NRK Meny
Normal

Gullhåp vraker OL-planen

Helene Olafsen (23) endrer planene før Sotsji-OL på grunn av skader.

Helene Olafsen i Sotsji

Helene Olafsen ble nummer tre i boardercross-konkurransen under prøve-OL i Sotsji i februar.

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / Afp

– Jeg har bestemt meg for at jeg går 100 prosent for boardercross frem til OL, sier Helene Olafsen til NRK.no.

Dermed går hun bort i fra sin opprinnelige plan. Nemlig å delta i både boardercross og slopestyle under OL i Sotsji.

– Det er rett og slett fordi det blir litt for mye å gape over. Jeg fikk litt for mange skader og litt for store opphold i treningen. Jeg kunne fortsatt klart å få til begge deler, men da er jeg usikker på om jeg ville klart å ta et gull i boardercross i Sotsji.

Fra VM-suksess til skademareritt

Snøbrettkjøreren imponerte stort da hun som 16-åring tok VM-bronse i boardercross. Tre år senere var hun nær en OL-medalje da hun ble nummer fire i Vancouver.

Siden den gang har gjentatte skadeproblemer preget karrieren til 23-åringen. Derfor har Olafsen også valgt å legge planene om to grener på is foran de olympiske lekene i Russland.

– Det var faktisk en ganske stor lettelse da jeg tok dette valget. Etter forrige OL trengte jeg litt inspirasjon og valgte å kjøre mer slopestyle. Men akkurat nå føler jeg veldig på at jeg vil bli god igjen, jeg har lyst til å vinne litt og gi gass.

Går for gull

Nå er hun igjen skadefri og i tillegg til å trene sammen med skicrosslandslaget har hun kjøpt seg inn på et amerikansk privatlag for å få best mulig oppfølging. Det skal gi norsk boardercross-medalje i Sotsji.

– Målet er helt klart å vinne. Forrige gang lærte jeg at det ikke er moro å komme utenfor pallen, ler Olafsen.

– Nå går det veldig fint, mye fordi jeg er mer eller mindre skadefri. Jeg føler virkelig at jeg er tilbake i mitt element. Jeg føler meg utrolig fin både i kroppen og hodet, avslutter hun.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel