NRK Meny
Normal

OL-vinneren i trøbbel før VM-uttaket: – Skulle gjerne hatt en bedre følelse

TOBLACH (NRK): Han har både VM- og OL-gull, men en sykdomsforfulgt Ola Vigen Hattestad innser at gamle meritter neppe er nok for å komme til VM i år.

Ola Vigen Hattestad

KNIVEN PÅ STRUPEN: Lørdagens prestasjon kan enten sende Ola Vigen Hattestad til VM eller ut av verdenscuplaget.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det er egentlig den gamle visa om igjen for mannen med VM-gull fra 2009 og OL-gull fra 2014. Han har også VM-medaljer fra 2011 og 2015 – og var i kanonform under VM i Sapporo i 2007, der han likevel ikke fikk gå.

Ola Vigen Hattestad er mannen som alltid finner formen til mesterskap, men som ofte sliter med å rekke kvalifiseringsfristen.

Nå kjemper han igjen en desperat kamp for å komme med på det norske mesterskapslaget. Aldri har det vært tøffere.

Da passer det dårlig at 34-åringen måtte igjennom nok en sykdomsperiode i jula.

– Det er litt typisk, jeg hadde egentlig fått trent veldig godt i noen uker og begynte å kjenne meg sjøl igjen. Så blir man sjuk igjen og må begynne på nytt, sier Hattestad til NRK.

Rammes av kvotekutt

Han er på plass i Toblach for å gå lørdagens verdenscupsprint. Skulle han vinne har han halvannet bein i VM. Kommer han ikke til finale, kan han risikere å ikke engang få delta i det neste uttaksrennet i Falun om to uker.

Så brutalt er det blitt etter at de norske kvotene i verdenscupen ble kuttet til seks løpere.

Bare hør her:

 • I den første verdenscupsprinten i fristil, i Davos før jul, ble Hattestad nummer åtte og Eirik Brandsdal nummer ni.
 • Etterpå har ikke Hattestad konkurrert på grunn av sykdom, mens Brandsdal gikk skandinavisk cup i VM-løypa i Lahti sist helg. Der falt han i kvartfinalen, og vips var han ute av verdenscuplaget.

Akkurat nå kan ett feilskjær være forskjellen på VM-gull og hjemmesitting under VM for norske sprintere.

Hattestad

GJORT DET FØR: Slik så det ut da Ola Vigen Hattestad banket alle i Toblach i 2014 og skaffet seg billett til OL.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Må overbevise

– Det er sånn det er. Det er litt spesielt å ikke være på tur med Eirik, det må jeg si. Ungguttene puster oss godt i nakken, og det er bra, det skjerper oss, sier Hattestad.

Derfor føler han på ingen måte VM-plassen som trygg.

– Er jeg inne nå, er det på gamle meritter. Men vi har noen renn igjen, og da er det helt sikkert noen som kommer til å overbevise landslagsledelsen, og sånn sett kan jeg ikke legge meg på sofaen og lade opp til VM. Jeg må overbevise.

Det er Hattestad altså ikke overbevist om at han klarer, i hvert fall ikke denne helgen.

– Jeg skulle gjerne hatt en bedre følelse, erkjenner han.

I det minste kan Ola Vigen Hattestad plukke fram gode minner fra Toblach.

I 2014 vant han det siste rennet før OL nettopp her – og satte i gang et snøskred som endte med at Finn-Hågen Krogh ble vraket fra et OL-lag han allerede var tatt ut på, mens Hattestad kom inn på OL-laget og tok gull.

Siste nytt

 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

 • Horn klar for Sarpsborg

  Jørgen Horn forlater svenske Elfsborg for å hjelpe Sarpsborg 08 til en framskutt plassering i Eliteserien i fotball. Horn har tidligere spilt for Strømsgodset, Fredrikstad, Viking og Vålerenga i Eliteserien.

  Jørgen Horn
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag