta ender et viktig renn som ulykkesfugl. I Vancouver for fire år siden falt hun fra en sikker medalje, og siden den gang har 23-åringen vært rammet av flere skader.

Olafsen var aller først ut i søndagens kvalifisering. Etter et halvminutts kjøring traff hun uheldig på en av kulene i løypa, gikk rundt og landet på ryggen.

Den norske jenta hylte at hun hadde vondt i kneet og kunne ikke flytte seg for egen maskin. Legemannskapene var raskt på pletten og fikk fraktet henne ut av løypa. Det skjedde omtrent samtidig som Kjetil Jansrud jublet for gull i super-G.

Til sykehus

Olafsen ble kjørt til sykehuset i Krasnaja Poljana sammen med Harstad og Olympiatoppens fysioterapeut Erik Iversen. OL-troppens lege Ellen Moen vil følge opp undersøkelsene på sykehuset.

– Helene har røket fremre korsbånd i venstre kne. Hun har også en skade på leddbåndet på innsiden av det samme kneet, og også en meniskskade. Hun vil mest sannsynlig måtte operere kneet, men det kan vi ikke si noe nærmere om foreløpig, sier OL-troppens lege, Ellen Moen i pressemeldingen.

Olafsen har også tidligere hatt flere alvorlige kneskader, og i 2011 pådro hun seg et beinbrudd. Fredag slo hun hodet under trening, men ble klarert for start søndag. Hun tok bronse i X-Games i januar og var medaljekandidat i OL.

Stygge fall

Det var ikke eneste stygge fall i snowboardcrosskvalifiseringen. Jacqueline Hernandez fra USA ble også fraktet ut av bakken i pulk etter å ha slått bakhodet i bakken da hun falt.

Hernandez så ut til å miste bevisstheten en kort stund, men satte seg opp og kommuniserte med førstehjelperne før hun ble lagt i pulken.

Lørdag brakk den russiske skicrosskjøreren Maria Komissarova ryggen under trening i OL-løypa.

Siste nytt

 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap
 • Tande holder seg hjemme

  Daniel-André Tande blir ikke med resten av hopplaget til verdenscupen i Engelberg til helgen. Han prøver i stedet å finpusse formen til hoppuka. Han erstattes av Marius Lindvik. Andreas Stjernen er tilbake på laget etter en treningsperiode på hjemmebane.

  RAW AIR Vikersundbakken.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live: VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
NRK Sport Live: VM svømming kortbane
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge