NRK Meny
Normal

Olafsen må trolig operere: røk korsbåndet

Helene Olafsen røk korsbåndet og måtte bæres på båre ut fra løypa i kvalifiseringen i snowboardcross søndag.

Helene Olafsen

Helene Olafsen under kvalifiseringen søndag.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

– Det er veldig leit å være ute av spill med et røket korsbånd, og det gjør vondt også. Nå får jeg innstille meg på å være vaffelsteker i OL-leiren, sier Helene Olafsen om skaden i en pressemelding.

Hun er ekstremt skuffet over at hun ikke fikk fullført konkurransen i OL.

– En OL-medalje var det store målet. Jeg hadde forberedt meg på en lang konkurransedag, i stedet ble den veldig kort. Alt stemte i forkant av konkurransen, og jeg var der jeg ville, sier Olafsen i en pressemelding.

Traff uheldig på en kul

Det er ikke første gang at den norske jenta ender et viktig renn som ulykkesfugl. I Vancouver for fire år siden falt hun fra en sikker medalje, og siden den gang har 23-åringen vært rammet av flere skader.

Olafsen var aller først ut i søndagens kvalifisering. Etter et halvminutts kjøring traff hun uheldig på en av kulene i løypa, gikk rundt og landet på ryggen.

Den norske jenta hylte at hun hadde vondt i kneet og kunne ikke flytte seg for egen maskin. Legemannskapene var raskt på pletten og fikk fraktet henne ut av løypa. Det skjedde omtrent samtidig som Kjetil Jansrud jublet for gull i super-G.

Til sykehus

Olafsen ble kjørt til sykehuset i Krasnaja Poljana sammen med Harstad og Olympiatoppens fysioterapeut Erik Iversen. OL-troppens lege Ellen Moen vil følge opp undersøkelsene på sykehuset.

– Helene har røket fremre korsbånd i venstre kne. Hun har også en skade på leddbåndet på innsiden av det samme kneet, og også en meniskskade. Hun vil mest sannsynlig måtte operere kneet, men det kan vi ikke si noe nærmere om foreløpig, sier OL-troppens lege, Ellen Moen i pressemeldingen.

Olafsen har også tidligere hatt flere alvorlige kneskader, og i 2011 pådro hun seg et beinbrudd. Fredag slo hun hodet under trening, men ble klarert for start søndag. Hun tok bronse i X-Games i januar og var medaljekandidat i OL.

Stygge fall

Det var ikke eneste stygge fall i snowboardcrosskvalifiseringen. Jacqueline Hernandez fra USA ble også fraktet ut av bakken i pulk etter å ha slått bakhodet i bakken da hun falt.

Hernandez så ut til å miste bevisstheten en kort stund, men satte seg opp og kommuniserte med førstehjelperne før hun ble lagt i pulken.

Lørdag brakk den russiske skicrosskjøreren Maria Komissarova ryggen under trening i OL-løypa.

Siste nytt

 • Stjernen best i norgescupen

  Andreas Stjernen har valgt å trene for seg selv store deler av sommeren. Det er ingen grunn til bekymring. Sprova-hopperen vant lørdagens norgescuprenn i Granåsen. Ett poeng skilte ned til Joakim Aune. Fredrik Bjerkeengen ble nummer tre.

  Hopplandslaget
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Inter vil saksøke La Liga-sjefen

  Inter liker svært dårlig uttalelsene til La Liga-president Javier Tebas om Milano-klubbens forsøk på å kjøpe Luka Modric fra Real Madrid. – Inter bekrefter at klubben vil ta rettslige skritt mot Javier Tebas i forbindelse med uttalelsene han kom med til pressen i dag, heter det i en melding lagt ut på Inters nettsted.

  Estonia Super Cup Soccer
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Bolt på plass i Australia

  Usain Bolt gir ikke opp drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Sprintlegenden ankom Australia lørdag for å trene med Central Coast Mariners. – Jeg har helt siden min siste friidrettssesong sagt at jeg vil spille fotball, og jeg vet hva jeg kan, sa Bolt til et stort medieoppbud på flyplassen i Sydney.

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting
NM-veka: Friidrett