NRK Meny
Normal

OL-vinnere til Bergen Swim Festival for å hedre Alexander Dale Oen

OL-mestrene Cameron van der Burgh og Daniel Gyurta stiller i Bergen Swim Festival til våren for å hedre avdøde Alexander Dale Oen.

Alexander Dale Oen

HEDRER MINNET: Flere internasjonale stjerner kommer til stevnet for å hedre Alexander Dale Oens minne.

Foto: CHRISTINNE MUSCHI / Reuters

– Det er flere svømmestjerner som ønsker å komme, som vi ikke har fått på plass ennå. De jobber med å tilpasse stevnet sesongplanen. Også de beste danskene kommer, både i senior- og juniorklassen, forteller stevneleder Rolf Godø.

Bergen Swim Festival (BSF) ble første gang arrangert i 2007 og er blitt en tradisjon i Svømme-Norge. Stevnet ble avlyst i fjor etter at Dale Oen døde under en treningsleir i USA.

Cameron van der Burgh

GOD VENN: Alexanders Dale Oens gode venn og konkurrent, OL-vinner Cameron van der Burgh, kommer til Bergen Swim Festival.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / NTB scanpix
Daniel Gyurta

GIR MEDALJEKOPI: Dale Oens familie får en kopi av den ungarske svømmeren Daniel Gyurtas OL-medalje fra London. Han kommer også til festivalen.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Svømmefestivalen skal fortsette og blir i 2013 arrangert som et minnestevne for svømmehelten fra Øygarden, skriver festivalen i en pressemelding.

– Årets stevne får navn etter Alexander Dale Oen–Alexander Dale Oen Memorial. Jeg tror ikke det blir permanent, men årets stevne blir spesielt og vi ønsker å hedre Alexander, forteller Godø.

Flere OL-vinnere kommer

Flere internasjonale svømmestjerner og OL-vinnere kommer til Bergen for å delta på stevnet. Blant andre kommer Dale Oens konkurrent og venn, sørafrikaneren Cameron van der Burgh.

Han vant Alexander Dale Oens øvelse, 100 meter bryst, under OL i London på verdensrekordtid. Han dediserte OL-gullet til Dale Oen, og kommer til stevnet for å hedre hans minne.

Van der Burgh har flere ganger tidligere deltatt på BSF og levert noen minneverdige dueller med Alexander Dale Oen.

Under Alexander Dale Oen Memorial vil den store duellen stå mellom Van der Burgh og ungarske Daniel Gyurta som vant 200 meter bryst i London, også det på verdensrekord.

Får medaljekopi

Alexander Dale Oens bortgang skal markeres under årets Idrettsgalla, der foreldrene og broren Robin stiller som gjester.

Familien skal der motta en kopi av Gyurtas gullmedalje fra London.

Les også: Lagkameratene snakker ut om da de fant Dale Oen

Siste nytt

  • Curling-tap mot Sveits

    Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

    Neste kamp går mot Nederland søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal