NRK Meny
Normal

OL-sølvvinner blant 31 dopingtatte tyrkere

Det tyrkiske friidrettsforbundet offentliggjør navnene til hele 31 utøvere som har avgitt positive dopingprøver. Samtlige skal være supsendert i to år.

Esref Apak

Sleggekasteren Esref Apak er én av 31 tyrkiske utøvere som har avgitt positiv dopingprøve.

Foto: Michael Steele / Getty Images

Dopingalarmen gikk for alvor i Tyrkia da OL-vinner Asli Cakir Alptekin testet positivt i mai.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har siden trappet opp dopingjakten i landet, og i slutten av juni ble åtte nye utøvere tatt.

Senere kom det rapporter om at flere titalls tyrkiske utøvere var dopingtatt, og mandag offentliggjør Det tyrkiske friidrettsforbundet navnene til 31 utøvere som er utestengt.

Navnene er listet opp på forbundets nettside, men det er ingen informasjon om hvilke stoffer utøverne har brukt. Prøvene skal være tatt både i og utenfor konkurranse.

Ifølge nyhetsbyrået AP er samtlige utøvere suspendert i to år.

Forbundet bekrefter blant annet at sleggekasteren Esref Apak, tidligere OL-sølvvinner, er blant de som er utestengt. Apaks sak ble kjent i internasjonale medier i juni.

Også Cansu Korur (sprinter), Elif Yildirim (hekkeløper) og Umut Aday (høydehopper) er blant de navngitte.

Offentliggjøringen skjer kun fem dager før VM i friidrett åpner i Moskva. Det er ennå ikke kjent om Tyrkia risikerer å bli utestengt fra mesterskapet.

Det tyrkiske forbundet understreker samtidig at dopingsaken til Asli Cakir Alptekin og to andre OL-utøvere fortsatt er under etterforskning.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering